Kulturpris till teater Martin Mutter

Örebro Kommuns kulturpris 2018 har just tilldelats teater Martin Mutter. En synnerligen välförtjänt belöning efter 30 års kulturgärning!

Med sin okuvliga tro på kulturen som avgörande positiv kraft i samhället har de
under alla dessa år producerat nyskriven scenkonst för barn och unga. De har med mer än 200 föreställningar per år etablerat sig som en viktig del av länets utbud av scenkonst.

Som fristående kulturinstitution har de med vakna ögon tagit upp aktuella ämnen hämtade från barn och ungas vardag. Allt med bakgrund i det stora behovet att tidigt i människors liv lyfta fram mänskliga rättigheter, identitet och mångfald, grunderna för vår demokrati.

Kulturnämnden i Örebro har under många år sett dem som en prioriterad kulturförening och försökt ge dem en stabil ekonomisk grund bland annat genom fleråriga avtal. Som liberaler hade vi velat ge ett betydligt större bidrag men ännu har det inte blivit möjligt.

Ett stort och välförtjänt grattis till teaterchefen Sarah Broberg och producenten Kajsa Wadström (sedan 26 år) som fick ta emot priset på Örebrogalan! Örebro behöver Martin Mutter och ännu flera teatergrupper som ger professionell scenkonst till våra barn och unga. För kultur är livsviktigt!

Publicerat av

Börje Ström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *