Våga mötas i de enklaste formerna ⭐️

Killen som gick runt och sa -Hej! Hej! Hej! till allt och alla som han mötte. Killen som ville få vänner och var nyfiken på folkslaget som kallades svenskar.

Alltså, jag är svensk men det är nog endast det som skiljer oss åt kändes det som för en stund. Jag har också alltid varit den som säger -Hej! Hej! Hej! till allt och till alla, för mig kända som okända och det har resulterar i en sådan blandad respons. Under en tid då mina stora barn var tonåringar så sa en av dem till mig när jag hejade som mest och inte befann mig i en stad där jag kände särskilt många(inte någon alls faktist😊) ”men mamma, måste du heja på allt och alla som du möter?!” Det måste ju vara så väldigt jobbigt för dig! (Vi var i Stockholm just då😂) Responsen från dem jag mötte var inte direkt den bästa, ärligt talat så kollade de flesta på mig som om jag kom från en helt främmande planet (typ) 😅

Denna igenkänningsfaktor blev anledningen till att jag bestämde mig för att jag igår skickade ett meddelande som jag inledde med det fantastiska ordet: HEJ!

…och vet ni mina vänner, jag är rätt övertygad att den hälsningen nu har lett till att jag fått en vän och en framtida ambassadör att engagera i sammanhang där jag brinner som mest och bäst, nämligen bland våra barn och våra ungdomar ⭐️

Detta är är resultatet ifrån det enklaste av alla former, i ett simpelt och hövligt HEJ!

Tack för ett magiskt möte Pa Modou Badjie 🙏❤️

#framtidsgalan2019

Det enklaste kan vara det finaste ❤️

Klockan ringde 5.10. Mycket trött och lite motvilligt tog jag mig tillslut upp. I väntan på ett lite försenat tåg passade jag på att ringa taxi och hamnade i växeln.

Syftet med samtalet var att ge beröm till den riktigt trevliga taxichauffören som tog mig till stationen. Det är viktigt/rolig info för dem runt omkring att få och jag hoppas att det framförs till honom för det bad jag dem att göra, (jo jag sa det såklart också personligen till honom i samband med att jag betalade)

Vet ni hur skönt det känns i min kropp och sinne efter en sådan enkel handling? Prova själva att göra de där fina, enkla och positiva handlingarna i din vardag. Börja med minst ett par om dagen och du ska se att du kommer att må såååå mycket bättre och du kommer att känna dig mer nöjd och tillfreds med dig själv.❤️

Tänkvärt

Denna text dök upp som ett årsminne. Det är någonting som jag skrev för flera år sedan men som jag kan dela om och om igen.

”Jag fastnade för ett par dagar sedan i en repris av

American Idol.

En 19-årig grabb framförde en egenskriven låt, både musik och text.

Bara det fantastiskt i sig, men själva syftet och budskapet är mer fantastiskt än så.

Låten var nämligen en hyllning till hans pappa, en fd.missbrukare som tillslut bestämde sig för att ta tag i sitt destruktiva liv för sin sons skull!

Jag gråter ALLTID när jag ser öden som dessa. Hur oskyldiga barn ska drabbas av vuxnas dåliga val av handlingar.

Samtidigt väcks man också av något slags hopp och en ännu starkare tro på att vill man verkligen påriktigt förändra så kan man!

När det handlar om våra fina och oskyldiga barn så MÅSTE drivkraften och viljan till att förändra felval man gjort och kanske slaviskt lever efter vara så pass stark att man bestämmer sig för en totalförändring oavsett vad!

Barnen är våran framtid och visst borde väl viljan att finnas som goda förebilder i deras liv vara så pass stark att ingenting annat ska få störa och ta över?!”

Imorgon fortsätter mitt arbete med Framtidsgalan!

Jag kämpar vidare, fler hänger på och jag är säker på att många känner igen sig i min beskrivande frustration!

Ingen kan göra allt,men just ALLA kan göra något🌟

Godhet finns på riktigt

Lekia är en butik som jag oftast väljer att handla på för att det är en väldigt trevlig personal där. Det var därför självklart för mig att åka dit även denna eftermiddag för att kolla möjligheten till samarbete inför Lekterapins dag nästa vecka. Det kommer att bli så väldigt bra! Lekia som ligger i Birsta bredvid Willys är en stor butik och med en personal med ett stort ❤️

Många glada barn kommer att få fiska fiskdamm nästa vecka och Marianne är den person som frågat mig om lite hjälp med kontakter. Så tacksam att jag kan få bidra på mitt vis.

Det hon bidrar med och har gjort de senaste åren är enormt! Jag är så glad att få möta den här typen av människa, det inger liksom hopp och en tro på att vänlighet finns på riktigt.

För att man inte pratar om saker och aldrig ens rör ämnet eller tvärt om , attackerar och pratar ner, hittar på egna storys som blir någonting som är så långt ifrån sanningen och den verklighet som det bara går att komma betyder det inte att de som drabbats någonsin glömt eller ännu mindre stryker ett sträck över det hela som varit genom åren. Det blir ju snarare tvärtom. Än mer får vi ju bevisat för oss hur på riktigt sjukt det varit och fortfarande är. Att vuxna drabbas av detta är en grej (fortfarande inte OK) men att barn ska bli drabbade och kanske varit under mer än sina halva liv är så djupt tragiskt. Jag kan inte säga nog mycket hur tacksam jag är att det finns en sådan bra hjälp för familjer att få. Vi som familj får tex. bistånd från Socialtjänsten och det är ett stöd jag är så enormt tacksam för. Der finns också många privata instanser att ta hjälp ifrån och det har jag också regelbundet tagit tag i då det handlar om mig själv och min väg tillbaka efter det traumatiska som drabbat mig de senaste 5 åren, ja det första året i mitt nya liv var hyfsat bra eller så var det bara ett år då man inte riktigt förstod allt det tokiga som hände, ett år då jag med mina ögon,ja jag kallar dem faktist friska, började att se saker och ting och därför agerade. Om jag tänker efter lite mer noga så var även det ett djupt tragiskt år med massor med kämpande för min egen del. Ett kämpande att fortsätta att stå upp för det rätta som jag lärt mig att göra och som jag gjort i hela mitt liv. Det är förunderligt att man fortfarande står rakt upp, men på något vis så känner jag just nu att jag är starkare än tidigare, fortfarande livrädd och vettskrämd om någonting plötsligt dyker upp runt om mig eller dyker upp hastigt, men inom mig, där känner jag en obeskrivlig styrka som hjälper mig att fortsätta att kämpa för det rätta.

Igår kväll gick jag igenom alla papper som genom åren varit grunden för alla kontaktförbud som varit. Usch, det är en vidervärdig läsning. Trakasserier och hot på hög nivå. Nej, förföljelsen för fyra år sedan blev inte en grund till kontaktförbud trots att det var personal på självaste stället som jag sökte skydd på som tillkallade väktare och polis. De skulle nog fortfarande kunna vittna om den traumatiska händelsen om de bara skulle bli tillfrågade, men åklagare valde att lägga ner direkt i brist på bevis (!), men eftersom jag ändå fick mitt första kontaktförbud ett par månader efter så förstår ni kanske på vilken nivå trakasserierna var. Jag väljer att inte posta dem här. De är för grova, sjuka och hemska men de finns ihopsamlade ifall de skulle behövas. Jag är vuxen och mår skit av att läsa dem, hoppas att aldrig barn behöver läsa någonting dyligt. Varför jag låste det var för att jag nu på morgonen hade ett möte där jag behövde påminnas. Ett möte som ska hjälpa mig att bli hel och frisk igen

En skön dag på jobbet med massor av härliga barn väntar. Som jag längtar!

Kan de så kan jag också

Tanken om att börja föreläsa har kommit till mig lite mer och mer under den senaste tiden. Så sent som idag då jag lyssnade till en föreläsare som var inbjuden på min arbetsplats för ungdomarna i åk. 7 bestämde jag mig lite till. Jag är rätt säker på att jag skulle kunna anta den utmaningen och tom. fixa det rätt så bra. Jag tror dessutom att jag kan förmedla någonting som både kan vara inspirerande och som kommer att kunna skapa eftertanke. Mannen som jag lyssnade till idag gjorde faktist att jag tog kontakt med min Johanna ikväll, det är minsann dags för en resa tänker jag snart där vi ska sitta och spåna ihop ett fint föreläsningsmaterial. Mannen idag och några andra personer som jag nyligen lyssnat på inspirerar mig och får mig faktist att känna att kan de så kommer jag nog också att kunna. Skön känsla och jag lovar att jag kommer att göra någonting av detta. Jag har redan mina tankar och idéer som jag börjat sprida lite. Kontakter har jag ju faktist också några 😊 det fina reportaget i Aftonbladet får mig faktist också att både våga och att tro lite lite mer på min förmåga.

Stor och liten syster

Tänk dessa två, stor och liten syster, de har hängt ihop dag ut och dag in i över 5 år. Lilla E kan inte tänkas att ha en bättre storasyster i sin vardag och för storasysters del är nog detta med en litet syskon det absolut bästa som kunde hända i hennes utveckling. Det är en sådan enorm positiv resa som denna unga dam hittills har gjort och det kan nog alla hålla med om som följt med från Lillliten. Jag är glad att jag har fått varit en del av denna utveckling, ja jag ser faktist också själv att jag är det (hör det också med tanke på att hon många gånger säger exakt samma saker som mig😅) men jag får också höra det från personer som ser det.💕

Det är tillfredställande att få känna att man bidrar med någonting positivt och bra i vardagen varje dag.

Ett viktigt arbete tar fart⭐️

Oavsett vem man är, man eller kvinna, hur gammal man är, vart man arbetar och för vem eller vilken politisk färg man har så är det allas gemensamma arbete att tillsammans måna om och ta hand om våra unga människor. Om vi kan och har möjlighet så ska vi alla förenas och finnas som goda krafter och förebilder för våra små. Med det sagt, det ska inte finnas en endaste ungdom som ska behöva gå vilse i livet med anledning av att det inte funnits eller finns någon stabil vuxen i deras närhet. Alla barn och ungdomar har rätten till det så vi som känner att vi kan fylla en funktion ska bara rycka in och finnas när behovet finns. Tillsammans är det såklart enklare och vi blir så mycket starkare.

Detta har varit min filosofi redan från grunden och det blev också starten för Framtidsgalan. Jag är alldeles övertygad om att vi kan skapa en bättre och tryggare värld om vi är många goda krafter som förenas och arbetar tillsammans. Det är därför med stolthet jag jobbar för att Framtidsgalan 2019 ska bli någonting alldeles speciellt och extra. Scenen ska spegla samhället och den kommer därför att fyllas med en mängd olikheter med ett gemensamt budskap:

Tillsammans gör vi skillnad för tillsammans är vi starka.

Bara genom att vistas på Tonhallen som publik bidrar man också aktivt till Framtidsgalans fortsatta arbete.

Snart släpps biljetterna på entré Sundsvall. Söndag den 22 september kan ni göra en liten notering i eran kalender, hoppas verkligen att vi ses ⭐️

Dance Battle på gång ⭐️

Jag är så så grymt imponerad av Heja Sundsvalls positiva arbete, jag både skriver det och säger det lite nu och då. Personerna bakom upplyftande och positiva grejer är värd så mycket kred och därför känns det så oerhört fint att bjuda in en av de två grundarna av Heja Sundsvall i strålkastarljuset.

Katarina Lövgren qär nu klar för Framtidsgalans Dance Battle 2019⭐️👊🏻