Bästa mottagandet 💕

En alldeles underbar känsla som är så väldigt svår att klä in med ord uppstår alltid i hela mig då jag kliver innanför ytterdörren till vårt fina hus efter att jag varit bortrest några dagar (denna gång ett par dagar i Falun för roligt uppdrag på en mässa). Att mötas av världens finaste barntrio som med hela sig, ja både via kroppsspråk och verbalt uttrycker hur glada de är att jag är hemma igen är fantastiskt och mer därtill. Det betyder så oerhört mycket och det påminner mig så starkt hur mycket kärlek vinner över hat. Barn läser av och förstår så mycket mer än vad ord någonsin kan beskriva. De känner av, är kritiska och när de bestämmer sig för att någonting känns på riktigt, då går de verkligen ”all in”. Jag påminns ofta genom banes beteende mot mig om hur lyckligt lottad jag är som blivit utvald att få uppleva detta otroligt starka och så fina. Det är någonting som jag nämligen aldrig har tagit för givet. Det sitter inte direkt i någon titel om ni förstår vad jag menar. Ett barns kärlek kan man inte lura sig till, det är någonting man helt och hållet måste förtjäna. Jag är som sagt oerhört lyckligt lottad som får möjligheten att älskas och att älska så många barn. Tänk, fem fina i våran härliga Cirkusfamilj ❤️

Jag har tur som får möjligheten att direkt påverka

Tänk vilken tur jag har som får möjligheten att omge mig med ungdomar på det vis jag många gånger gör. Som tex. just nu. Jag är anlitad att finnas med på ett antal mässor genom den stora mässarrangören PR Media vilket jag är så stolt över. Det är en seriös och så proffsig mässarrangör. Det är ett par som heter Hasse och Maria som driver detta företag och egentligen är det mig som person de vill ha med på deras evenemang för att ta hand om barnen och för att genomföra riktade aktiviteter till just de små då de kommer till mässorna tillsammans med sina föräldrar. Det är självklart någonting som jag skulle kunna fixa alldeles själv, och det gör jag också många gånger, men ibland så väljer jag att ta med mig min arbetsgivare på så vis att jag ställer frågan till olika ungdomar från skolan om de vill hänga med mig som medhjälpare. Det är redan väldigt duktiga ungdomar som jag tar med mig ska tilläggas, men de får med detta verkligen en bra möjlighet att utvecklas ännu mer genom att finnas med i ett sammanhang som direkt lär om vad livet handlar om. Både arbetslivet och det sociala samspelet med tanke på att vi under en sådan här helg lever och bor tillsammans nära varandra i två dygn. Denna gång skulle jag förutom dessa ungdomar också ha sällskap av en annan mycket bra vuxen, Siv Grönlund, men jag hade SJÄLVKLART förväxlat datumen så det blev inte möjligt för henne att hänga med denna gång.

Nu är vi inne på våran sista dag av två och det är faktist fler barn här idag än igår. Det känns roligt såklart eftersom det är själva anledningen till att vi är här.

Med tanke på hur vårt samhälle stundtals ser ut och i mitt sätt att se det, fyllt av många vuxna som är tänkta att vara förebilder men som kanske inte alltid är det på bästa vis så tycker jag att det är bra att jag får möjligheten att direkt påverka. Ja, jag törs säga så för att jag vet att de föräldrar som släpper sina barn till mig litar på mig till 100 procent. De gillar det jag står för och de värderingar som jag jobbar väldigt hårt för. Själv ser jag på något märkligt vis ännu mer hur vuxenvärlden många gånger missköter sig. Kanske just för att jag ständigt påminner mig om hur viktigt det är att leva just som man lär när man arbetar med unga. Jag blir faktist mer och mer kritisk till min omvärld, jag ser ännumer hur många vuxna brister i sitt sätt att vara/bete sig och det påverkar mig faktist på så vis att jag blir ledsen. Framförallt då det är personer som jag känner/känner för. Det kan tex. handla om en sådan sak som att personen säger en sak men agerar på ett helt annat vis eller direkt ljuger om både stora som små saker. Jag tullar faktist inte en millimeter på det jag står för och tillika försöker förmedla så mycket som möjligt till de unga. När det gäller etik och moral känner jag mig väldigt trygg i mitt sätt att framföra och förmedla det till alla unga som vill vara med mig. Det är lite knepigt, men ju fler vuxna som brister i de frågorna desto mer viktigt blir set för mig att förslag sprida motsatsen.

Med det sagt, jag är självklart inte felfri på något vis, vem är liksom det…men i de stora frågorna gällande att vara en god vuxen förebild så känner jag i alla fall att jag har en ståndpunkt som jag aldrig går i från. Jag inbillar mig också att det är just en av många anledningar till att föräldrar och ungdomar litar på mig. För mig känns det både fint och hedersamt, ett förtroende som jag alltid kommer att vara rädd om.

Dåliga men ”bra” exempel

”-Tyvärr så är det på det viset att vuxna inte alltid är de förebilder som man som barn borde kunna räkna med.” Detta är vardagen och den troliga sanningen för en del av våra små. Jag tror att det tyvärr är mer vanligt än vad man önskar. För de barnen som lever i den sanningen, ja med vuxna i sin närhet som tyvärr av olika anledningar inte finns där som de borde göra och inte har gjort på många år leder till att det vilar ett extremt stort ansvar på andra vuxna som aktivt väljer att finnas i deras närhet. Det är inte alltid lätt att bemöta barnens stundtals bistra sanning men ack så viktigt. Det kan bli livsavgörande hur de i sin tur väljer att leva och ta vara på sina liv i framtiden tänker jag. Det exemplet med tvillingparet som beskriver sitt val i livet säger väldigt mycket och är otroligt tänkvärt:

Den ena i tvillingparet: ” Jag festar, super och lever som jag gör pga. hur min pappa levde.”

Den andra i tvillingparet: ”Jag lever mitt liv totalt nykter med tanke på hur min pappa levde.”

Mycket tänkvärt och jag vet av egen erfarenhet att det är extremt viktigt hur vuxna som finns där för barnen 24/7 har en väldigt viktig uppgift. Att lära barnen att vända negativt till någonting positivt och att få dem att förstå att alla vuxna inte lever och beter sig som man borde är någonting vi behöver prata med varandra om. Vi måste våga möta alla deras frågor och hundringar även om det långt ifrån alla gånger finns några logiska svar! Jag är övertygad om att det är nyckeln till att få dem att lyckas känna någon form av harmoni i livet trots omständigheterna som orsakat livsöden de själva inte alls valt utan bara hamnat i.

Jag befinner mig just nu i Falun för att jobba på en mässa jag blivit anlitad till att vara med på. Jag har funnit reklam lite här och lite där som jag fotat och skickar till en extremt stolt 8-åring. Nästa gång som jag jobbar på mässa så får hon hänga med, det har jag redan lovat💕

Små steg- Framsteg

Heja mig som tog med dessa fina två alldeles själv till Birsta. Det som är helt naturligt och vanligt för alla andra (även för mig för 6 år sedan och tidigare) är någonting som jag kämpar rätt hårt med att fixa nu och framåt. Varje litet steg i rätt riktning anser jag vara ett framsteg. Vi firade det på ett ställe vi faktist aldrig fikar på tidigare 👊🏻

Mervärden

Jag försöker ständigt hitta lite nya vägar för att samla in pengar till Framtidsgalan. Redan andra året då jag hade Galan, år 2006 , det år då mitt arbete med Framtidsgalan också uppmärksammades och tilldelades den fina utmärkelsen Årets Drake här i Sundsvall så hade jag redan ett tight samarbete tillsammans med smyckesaffären Cleo’ smycken. Jag hade både en personlig spons men också ett mycket bra samarbete i förmån för Framtidsgalan. Det var ett smycke där ordet Respect framhävdes. Det är som sagt många år sedan och egentligen vet jag inte varför jag slutade med det. Jag lade naturligt ner det hela då jag gjorde en paus för Galan i fyra år och jag provade lite nya vågar som inte blev så lyckade som tidigare, ja det kan ju vara en av anledningarna till den långa vilan för de fina smycken jag en gång för länge sedan faktist hade. Men nu känner jag på mig att den långa viloperioder snart är över. Jag tror verkligen att det jag nu har på gång kommer att bli så fint. Inte exakt så som det såg ut 2006 men heller inte så långt ifrån. En spännande fortsättning följer och det bästa av allt, det kommer att bli någonting som många kan unna sig pga. ett förmånligt och bra pris. Det tänket har jag ALLTID då det gäller mitt arbete med Framtidsgalan. Därför är jag nu extra glad att den kontakt jag fått (fångat upp mig) tänker på samma vis. Detta kommer att bli bra så jag hoppas att ni alla följer fortsättningen till ett fint resultat.⭐️

Borde skämmas

Vuxna människor som uttrycker sig värre än mina fd. tonårsbarn aldrig någonsin skulle komma på att göra, ja på en nivå som inte ens hör hemma i en sandlåda borde ju verkligen skämmas. Tyvärr har de förmodligen inte blivit rustade med den förmågan, ja vad som passar sig att skriva/säga eller ej, för då skulle de väl aldrig ens göra det tänker jag. Sociala medier i all ära, många gånger är det verkligen en tillgång, men kan man inte hantera det hela och som sagt inte är rustad med de spärrar som faktist krävs i ett användande, ja spärrar i form av att som vuxen vara rustad med lite sunt förnuft i sitt sätt att uttrycks sig i forum som faktist kan läsas och nås av alla, då bör man hålla sig ifrån anser jag. Som far eller morförälder för att ta ett exempel. Tänk om barnbarnen råkar ”snubbla” in på olika sociala flöden och ser detta vidervärdiga? Hur tänker man? Förmodligen inte alls! Människor som beter sig och uttrycker sig på ett så direkt olämpligt vis funderar nog tyvärr inte så långt. Konsekvenser och ett ansvar som vuxen känner de förmodligen inte till för om så är fallet så skulle det väl aldrig ens kunna existera tänker jag.

Det heter så ”fint” (fult) ”Där spriten går in går också vettet ut.” Alkolås på mobil eller annan teknisk utrustning, Why not?

Icke närvarande förälder

Alltså jag håller med min sambo. Denna scen är en av de starkaste och mest tragiska. Alla barn är olika, men visst måste det väl ändå finnas massor med funderingar och et stort rungande VARFÖR gällande föröder/föräldrar som inte fanns där under sin uppväxt. Oavsett hur bra man har det omkring sig så måste det gro massor där inne !

This scene breaks

Säljare jag?!

Jag säger rätt ofta att jag inte är någon säljare medan många som jag känner säger helt tvärt om. Jag vet inte varför jag inte ser mig som det, kanske för att jag ser ett säljande som en klassisk försäljning och därför inte delar bilden med mina vänner. Fast jag kan ändå lite bättre förstå vad de som kallar mig säljare menar numer. Efter denna helg tex. då jag fått representanter från kommunen, länsstyrelsen, polisen, privata sektorn, näringslivsbolaget och kommunalrådet att förenas under sen eftermiddag i ett mingel och därefter en hel helg med individuell träning av dans. Många av dessa personer säger direkt till mig att det är pga. att det är jag som har frågat och att det jag står för är någonting de ställer sig bakom och därför tackat ja. En av profilerna sa tom. att om jag någonsin bestämmer mig för att börja sälja någonting på riktigt så vill han minsann vara med för han hade aldrig någonsin trott att han skulle göra någonting dyligt som vi tränat denna helg.😊

Gällande företaget Cura så förstår jag också att det jag förespråkar har en viss betydelse. Jag får fortfarande många meddelanden både via messenger och mail och redan då deras tyngdtäcket kom så var jag snabb med att låta de som är intresserade komma förbi mig för att känna, klämma och tom. få låna något av mina härliga täcken någon dag. Detta har resulterat i att de införskaffat egna och det är ju bra för CURA, visst men också de personer som köpt för de kommer garanterat att sova gott framöver. Jag skulle såklart aldrig förmedla detta om jag inte provat själv en tid och eftersom jag hade förmånen att prova dessa täcken redan under deras startperiod så har jag ju har haft förmånen att få sova som en prinsessa väldigt, väldigt länge jag. Jag bestämde mig efter ett tag att jag mer än gärna ställer mig bakom deras affärsidé. Ja, att få vem som helst att kunna införskaffa detta sköna täcke med tyngd. Jag minns att jag pratade mig varm om detta täcke varje gång jag promenerade med en kamrat. Det resulterade att hon blev så intresserad att hon tog en direkt kontakt med både ägare och ansvarig marknadschef, någonting jag fick veta pga. att ägare berättade det för mig. Han tackade mig för att jag hade pratat så gott om produkten så de kanske har en blivande säljare på gång. Jag frågade om det var på det viset under min och min kamrats kommande promenad och det verkade stämma bra det, och jag som inte är någon säljare (hihi)

Jag har inte skrivit om täcket så mycket den senaste tiden men ändå kommer frågorna om vart och hur man införskaffar ett, vilket man borde välja och om det finns möjlighet att få känna på känslan innan man köper ett. Självklart finns fortfarande möjligheten att få prova ett av mina CURA täcken. Fortsätt att höra av er också bestämmer vi när det finns möjlighet att ses. Redan från start har jag också förespråkat att ha ett lättare täcke i soffan under kvällen då man tex. ser på TV och bara kopplat av, någonting som också verkar ha smittat av sig till många som jag känner. Kul och detta är faktist ett resultat i att det man säger faktist har en betydelse, kanske en form av säljande ändå fast jag inte ser det så.