Kurre är död🐿

Idag har det varit en dag då jag inte velat sätta mig ner för då hade nog risken blivit att jag inte skulle ställa mig upp igen. Det har varit en dag med enormt många intryck av alla olika slag, behöver inte säga mer än så. Förutom det så jobbade min sambo lite senare än normalt och eftersom det är tisdag och jag då hänger några timmar under eftermiddagen på stan så brukar det bli tillräckligt tight för mig att åka runt på flera ställen för att hämta barnen efter avslutat arbete.

Så varför skulle ekorren Kurre just dö denna dag? Kurre, den mest tama och finaste av dem alla? Kurre med den ståtliga och vackra svansen och som alla barnen på 8-åringens fritids bara älskar? Han, den gulliga lilla djurvännen som hoppar hit och dit i närheten av barnen då de leker. VARFÖR skulle han just idag skutta över vägen och bli överkörd? Upptäckten gjorde vi ifrån bilen påväg hem. Jag såg någonting på vägen längre fram och var också den som uppmärksammade barnen på den tråkiga dödsolyckan. Han bara låg där fortfarande ståtlig och fin men alldeles, alldeles stilla. Hela vägen hem fick jag olika storys till mig, ja hon 8-åringen pratade oavbrutet, så för mig blev det med det en självklarhet att bara vända igen med packad bil med diverse nödvändigheter för att ta hand om en död liten vän.

Nu vilar Kurre i våran skog. Alla barnen som vill komma för att få se hans viloplats, det kommer att få göra det. Både 10-åringen och 8-åringen kommer att se till att det blir så. En fin liten sten märkt med ”Happy” symboliserar de fina stunder som Kurre och barnen delat tillsammans. Han fortsätter nu att skutta glatt i Ekorrarnas himmel. Alltså detta blev så fint och jag blev lite tagen av stunden ska jag erkänna. Barn och hanteringen av djur, jag bara älskar det!

Nu vankas det begravningsfika här hemma, ja vi ska äta marängswish alldeles snart 🐿

Rikedom på riktigt

Så stolt över denna rikedom❤️

Alla våra barn är det absolut finaste som finns och att de stora barnen betyder så oerhört mycket för de små kan nog inte någon tvivla på längre. Eftersom det inte är någon uppoffring för mina stora att agera så som de gör, nej de är ju bara så fantastiska och fina naturligt, så de behöver inte direkt offra sig för att bete sig, men ändå! För hur stort är det inte att utan några konstigheter och inte alls något ifrågasättande bara tycka att det både är fullt normalt och alldeles naturligt att två barn som inte alls är blodsband med dem kallar deras mamma för mamma? Ja numer är det vad jag heter för alla barnen här hemma. De senaste veckorna hör jag mamma mer än jag någonsin gjort känns det som. ”Min Johanna” var här då 10-åringen bestämde sig för att göra det. Hans förklaring var enkel: ”- jag tänker nog att jag också kommer att säga mamma till dig framöver, alltså alla mina kompisar i fotbollslaget som går på din skola frågar mig ju, har din mamma ändrat namn till Ms.Bubble eller? och är det sant, har hon ett eget vatten? Vi anade både jag och Johanna en viss stolthet i hans röst och det berörde så enormt mycket. Det blev ett starkt ögonblick som jag ALLTID kommer att minnas. Dagen då mitt andra bonusbarn bestämde sig för att skippa mitt förnamn för att börja säga mamma istället kommer jag såklart också att minnas, även det ett speciellt och fint ögonblick att bära med sig i hjärtat för alltid. Det inträffade för flera månader sedan . Starkt, naturligt och oerhört vackert. Framförallt någonting som inga elaka tungor kan förstöra eller någonsin ta bort från dem. Barn är oslagbara och de både vet och känner starkt vad som är det rätta för dem. Det är svårt att lura de små och att ”proppsa” på dem osanningar, det genomskådas rätt snabbt. Jag är oerhört stolt över mina stora barn som är STORA nog att förstå att det är viktigt för de små att få känns samhörighet och att det är ”VI”, ja alla tillsammans i våran stora och fina Cirkusfamilj.⭐️

Känner mig rik

Efter flera timmar i skogen med massor av tur, ja jag hittade svamp på ställen som min vän Benitha tog mig till. Några av de ställen vi besökte har jag lustigt nog fått hängt med till tidigare, men tillsammans med ett annat sällskap. Då minns jag att jag hittade en del svamp där, men denna gång var det på de nya ställena som hon tog mig till som vi hade tur. Det tog längre tid än jag planerat denna svamputflykt och det pga. att vi inte riktigt hittade den rätta vägen hem. Det tog lite längre tid än planerat kan man säga. Tack och lov så hann jag ändå till Sundsvalls torg precis innan de plockade ihop försäljningen som de haft där under Stenstadsdagarna. Jag hade speciellt siktat in mig på att hinna till Kristinas torgstånd som äger och driver Stornäsets Egna.

Till min stora förtjusning så hann jag alltså till henne och besöket gör nu att jag känner mig väldigt rik. När jag får packa in delikatesser och andra unika och närproducerade varor i vårt kylskåp så känner jag mig så tillfreds och rik på livet.❤️ Just nu serverar jag mig själv både från rabarberdrickan och äppelmusten. En lyxig lördagkväll i soffan har jag med andra ord

Vi ses på stan⭐️

Det är så härligt då man får till det där med balans. Jag har äntligen hittat ett bra sätt att hinna med att planera på, någonting som annars skett kvällar och helger och någonting som jag inte har märkt att det påverkat mig så dåligt. Att däremot nu utvärdera och redan efter en veckas förändring så kan jag säga att jag inte känner mig fullt lika trött längre. Med tanke på att jag just nu genomför en behandling som är rätt intensiv (jag ska få bukt på den höga stress som förföljelsen på stan’ ”gav” mig) så behöver jag strukturera tiden och framförallt återhämtningen för mig själv lite bättre.

Jag återhämtar mig som allra bäst under mina promenader och helst i skogen. Självklart så väljer jag helt olika platser att ge mig ut på så nej. det finns inte någon som kan räkna ut vart jag håller till den ena gången till den andra. Morgonens rundor brukar ta ca. 40 minuter och under den stunden så hinner jag också med lösa massor inför eftermiddagens arbete då det är ”Tillsammans på stan” 👊🏻👍🏻⭐️

Vi ses på vardagar i Sundsvalls stad från 13.00 och framåt. Alltså Tillsammans och på stan😊

Gulligt stolt liten E💕

Jag köpte tidningen Hälsa för några dagar sedan, visst, jag hade fått en hint i förväg att reklamen där jag fotat med CURA:s tyngdtäcke skulle komma och ”min Johanna” skickade länken till webversionen då den släpptes för några veckor sedan, men påminnelsen till att gå till butik för att köpa ett blädderbart exemplar fick jag genom flertalet mail, meddelanden/samtal som jag fått ifrån många olika människor, för mig både kända och okända. En del har upplyst om att de känt igen ett ansikte då reklamen gällande CURA tyngdtäcket nått dem och eftersom det har kommit många meddelanden/mail de senaste dagarna så tänker jag att det är denna reklam som ändå varit slagkraftig.

Ellie bläddrade i tidningen direkt då vi köpte den i butiken och konstaterade stolt med ljudligstämma: ”de tycker nog så väldigt mycket om dig mamma så därför har de satt en bild på dig i tidningen”. Som sagt, ljudlig stämma vilket gjorde att många andra med mig hade svårt att inte dra på ”smilbanden”. Eftersom jag var anställd för detta företag då det begav sig under lanseringen av spikmattan modell Yantra så kändes det helt OK att stå för denna nya produkt också. Självklart så har jag testat tyngdtäcket frekvent under en längre tid, men det behöver jag nog inte ens nämna då jag tror att de flesta som känner mig eller följt mig via bloggen och/eller andra sociala medier vet att trovärdighet är grunden till det mesta (läs allt) för mig. Nej, jag skulle inte hoppa på någonting för att det är ”en kul grej” (med all respekt för de som gör det, vi är alla olika och gör därför våra egna val såklart.) För mig är inte den biten med att synas och höras det primära, för mig är trovärdighet och äkthet det viktigaste av allt. Tank så väldigt många exempel jag har på erbjudanden jag tackat nej till genom åren. Erbjudanden som också handlat om att finnas på bild. Jag hoppas och tror att de företag som väljer att koppla ihop sig med mig ser det som någonting positivt och att det är just ett av flera starka argument till att de väljer att koppla ihop sig med mig.

Trovärdighet är A och O. Kan inte säga det nog mycket med tanke på hur det stundtals ser ut. Du som är nyfikna på att testa en variant av tyngdtäcke, tveka inte att då beställa ett från CURA of Sweden. Du kommer definitivt inte att ångra dig. Jag har tack och lov ett alldeles eget så jag själv inte blir påverkad alla gånger jag lånar ut ett för att få testa några nätter ⭐️

Ärlighetens Härlighet⭐️

Att få möjligheten som jag har, ja att få arbeta med barn och unga varje dag är verkligen en ynnest och så lyxigt. Det är verkligen på så vis att jag dagligen känner att jag aktivt kan finnas med för att direkt påverka och förändra. Mer och mer börjar jag tänka på ett vis jag inte gjort tidigare. Jag har på något vis ändrat mitt sätt att se på saker och ting. Jag har kommit till en punkt där jag tom. ser på ett annat vis, kanske mer hur det på riktigt är mer än jag kanske tidigare gjort, ja då jag kanske gått på känslan av hur man önskat och intalat sig att saker, ting och situationer borde vara. Jag har som jag ser det kanske förskjutit sanningen och kanske därav omedvetet förändrat den lite för att jag bara haft mitt naiva sätt och min (för det mesta) positiva inställning att se på min omvärld och mina medmänniskor.

Många gånger där vi vuxna brister, ja i de bitar där det inte fullt stämmer utan där det uppenbart och direkt är fel har jag nog tidigare inte haft förmågan att varken se eller förstå. Fast istället för att välja att inte se sanningen så försöker jag så mycket som jag förmår att ta vara på de dåliga exemplen som dyker upp lite nu och då både i nära bekantskap och mer ytlig. Istället för att låta det dåliga bara passera så arbetar jag utifrån de sämre exemplen på ett lite mer medvetet vis och i ett förebyggande syfte bland de unga. Dåliga exempel ifrån vuxenvärlden blir helt plötsligt rätt ”bra” att ta med i arbetet bland de små och jag märker att detta tankesätt och denna arbetsmetod hjälper mig personligen att både se vad som händer omkring mig, negativt som positivt och hjälper mig faktist personligen att klara av motgångar på ett för mig nytt och mer främjande vis.

Jag är fortfarande helt inne på samma linje gällande att kärlek är en bra metod för det mesta (läs alltid). Misströst och besvikelse stöter vi alla på någon gång och det är i de stunderna då man hårt prövas som det kan kännas lite mer tryggt att veta vart man står med sig själv. Så länge man medvetet jobbar med sig själv och framförallt är både schysst och ärlig och har goda avsikter med det man tar sig för mot andra och sig själv så kan man också må hyfsat bra tänker jag. Då kan omgivningen strula på och stöka på bäst den vill.

Om vi hjälper våra barn tidigt och stöttar dem i rätt riktning så kommer förhoppningsvis de att lära sig vad som är nödvändiga och bra egenskaper i samspelet med andra tror jag.

”Att inte betala tillbaka med samma mynt” är kanske lättare sagt än gjort. När man kommer på sig själv tex. att man alltid är den som hör av sig, är den pådrivande, den som sträcker ut handen gång efter gång efter gång, efter gång osv. så kan jag ärligt säga att jag också jobbar hårt med att inte falla in i det dåliga beteendet och mönstret. Jag jobbar då hårt med att inte falla och vill nog påstå att jag blir ännu ”duktigare” på att ligga på, sträcka ut handen och bry mig. Tänker nog mycket att ”älska mig mest när jag förtjänar det som minst” stämmer bra in i ett sådant läge.

Det är sällan det är tillräckligt och nog för mig och jag har nog aldrig tidigare riktigt förstått innebörden med att hjälpa dig först själv med syrgasmask på ett flyg om det skulle vara nödvändigt innan man hjälper sina barn. Fast under senare tid däremot med en mer medveten livsstil som jag försöker att anamma mer och mer så blir jag faktist lite ”duktigare” på att erkänna för mig själv då det är tillräckligt och nog. Det måste faktist få finnas någon slags gräns för oss alla.

Oavsett mer medvetenhet eller inte, kärlek och en schysst agenda är ALLTID det som vinner i det långa loppet. Det tror åtminstone jag och det är någonting jag försöker förmedla till alla små som jag får möjligheten att verka tillsammans med. Om man lever efter den enkla principen, ja att ärlighet och att ett schysst beteende utan tråkiga och dolda baktankar är någonting att eftersträva så tror jag att man problemfritt kan se sig i spegeln om kvällen och därefter sova gott om natten.

Ärlighetens härlighet, det är ett uttryck som jag gillar ⭐️

Fredagkväll ⭐️

Fredagkväll innebär fredagspizza hemma hos oss och för det mesta är alla fem barnen med och inte helt ovanligt de större barnens respektive. Ja, ni kan ju bara försöka att se framför er vilket berg med kartonger det blir då vi handlar. Ibland inbillar jag mig att vi är den Pizzerians bästa kund.😅 igår var det på samma vis förutom att jag inte var med under själva pizzamomentet, nej jag hade bestämt träff tillsammans med en elev och hennes mamma denna fredag. Vi promenerade och snackade ett varv runt Sidsjön. Jag vet att jag har sagt det förr men jag säger det igen, jag är tacksam att min arbetsgivare tar till vara på mig och vad jag kan erbjuda, att det också värdesätts och uppskattas till max är ju ett avgörande plus. Jag hade ett möte tillsammans med min arbetsgivare förra veckan för att få garantier och för att fastställa vissa saker och vi är helt och hållet överens vilket är grunden till att jag ska kunna fortsätta att satsa och ge av hela mig själv i detta jobb som jag har på Engelska skolan. Det känns skönt när den känslan infinner sig i kropp och knopp. Man kan liksom andas ut, känna ett lugn och direkt få energi till att jobba framåt⭐️

Ett lugn får jag också då jag senare lägger mig i soffans hörn. Det är alldeles tyst efter nattningsprocedurerna med de små. Det blir lugnt och tyst vilket jag njuter lite extra av. Numer drar jag alltid på mig mitt lättare alternativ av tyngdtäcke ifrån Cura of Sweden. Jag har aldrig direkt haft problem med att slappna av och att återhämta mig men med detta täcke blir det en avslappnad känsla på en för mig helt ny nivå. Det är en känsla som måste upplevas av alla. Tyngdtäcket har för många kopplats ihop med sjukvården, ja det har krävts rekommendation/utlåtande/recept från läkare och det har alltså varit kopplat till någon form av diagnos eller sjukdomstillstånd. Cura of Sweden har istället vänt sig till ALLA. Oavsett vem man är, med eller utan diagnoser eller sjukdomstillstånd så kan man alltså nu utan problem köpa sig ett tyngdtäcke med valfri bikt. Jag har personligen två varianter. Ett lite lättare täcke som jag alltså ersatt den tidigare mysfilten med i soffan och under det täcket lägger sig gärna mina barn också. Den andra varianten är ett täcke på 9 kilo och det sover jag med i min säng.

I går försökte min sambo tydligen väcka mig fem gånger. Min son hade också kommit hem från sitt sena kvällsarbete och tydligen hade han pratat med mig. Alltså jag sover så djupt numer att de inte ens kunde vecka mig där jag sov i soffan. Jag personligen ser inte direkt någon nackdel med det men frågan är hur rolig jag blir för min omgivning (hehe)

Spana in på deras hemsida om ni också önskar att få sova som en klubbad Prinsessa/Prins (typ) 😴

curaofsweden.com

Trevlig helg alla fina vänner

Gospel till Framtidsgalan⭐️

Ännu ett magiskt möte.

Idag blev det klart på riktigt att Spectra Gospel är den kör som medverkar under årets Framtidsgala. För några dagar sedan hade jag ett möte tillsammans med min chef och förutom att Engelska skolan stöttar med tid för arbetet kring Framtidsgalan så hjälper skolan också till med hyran av Tonhallen detta år samt andra kostnader runt omkring. Ja, det blir ett bra arrangemang i år med massor med möjligheter 🙏

#tacksam

#framtidsgalan2018

We Walk Together

We walk together.

Just nu promenerar två av skolans chefer längs vägen mot Sundsvall. De startade i Stöde tidigt i morse och de beräknar att de är framme någon gång i eftermiddag. Det är i grunden en vadslagning som de gjorde med våra åk. 9:or. Det handlade om att slå tidigare års meritvärde eller inte och 9:orna gjorde det så de vann 💪🏻

I samband med denna prommis på dryga 4 mil (!) så passar de också på att samla in pengar till den oändliga kampen mot cancer. Vem som helst kan ”gå med” genom att supportar! detta fina initiativ som berör oss ALLA⭐️

Kolla in länken nedan, course ”We walk together”

https://www.cancerfonden.se/insamlingar/merit-walk-against-cancer

Fler har hängt på efter vågen ⭐️💪🏻