ÖP kan vinna Årets Dagstidning

”…å dom nominerade är…”

Du vet hur det brukar låta på Idrottsgalan, Kristallenpriset, P3:s musikgala, Guldgalan och allsköns olika galor…tidningsbranschens eget pris heter Årets Dagstidning.

”…å bland de nominerade är Östersunds Posten”. Så kunde vi säga till varandra i dag på redaktionen. Jag lovar att vi känner oss både stolta och glada.

OP.se är utsedd till en av de bästa tidningssajterna i landet. Vi tävlar mot Aftonbladet och Norrköpings Tidningar om utmärkelsen Årets dagstidning – digitala medier. Finalen avgörs i början av oktober.

Visst, jag vet det är lite navelskåderi, som en personalfest för branschen men samtidigt väldigt roligt att OP.se lyfts fram bland tidningar i hela landet. När sajten gjordes om förra året var det ett lokalt utvecklingsprojekt. ÖP:s redaktionen och annonsavdelning arbetade tillsammans med företaget Adeprimo i Östersund.

I grunden handlar det förstås om att ha ett så fylligt utbud av nyheter som möjligt men vi ville också göra nya OP.se snabbare och mer lättanvänd.

Resultatet har vi sett under året när antalet besökare växer med rekordfart och många surfar runt på allt fler artiklar och TV-klipp.

På ÖP firade vi med tårta men utan gensvaret från läsare och användare hade OP.se aldrig varit en så bra lokal nyhetssajt. Det dagliga arbetet med sajten handlar mycket om att följa upp trafikflöden och se vad som är mest intressant.

På så sätt gör vi innehållet bättre, med allt från snabba nyheter till projekt som Slutgnällt. Du kanske minns ÖP:s serie om Östersunds framtid för något år sedan.

På tårtkalaset tackade jag alla medarbetare. Det är också på sin plats att tacka dig som gillar OP.se. Du bidrar till att ÖP är i final om Årets dagstidning.

Tack för förtroendet!

Publicerat av

Hans Lindeberg

Hans Lindeberg

Publicerat av: Hans Lindeberg Chefredaktör Östersunds-Posten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *