Missa inte vårt Öppet Hus

På lördag slås dörrarna upp till ÖP. Missa inte öppet hus i mediehuset.Tre våningar väntar. Kundtjänst, adminstration och annonsförsäljning på plan 1. ÖP och gratistidningarna 100 procent Östersund, Krokom, Strömsund och Åre Idag på mellanvåningen. Högst upp i huset kan du hälsa på hos Länstidningen.
Så ser en snabbt tecknad bild av mediehuset mitt i Östersund ut.
Välkomna!
Fast egentligen känns det motsägelsefullt att bjuda in till Öppet Hus. För det första ger det bilden av ett stängt hus alla övriga årets dagar. Så funkar vi förstås inte, tvärtom.
För det andra signalerar Öppet Hus att själva huset skulle vara huvudsaken den här dagen. Så är det förstås inte heller.
I Östersund pågår en intensiv kulturhusdebatt. Lördagskrönikan i ämnet av ÖP:s Kicki Gustafsson har hittills delats 705 gånger på Facebook.
När kulturhuset var hett förra gången reste våra nöjes och kulturredaktörer Annacarin Aronsson och Anna-Karin Pernevill runt i Sverige för att berätta om kulturhussatsningar på andra håll.
Reportageserien Kulturstaden visade en sak. Den avgörande faktorn bakom framgångsrika kulturhus var inte huset i sig utan människorna i det.
Deras engagemang, personligheter, hur de träffades och snackade. Med varandra och folk som sökte sig till huset.
Av hus blir det lätt monument, bastioner.
På ÖP känner vi oss absolut inte så. Skulle den bilden finnas någonstans vill vi göra allt som går för att tvätta bort den.
Därför handlar det om mycket mer än ett öppet hus nu på lördag. Inbjudan borde nog kompletteras så här:
Kom till oss, lär känna oss lite närmare, vi kan prata strunt, eller allvar, kanske bli lite personliga, lyssna på musik, ta en fika, skratta och ha kul och hitta på lite galna ideer!
Har du galna ideer vill vi gärna att du berättar om dom på lördag..och alla andra dagar…
Välkommen!

Publicerat av

Hans Lindeberg

Hans Lindeberg

Publicerat av: Hans Lindeberg Chefredaktör Östersunds-Posten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *