ÖP startar söndagstidning

Premiär för ÖP Söndag är den 12 januari. Då  kommer du kunna läsa ÖP varje söndagsmorgon i en läsplatta eller dator.

I januari förbättras dessutom ÖP:s digitala E-tidning genom en ny app, bland annat blir det möjligt att ladda ner ÖP i ”plattan” om du vill ta med dig tidningen eller uppkopplingen är dålig.

På nätet (op.se) pågår flödet av nyheter, artiklar, TV-sändningar, chattar och uppdateringar från morgon till kväll alla dagar. Förra året utsågs ÖP till en av landets tre bästa digitala dagstidningar.

För senaste nytt är op.se den absolut bästa kanalen. Nyheter ska ut till läsarna så fort vi är säkra på vad som kan berättas.

I vår  lanseras ÖP (nuvarande op.se) på helt nya digitala plattformar. Det innebär många nyheter. Framförallt blir ÖP mer lättanvänd i mobilen. En efterlängtad förbättring eftersom vi ser att allt fler följer nyheterna i sina smarta mobiler. Hälften av all trafik på op.se kommer från mobiltelefoner.

Samtidigt erbjuds en del av innehållet bara till prenumeranter. Vi börjar alltså ta betalt även på nätet, inte enbart av tidningsprenumeranterna.

Men digital utveckling betyder inte bara nya plattformar och prylar. Den ger också möjlighet att distribuera tidningen på ett nytt sätt. Tidigt varje morgon hem till dig utan att behöva trycka på papper och köra en massa mil.

Att ge ut ÖP även på söndagar har länge varit en dröm. Genom E-tidningen ser vi till att den blir verklighet.

Varför då? Kan man förstås undra. Räcker det inte med alla uppdateringar på nätet. Svaret är att både och behövs. Det finns ett behov av att kunna läsa sida för sida, få fördjupningar, reportage, krönikor och bilder i en tidning som har en början och ett slut. Kanske kan det uttryckas som sammanhang och överblick.

Ett behov som digitala plattformar inte alltid kan tillfredsställa, hur smarta de än är.

Därför blir ÖP Söndag en tidning som vi hoppas ska vara en upplevelse att ta till sig vid sidan av nyhetsflödet en vanlig söndagsmorgon.

Alla andra dagar utom söndag är E-tidningen en exakt kopia av papperstidningen. I ÖP Söndag kan vi jobba friare med innehåll och utseende när papperstidningsformen inte behöver vara styrande.

Men du kommer känna igen ÖP ändå. Ambitionen är att göra ÖP Söndag mer lik Lördag än en vanlig nyhetstidning. Med mycket läsning, tankar och förströelse eftersom det är vad många läsare frågar efter sådär på söndagsmornar.

Men eftersom ÖP Söndag är något helt nytt – och okänt för oss och för er läsare – känner vi oss inte alls säkra på hur den ska se ut för att vara mest tilltalande för dig.

Därför tänker vi vara mycket lyhörda för vad ni som läsare tycker om innehållet. Häng med och prova den 12 januari.

Premiärsöndagen för ÖP Söndag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerat av

Hans Lindeberg

Hans Lindeberg

Publicerat av: Hans Lindeberg Chefredaktör Östersunds-Posten

6 reaktioner till “ÖP startar söndagstidning”

 1. Det skulle vara intressant att få reda på vad alla dessa erbjudandena kommer att kosta.
  Enbart tidning?
  Enbart nättidning?
  Kombinationen tidning + nättidning?
  Pris för ÖP-söndag?

  Varför inte köra med öppna kort?

 2. Idag kan hela hushållet fritt ta del av pappersversionen av tidningen. Hur blir upplägget med prenumerationen på nät-versionen om man har flera mobiler/plattor?

 3. Att läsa öp i en android platta suger då man måste förstora sida efter sida.
  Varför höjs abbonemanget för alla trots att alla inte har tillgång till dator och kan utnyttja e-tidningen.Ringer man kundtjänst får man till svar att det är en produkt som är dyr att leverera och därför höjer priset.Jag är övertygad om att priset delvis höjs för att man lanserar e-tidningen men det finns dom som inte kan utnyttja detta tro det eller ej.Samtidigt undrar jag varför produkten har blivit dyrare att tillverka då tidningen har blivit tunnare och personalen blivit färre.
  Kanske ett samband mindre reportrar mindre nyheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *