Gävligt Jagad…

…var en ytterst lokalproducerad film från Övik som några av er läsare kanske kommer ihåg. Under den senaste veckan hade denna film kunnat handla om Modo och framför allt Alexander Steen. Denna jakt fick dock sitt slut (för den här gången) i och med att Steen fanns med på isen i gårdagens match mot ryggsäckarna från Gästrikland.

Innan matchen

När laguppställningarna presenterades var mycket fokus på just Steen och i Cmores sändning och på Twitter hade den allsmäktige Leif Boork svamlat om hur Steen tar Morten Madsens jobb och hur synd det är om allt och alla som drabbas av detta. En liten tanke till Leif kan ju vara att ibland läsa på lite fakta. Modo motiverar (som de flesta vet) sin handling med att Steen ersätter en nyckelspelare (Påhlsson) som är skadad. Med Boorks logik så innebär detta att en lärarvikarie som ersätter en sjukskriven kollega bara är en parasit och att skolan är svårt omoraliska.

Att bero på moral så kan man ju också diskutera det moraliska i att ställa en kille i mål som dopat sig för att uppnå resultat. Här handlar det istället om vilka hjältar Brynäs är som ger Rahm en andra chans och Rahm berättar i intervjuer om att det har varit två ganska goa år med jobb i Norge och tänka på annat. Kanske skulle sportchef Sundlöv och hela Hockeyligan för den delen istället gå ut och fördöma alla typer av doping och hur detta skadar produkten Elitserien.

Matchen

Nog om detta. Vad som ändå var viktigast igår var hur Modo spelade en riktigt bra hockey sett över tre perioder. Visst fanns det dippar som så många gånger tidigare men överlag så var dessa dippar färre och försvarsspelet mycket bättre än i tidigare matcher. Huvudpersonen Steen visade vilken klasspelare han är och med honom mellan Müller och Nagy kändes det som att bitarna föll på plats. Dessutom visade både tredje- och fjärdekedjan prov på lite offensiv kvalitet och kan bara Peter Öberg hitta sitt gamla halsskydd och våga lägga pucken djupt istället för att fippla på offensiva blå så blir det nog bra.

Vad som kändes tråkigt men samtidigt vansinnigt skönt var att förstalinan var riktigt tam och att Sunström och Skröder slarvade värre än en statlig myndighet i samband med en upphandling. Hade de haft en sån här kväll under föregående 3 säsonger så hade matchen varit död redan efter första perioden.

Doktorns tre stjärnor

    • Joonas Lehtivuori – gjorde sin bästa match för säsongen. Finnen med den tomma blicken är Modos bästa tvåvägsback.
    • Alexander Steen – gjorde sina kedjekompisar bättre, något som är extra viktigt då både Nagy och Müller är spelare som behöver en motor och inte en Marcinko.
    • Bernard Starkbaum – fortsätter att göra ett lugnt intryck i kassen. Målen är inte så mycket att göra åt. Nu hoppas vi på att vår Österrikare växlar upp ytterligare och förvandlas till en riktig wunderbaum

Publicerat av

drhockey

5 reaktioner till “Gävligt Jagad…”

  1. Hej,
    Sedan jag köpte min första 486:a med modem så har jag skördat alla internets texter som handlar någonting om Modo. Åh helvetes satan är inte denna blogg det bästa jag läst. Jo! Skönt också att bli påmind om kultfilmen Jävligt jagad. Kan någon lägga upp den på pirate bay tack.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *