Kul mot Cluben


Foto: Hockeyligan.se

Vilken lördagkväll det blev till sist! Vinst med 5-3 i en match som LHC:s Roger Melin beskrev som den bästa de spelat för säsongen. Det kändes redan vid första nedsläpp att det var nåt roligt på gång i Cloetta Center. Som jag skrev på Twitter, en sån här stämning har det inte varit på läktarna i Linköping sen man körde ut förinspelade hejaramsor ur PA:t i gamla Stångebrohallen.

Matchen

I första perioden kändes det som en rätt trevlig match där lagen bytte chanser med varandra. Det var inte förrän Andreas Jämtin fick en vindpust i ansiktet och agerade Lee Goren som det blev lite känslor i det hela och det kändes som Modoit ganska typiskt att just Mensaordföranden var den som satte 1-0 till Cluben efter att Ritchie Regehr dragit iväg för att fixa en grillad med räka.

I andra perioden fortsatte Modo att vara lika effektiva som Regain på Håkan Södergren men vi som började misströsta fick istället njuta desto mer i tredje perioden.

Där visade Christian Engstrand i LHC-kassen att han inte var Pekka Rinne utklädd till Östgöte när han först agerar hologram på Spinas direktskott i PP och sedan är ihålig längs isen när Müller klipper till. När sedan LHC får 3-2 kändes det som att Modo skulle replikera och det dröjde inte särskilt länge innan en för dagen i övrigt rätt värdelös Skröder gör det han har betalt för i PP. 3-3.

Om 3-3 var lite brunk på en retur så var 3-4 ett riktigt TV-spelsmål. Regehr spelar in till Nagy som nyper till på ett sånt där sätt som man gärna själv gör på Playstation. Handledare rätt upp i taket, class act!

I samband med Modos ledningsmål så kändes det som att luften gick ur rullatordäcken hos Hävelid och Mange Johansson för när Melin väljer att plocka ut Engstrand med två minuter kvar så är det två rätt sega kryssningsfartyg som glider runt och för puck. Därför hinner det inte heller bli särskilt farligt innan Madsen med 20 sekunder kvar skickar in femman i tom kasse.

Doktorns tre stjärnor:

  • Jonas Ahnelöv – visade (bland annat på bilden ovan) att han är villig att offra rätt mycket för en seger den här säsongen.
  • Bernard Starkbaum – fortsätter att imponera. Räddningarna på Calle Långvisirs och Weinhandls skott i tredje är matchvinnande.
  • Dave Spina – jobbar kopiöst över hela banan och bjuder dessutom på en av matchens delikatesser i sin framspelning till Steen (som också var rätt ok!) vid Skröders 3-3 kasse.

Publicerat av

drhockey

2 reaktioner till “Kul mot Cluben”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *