Första femtedelen avklarad

Ikväll ska Doktorn iväg på kurs hos Stockholms Hockeyförbund så därför kommer det inte någon matchanalys under morgondagen. Istället tänkte jag lite kort kommentera tabellen efter den första femtedelen av serien.

1. Skellefteå 22p

Precis som föregående säsonger varvar man upp tidigt i Schtaan. SAIK imponerar som vanligt genom att stoppa in lite juniorer varstans och få dem att spela som fullfjädrade elitspelare. När dessutom Vesce dyker upp och man får tillbaka lite skadade spelare lär tabellplaceringen bestå.

2: HV71 22p

I Jönköping myser man över sina nordamerikaner Krog och Rakhshani som levererar. Dessutom har Wesslau varit grym i kassen. Vad man borde oroa sig för är att Johan Davidsson, trots avsaknad av ansiktshår, börjar se gammal och trött ut.

 3: Modo 22p

Om man myser i Jönköping så fullständigt vibrerar man av lycka uppe i Västernorrland. Laget som de flesta tippat nere i streckstriden är uppe och nosar på serieledning. En Wunderbaum i mål, en Regehrande PP-back och en ÄdelSteen istället för grus i maskineriet gör att Modo just nu är seriens intressantaste lag.

4: Brynäs 22p

På samma poäng som de tre lagen ovan hittar vi bockbrännarna. Här visar spelare som järnkrok, ostkrok och dragkrok att en hungrig svensk junior är hetare än en trött slovakisk tryoutspelare.

5: Luleå 19p

Femma finner vi Luleå som så här långt verkar ha lyckats i sin medicinering av Abbott-brorsorna som visserligen inte gör några poäng men heller inte tar onödiga utvisningar som sänker laget. Koivisto och Olausson sticker ut i den annars jämngrå truppen.

6: Färjestad 18p

I Karlstad har det faktiskt spelats hockey i skuggan av gnälliga klubbdirektörer och rabiata pressansvariga. Man parkerar på plats 6 och känner sig nöjda. Hade det varit en tränare som inte firar jul med resten av familjen hade denne fått sova på bäddsoffan hos Niklas Czarnecki.

7: Linköping 16p

När man ändå talar om trollen. I helylle-LHC så har hösten hittills handlat om hur mån klubböverste Helber är om de andra lagens ekonomi. Den som räddat Cluben så här långt är Calle Söderberg som har ett Igguldenskt flyt.

8: Frölunda 15p

Feskarbröderna ligger på sista slutspelsplats trots att man spelat de första 11 matcherna med något (årets understatement) ojämna målvakter. På lördag spelar Matt Duchene som ersätter långtidsskadade Olimb. Idag gick man dessutom ut och förklarade att Viktor Stålberg kommer in, detta trots att man inte har några andra spelare långtidsskadade.

9: Timrå 11p

Strax under slutspel finner vi Timrå. Ett lag som är just ett lag och som därför har tagit betydligt fler poäng än vad de flesta tyckare förutspått. Sexiga som en cementblandare.

10: Växjö 10p

Årets flopp så här långt får väl anses vara Växjö. Med ett offensivare spelarmaterial än i fjol har tränarna valt att spela en hockey som bara Lasse Falk skulle gå igång på.

11: Rögle 9p

Näst sist hittar vi Röööögle. Idén att köpa Växjös spelare och upprepa deras fjolår har gått sådär. I båset går Kenny Jönsson omkring och ser förvirrad ut och på isen åker resten av laget runt och ser än mer förvirrade ut. Behöver förstärkas.

12: AIK 9p

Sist i tabellen hittar vi laget vars sportchef tyckte att Daniel Larsson,  Esa Pirnes och Björn Melin var fullgoda ersättare till Fasth, Rosén och Gynge. Gissningsvis kommer det en fullgod ersättare till sportchefen innan jul.

Avslutningsvis

Tipset inför kvällen är att Modo gör en skräpmatch och förlorar med 4-2.

Publicerat av

drhockey

3 reaktioner till “Första femtedelen avklarad”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *