Facit inför Luleå

Då var det äntligen dags för lite hockey igen och detta på en onsdag!. Ikväll är det Luleå som står för motståndet uppe i den den taskigt uppiffade gamla ladan vi minns som Delfinen.

Då matchen är på en onsdag krockar den med Duvbo IKs träning och ni vet vad som gäller för oss som inte heter Dick Axelsson, tränar du så får du spela! Tränar du inte så sitter du i sekretariatet.

För att göra det enkelt för er andra läsare som inte heller kommer kunna se matchen (eller som bara vill veta resultatet redan innan) så ger jag här en beskrivning om vad som komma skall:

Första perioden

Luleå startar med en furiös offensiv…nej jag skojar bara! Luleå ställer upp som vanligt och stänger ytor och spelar publikfriande hockey a´la Lasse Falk. Modo å andra sidan försöker skapa något men stångar sig blodiga mot igelkottsförsvaret. Efter 12.34 spräcker istället Luleå nollan när Linus Klasen lyckas med sin enda dragning för i år och sedan frispelar Koivisto på bortre stolpen.

Andra perioden

Knappt har den andra perioden kommit igång innan kedjan med Steen, Müller och Nagy etablerar ett massivt tryck i luleåzonen. Steen driver in på mål och i kalabaliken petar Müller in kvitteringen. Tid 1:34.

Efter detta inträffar något märkligt då Klasen plötsligt börjar sittstrejka i mittcirkeln med motivet att han vill ha samma deal som spelarna i NHL, vilket i hans ögon är lika med 50% av Luleås intäkter. ”Jag har fortfarande en familj att försörja” är det sista vi hör innan han bärs av isen.

Fortsättningen av andra perioden är sedan lika spännande som episod 493 av Love Boat då Luleå anser sig nöjda över att ha gjort ett mål och ställer upp med fem man runt egen kasse.

Tredje perioden

Om andra perioden var lite seg så börjar den tredje lite roligare. Modos nya superkedja med PÖberg, Lusefoppa och Madsen, dansken, har ett riktigt bra byte i sarghörnen och det hela slutar med att Lehtivuori får pucken uppe på blå och langar in ett höstlöv i högra krysset. Tid 3.59. Det här får också fart på norrbottningarna som helt plötsligt visar att de kan spela även i anfallszonen och Starkbaum får visa klass.

Vad som är skönt ur Modoögon är att detta även öppnar för kontringar och på just en sådan blir Nagy neddragen efter 13.33. Den efterföljande straffen tas av Kempe som kör en dubbel skottfint innan han kallt lyfter in pucken i taket bakom en vilt sprattlande hemmakeeper.

I slutminuterna känner sig Rönnqvist och Bulan som riktiga rebeller och tar ut målvakten. Det resulterar i att Madsen, dansken, får sätta 1-4 i tom kasse.

Så, nu är allt ni behöver göra att langa in det som finns kvar av månadslönen på 1-4 med Madsen, dansken, som sista målskytt så slipper ni gå till jobbet imorgon.

Heja Modo!

Publicerat av

drhockey

4 reaktioner till “Facit inför Luleå”

  1. Skönt, Nu tog du udden ur kvällens match då man vet hur matchen slutar. Då kan man väl kolla ett avsnitt av Love Boat episod 494….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *