En liten utvärdering

Det blev inte riktigt som Doktorn förutspått i matchen mot Luleå så därför gör jag inte om samma fadäs genom att försöka mig på ett facit för kvällen trots att jag missar även denna drabbning. Det här med att lägga matcher på onsdagar och fredagar sabbar folks scheman!

Nåväl, vad ska man då skriva om…det får helt enkelt bli några rader kring vad våra nyförvärv egentligen presterat så här långt. Ingen djupare analys utan det första som poppar upp. Lite Jonte Hedström style men med någon form av underbyggt intellekt.

Betygen kör vi enligt gamla betygsskalan:IG, G, VG, MVG. I denna ska sägas att ett G är något som den skolkande moppekillen skulle köra på bakhjulet av lycka för men som den duktiga eleven med läkarambitioner skulle gråta sig till sömns över.

MVG

Bernard Starkbaum – 94 i räddningsprocent och 1.68 i GAA. Den målvakt som jag ville droppa av på Arlanda efter matchen mot AIK i Märsta i september är nu en av seriens bästa burväktare.

Alexander Steen – Har visat vilken skillnad det är på NHL och Elitserien. Snabb, stark, grinig och alldeles, alldeles underbar.

Ritchie Regehr – Har bidragit med det som Modo saknat så svårt, nämligen smart spel i PP och ett sjujävla slagskott. Folk som gnäller på defensiven får gnälla vidare.

VG

Kyle Cumiskey – Är lite nära ett G men precis som i fallet Regehr så ska Cumiskey värderas utifrån sin roll och den är inte direkt lik Stehliks. Bra spelsinne och cool i egen zon, dock lite seg på rören…

Marcel Müller – Skulle vara en tysk powerforward med aggressiv spelstil men visade sig vara en rätt snäll spelare med bra spelsinne. Lite loj i vissa situationer men vass på avsluten och ofta på rätt plats.

Ladislav Nagy – Ligger och pendlar ner mot G men har denna sejour visat upp en arbetsmoral som inte direkt normalt finns att finna i slovakiska spelares DNA.

Dave Spina – Har lagets tyngsta arbetsuppgift i att spela med två nallar som ännu inte krupit fram ur idet. Åker skridskor och vågar utmana. Klart bättre än förväntat.

G

Nichlas Torp – Det var väl inte direkt alla som jublade högt när Modo värvade Torp och det är väl inte så många som jublar nu. Lite mellanmjölk och ibland lite panik i besluten. Precis som förväntat.

Mario Kempe – Är på väg mot ett VG men då måste spelet bli stabilare. Kempe är en snidare och vass på rören men lika jämn som vägarna i Västernorrland efter att tjälen gått ur marken.

Peter Öberg – Känns lite konstig att bedöma som nyförvärv. Samma spelstil som tidigare och lika lite produktion. Men också samma moral och uppoffrande arbete.

IG

Oscar Alsenfelt – Har visat hur mycket självförtroende (eller uteblivet sådant) betyder i idrott. Vi såg potentialen i kvalserien för ett par år sedan men just nu ser vi mest någon som liknar Mike Morrison.

Rickard Stehlik – Sades vara en tuff back som gillar att tacklas. Kanske borde det i CV:t också ha stått att detta gäller en match per säsong. Stor och tung men alldeles för snäll. Lite som Björne på valium.

 

Publicerat av

drhockey

5 reaktioner till “En liten utvärdering”

  1. Man har inte längre den betygsskala du använder.

    Börjar farbror bli gammal, eller?

    Betygsskala som används idag är A, B, C, D, E och F som ska användas när betyg sätts inom det offentliga skolväsendet.

    Betygsstegen A-E betecknar godkända resultat och F betecknar icke godkänt resultat. Om underlag för bedömning av en elevs kunskaper saknas på grund av elevens frånvaro, ska betyg inte ges.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *