Antimatch mot AIK

Så har då Modo visat hur man ger bort tre poäng till ett lag som inte spelar särskilt bra och får en 19-åring att se ut som Joe Sakic.

Inställningen

När man kör ett event kring Rosa Bandet och hur viktigt det är att fightas så kan man inte komma ut på isen som ett gäng kastrerade hankatter och alibilira. Även om Modo lyckas sätta 1-0 så är det ändå precis som på Hovet senast en grym underskattning av AIK och när gnagarna nu faktiskt spelar med lite självförtroende så blir det mål om man visar upp en attityd a´la Fredrik Bremberg.

Backspelet

Det är ett under att Uffe fortsätter att spela Stehlik, särskilt i en match som man förväntas styra och inte grisa till sig poäng i. Dock går de stora minusen i den här matchen till Lehtivuori och Cumiskey som tillsammans tog fler felbeslut än hela Palmeutredningen.

Power Play

Det finns en ganska enkel regel. Om motståndarna stressar i PP så gäller det att få till ett par snabba pass för att deras stötande gubbar ska hamna på mellis. Ikväll väljer Modospelarna istället att hålla pucken lite för länge hos varje gubbe för att AIK:aren ska hinna upp och sen leverera ett tamt pass till nästa gubbe, gärna 1dm över isen.

Doktorns tre stjärnor:

  • Niklas Sundström – är fortfarande inte tillräckligt noggrann i sitt arbete men två kassar idag är rätt väg att gå. Dessutom ligger frisyren perfekt i intervjuerna.
  • Dave Spina – det känns som att Spina hittade lite mer kombinationer med Susse och Skröder idag. Visst, han skickar rätt ofta iväg puckar som en dealer sprider kort vid pokerbordet men han jobbar hela tiden för att vinna tillbaka den.
  • Oscar Alsenfelt – det känns skönt att få ge beröm till Alsenfelt som ser till att Modo får chansen att komma tillbaka in i matchen trots att spelet hackar.

Slutsats

Uffe kan nog börja med att köra de första 43 minuterna på repeat i morgon för att spelarna ska förstå hur fruktansvärt det var att titta på för oss åskådare. Sista perioden är dock en klar förbättring även om det också hjälptes av den ökade stress som många AIK-spelare drabbades av ju längre tiden gick. Kvällens lärdom blir att det är betydligt svårare att ligga under med 2-5 än att leda med 3-0.

 

Publicerat av

drhockey

12 reaktioner till “Antimatch mot AIK”

  1. När ska vi börja coacha? Kommer inte att ske så länge Uffe sitter vid rodret. Verkar bli helt paralyserad när det går åt skogen. Trodde han hade lärt sig ngt efter alla år i NHL men tydligen var han inte med på den kursen. Saknar känsla för matchning av målvakter, backar, kedjeformationer. Plocka hit Sveriges bästa matchcoach: Pelle Bäckman, då kommer det hända saker

  2. Pingback: kd shoes
  3. Pingback: Air Jordans
  4. Pingback: nike hyperfuse
  5. Pingback: jordan spizike

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *