Hviktig Hvecka

I lördags hade jag fräckheten att välja bort Modos match nere i Jönköping för att umgås med goda vänner på västkusten och att döma av analyserna från lilla Jerusalem gjorde jag nog rätt i detta.

Egentligen är ju inte en förlust borta mot HV något att gråta över utan det är snarare svedan från torsdagens match mot AIK som känns än jävligare när laget nu plötsligt, från att ha varit seriens hetaste lag, torskat 4 av de fem senaste.

Därför är det nu en riktigt viktig vecka som väntar med matcher mot Färjestad, Linköping och Timrå.

Modo-Färjestad

Den här matchen blir vår gamle kapten Tollefsens första match uppe i Övik sen han påbörjade den sista färden. Jag hoppas att han får känna på några tacklingar men att publiken nöjer sig med att hylla Modo och inte bua ut Ole-Kristian. Har kontraktet med klubben gått ut så är man fri att söka sig var man vill med rak rygg. Har man däremot kontrakt men börjar grina och gör sig omöjlig så är det dock på sin plats att man får höra detta. Dessutom är det väl straff nog för Tollefsen att behöva bo i Värmland.

Ser man till själva matchen så är det här den avgörande matchen för hela veckan. Vinst här så blir det mungiporna uppåt. Förlust och kanske svajigt målvaktsspel så blir det istället starkström i handlederna på torsdag.

Doktorns tips är ändå att Modo tar denna match med 3-2 efter mål av Steen, Skröder och Cumiskey.

Modo-LHC

Att bero på gråtande kontraktsbrytare så kommer LHC på besök utan Andreas Jämtin som blivit återfrälst i Jönköping. Det är inte någon nackdel för Linköping då Jämtin varit rätt kass i år  utan istället är det Söderberg och Co som man måste se upp för. Känslan säger dock att det här kan bli en sån match där Modo spelar propagandahockey och Mange Johansson får ta syrgas i paus för att ens orka hänga på klubban.

Doktorns tips: 4-1 efter mål av Nagy, Spina x2 och Kempe

Timrå – Modo

Veckan avslutas nere i plyfalådan mot lillebror. Timrå blandar och ger denna säsong vilket gör dem svårtippade. Här tror jag också att det blir jämnt och att känslorna faktiskt visar sig lite både på isen och på läktaren.

Doktorns tips: Det luktar oavgjort lång väg, 3-3 efter mål av Steen, Regehr och Ritola. Sen avgör Kempe i straffläggningen.

Nu kör vi!

Publicerat av

drhockey

2 reaktioner till “Hviktig Hvecka”

  1. Pingback: Uggs on Sale

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *