Modo-syndromet

Efter Regehrs välgörenhetsinsats till 0-2 igår valde Doktorn att låta blodtrycket sjunka till någorlunda normala nivåer innan matchanalysen publiceras. Nu hjälper inte det så värst mycket då jag fortfarande är förbannad över hur laget uppträder för närvarande.

Modoklacken

Innan vi går in på matchen måste jag börja med att fråga begåvningsreserven i Modoklacken vad fan man tänkte med när man tillverkade sin banderoll? Om man nu tvärt måste håna en gammal spelare så kan man ju göra detta på ett sätt som gör att man själva inte framstår som retarderade.

Modo-syndromet

Ni var nog ganska många med mig som njöt av Modos matcher fram till för nån vecka sedan. Även om det inte blev vinst i alla kamper så spelade laget oftast bra och jobbade på. Dessutom hade vi ju Alexander Steen som kom in och visade klass. Nu har den gode Steen drabbats av det alla spelare som kommer till Modo drabbas av förr eller (i bästa fall) senare. Istället för att trampa och ta raka vägen på mål och lossa skott från höger och vänster så åker han nu runt som de andra och söker passningar och håller pucken för länge.

För er som minns så påminner detta precis om Andreas Salomonsson när han kom tillbaka från NHL till säsongen 03-04. I de första matcherna åkte Salle skridsko, smällde på och sköt på allt. Sen efter 15-20 omgångar så började han istället transportera puck och gå med arslet först in i närkamperna.

Höstlövet

Själva matchen dog egentligen redan efter en halvminut då Alsenfelt tappade in ett höstlöv. Även om han senare under matchen spelade upp sig och var riktigt bra så kändes det som att lagets självförtroende dog där.

Sedan skapar egentligen Färjestad inte mer än en målchans på hela matchen medan Modo kör en klassisk uppvisning i hur man bränner öppna lägen.

Power Play

Minns ni för 10 omgångar sedan då Regehr skyfflade slagskott mot mål i PP? Igår tror jag inte att han fick iväg ett enda direktskott på hela matchen. När det ändå lyfts in lite puckar så är finns det inte en forward på plats för att skymma Salak. Grundregel: Funkar inte PP, lägg puckjäveln på mål och kötta!

Ritola

Ifjol kom Ritola in som en frisk fläkt och bidrog till ny offensiv kraft. Den här säsongen övar han sig mest på sin snurrfint med pucken bakom kroppen nere i sarghörnet. Därför känns den gode masen just nu lika giftig som grönsåpa.

Doktorns tre sjärnor:

Robert Hägg – fick chansen och gjorde inte bort sig på något sätt. Vågade dessutom ta lite egna initiativ och inte bara lira sarg ut.

Janos Hari – är en av få som faktiskt vågar utmana sin gubbe. Om Uffe bankar in lite självförtroende i Ritola så borde dessa två kunna utveckla lite kemi a´la bröderna bäver.

Oscar Alsenfelt – släpper in det enkla målet men man ska kunna vinna en match på hemmaplan när en keeper stänger butiken efter ett mål.

Nästa match

Det positiva är ju att man knappt hinner gräva ner sig i denna förlust innan det är dags att hoppa upp på hästen igen. Imorgon ska det ju bli vinst mot idealisten Mike Helber och hans gossar från den blåsiga Östgötaslätten. Drömscenariot här är ju naturligtvis att Alsenfelt spelar tokstabilt och att Stehlik legdroppar ketchupflaskan så att vi får se röda lampan lysa!

 

Publicerat av

drhockey

23 reaktioner till “Modo-syndromet”

 1. Banderollen är tyvärr ett utslag av den stundtals urusla svenska supporterkulturen…hellre hata och håna istället för att pusha och heja fram sitt eget lag. Pinsamt för Modo Hockey och majoriteten av fans!

 2. Mycket som var pinsamt igår. Klacken, stämningen, avsluten, beslutsamheten, jävlar-anammat! Annars undrar man ju lite vad som avhandlades i utv båsen mellan OKT å Susse efter deras roughing…

  Imorgon blir det på plats, måtte de bjuda till nu!

 3. Riktigt pinsamt av klacken! Tråkigt att behöva skämmas över att kalla sig modoit.
  Det är inte mycket som kuggar i just nu men jag tror på en vändning imorn. När det gäller hörnsnurret så är det något som modo har gjort till överdriftens maxgräns från och till i 15 års tid. Men varför? Det finns bara en uppsättning av bröderna sedin.

 4. Ja mycket pinsamt med banderollen :(…tänk om våra supportrar hade visat sig bättre än alla andra lags supportrar. Kanske med ett ”välkommen tillbaka Tolle” 😉 Skämdes när jag såg den…hoppas verkligen dom läser här och tar åt sig. Vad gäller spelet håller vi tummarna att våra grabbar grejar matchen mot LHC imorgon. För övrigt vill jag säga att din blogg är väldigt bra…med härliga analyser//Lollo

 5. Alsenfelt spelade stabilt efter att släppt in höstlövet? Mjo kanske, men inte bättre än vilken annan elitseriemålvakt som helst. Sattes knappt på prov under hela matchen och ändå var jag, liksom säkert hela Modos trupp, nervös så fort ett skott avlossades mot mål.

  Pinsamt dock att man inte lyckas kötta in ett mål på hela matchen. Färjestad var bra defensivt, men jävlaranamma och nånting innanför suspen saknades helt.

  Pinsamt med banderollen också. Fjortisvarning. Bättre skulle varit att bara ignorera OKT, då skulle han nog funderat mer.

  Visa mycket stake dom två sista matcherna nu för #&$!&%x! Förlora kan man göra, men man ska fan göra det med flaggan i topp och inte behöva skämmas…

 6. Pingback: jordan 6 infrared
 7. Pingback: cheap oakleys
 8. Pingback: Cheap Uggs
 9. Pingback: ugg bailey bow
 10. Pingback: mont blanc pen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *