Det är så otroligt illa!

Så var man lite taggad under hela dagen inför kvällens möte mot Linköping. En match där två stukade lag skulle mötas och det kändes som att Modo verkligen hade chansen att vinna.

Hologrammet

Vad händer. Jo vår välgörare nummer ett i kassen slänger in ännu ett höstlöv. Något som inte direkt var vad den här klubben behöver. Men det är inte bara Alsenfelt som ska ha kritik.

Spelidé

Det är helt sjukt hur enkelt det är att läsa Modo för närvarande. Det finns bara en typ av uppspel där både center och forwards ska ner i knät på backarna innan pucken spelas. Alternativet är att backarna inte får några alternativ utan vänder hem och spelar taskiga pass mellan varandra tills dess att man tappar pucken till motståndaren. Skulle man mot förmodan ta sig över röd så ser man allt som oftast till att slå en enmeterspass alldeles innanför offensiv blå, troligtvis den passning i hela spelet hockey man vinner minst yta på.

Nagy och Müller

Många spelare var usla ikväll men sämst av alla är Marcel ”Stena Danica” Müller. Tysken är osannolikt loj och tillsammans med en Nagy som mest glider runt och styr pucken men en hand på klubban bildar han hela Elitseriens dyraste statister.

Kämpaviljan

Många klagar på att Modo har marginalerna emot sig men sanningen är att jobbar man inte hårt så är man lite för sen in i alla situationer och vips är det en klubba i vägen.

Backskott

Det verkar som att Modos backar skrivit in en bonus för varje träffat smalben. Istället för att nypa till direkt drar man gärna pucken ett par gånger för att vänta in motståndaren och sen lägger man pucken rätt på denne. Ett fruktansvärt effektivt sätt att skapa snabba spelvändningar för motståndarna.

Steen

Som jag skrev efter förra matchen så har Steen nu anpassat sig till resten av laget genom att sluta åka skridskor och gå på mål. Idag blir han dessutom skadad och det skulle inte förvåna mig om det är en hjärnskakning även om det kanske mest såg ut som nån slags vridning.

Doktorns tre stjärnor:

 • Dave Spina – det ser ut som att Spina kastar iväg puckar och kommer fel i lägena men sanningen är att hans två kedjekamrater är så förbannat långsamma att det snart måste kännas lönlöst för honom att försöka. Roligaste exemplet idag var nog när Spina jobbar hemåt vid 0-3 medan Sundström glider en kilometer bakom och funderar vilket hårvax han ska köpa imorgon.
 • Niklas Torp – är rejält vimsig i egen zon och har taskiga uppspel men är ändå den back som försöker att hitta på något när de andra fokuserar på att vända hem eller spela upp på felvänd forward.
 • Bernard Starkbaum – måste se detta som sin stora chans att sno tillbaka förstaspaden. Idag var han bäste Modospelare då han klarade sin uppgift (visserligen att sköta båsdörren) utan att man behövde skämmas.

Nu är det bara att bryta ihop och att hoppas på ett mirakel mot Timrå på lördag. Något säger mig att det blir förlust 6-1.

Publicerat av

drhockey

9 reaktioner till “Det är så otroligt illa!”

 1. Angående Torp så tycker jag han gjorde det bra men det blir ju skevt då det är två backar son varken kan lr vill slå uppspel. I slutet av matchen stod ju båda å passade varandra då ingen av dom ville slå de där förstapasset, tragiskt att se.

  1. Om ni inte ser hur bra Torp har blivit är ni blinda. Han är inte här för att göra massa poäng utan för att försvara, vilket han gör hur bra som helst. Kolla statistiken de senaste 10-13 matcherna så ser ni hans plus minus.
   Han ska spela noll noll. Man behöver inte tycka om spelare men man ska va rättvis.

  2. Du har helt fel. Torp är inte skraj för att slå ett pass. Men det kanske är så att han inte liter på sin back kollega. Sen är han inte virrig i egen zon. Han har varit säker i egen zon. En av de bättre backarna faktiskt. Men alla har vi olika syn på hur hockey ska spelas. Men tragiskt är det då rakt inte.

 2. Doktorn säger ”Det är helt sjukt”. Diagnosen är ställd. En Doktor brukar inte nöja sig med att bara diagnostisera.
  Hur går Doktorn vidare?

 3. Svårt att säga hur stor inverkan slappy hands första minut har, i vilket som ska man lyckas göra mål ändå!
  Tysken är som tidigare påpekat, oerhört verkningslös! Läge att förklara vad det innebär att vara powerforward?
  Spelet i sig är
  Väl hyfsat om det inte vore för att det går ut på attgöra mål…

 4. Tycker att Mario Kempe var den bästa Modoiten igår. Han försöker och försöker. Sätt ihop Kempe med Spinna och någon junior så kanske man kan nyttja deras fart på isen.
  Sen har Susse lätt för att bli gnällig och tycker synd om sig själv och laget efter att man inte får varenda domslut med sig. Detta är något som en lagkapten inte får göra eftersom det smittar med sig till övriga spelarna.
  Målvaktspel klagade jag nog igår på twitter….
  Om nu laget inte kan göra mål och dom är missnöjda så tycker jag att man borde gå ut och bara tackla på allt som rör sig skapa ev. ett bråk och få med sig momentum av detta till laget. Visa lite tjurighet.

  Nu laddar vi om inför Derby och ger gärnet innan uppehållet!

 5. För några år sedan satsade Leksand bara på dyra föredettingar och inga yngre egna förmågor, det gick helt åt skogen. Man närmade sig inte ens elitserien. Nu har man satsat på en ung och relativt billig trupp och gör sin bästa säsong sen man åkte ur. Jag är mycket rädd att Modo är på samma väg som Leksand för några år sedan, man testar bara juniorerna i några byten och ger inga chansen att etablera sig. Tänk om vi hade några juniorer istället för Nagy, B Svensson, Müller mfl som krigade och kämpade och blev bättre och bättre. Sen kan jag inte förstå hur vi kunde släppa Ryno och Hersley som nu gör mer eller mindre succé i allsvenskan.

 6. Modo är ju inget riktig lag i gammeldags mening. Spelare har kommit från världens alla hörn för att kvittera ut sin lön i en stad som inte betyder ett pillemuck för dem. De flesta skulle inte prickat in övik ens i rätt världsdel på en karta innan de kom (vissa skulle nog ha problem med det än). Det är klart sånt kan gå för sig ifall det går bra. Men om det går dåligt?
  Detta lag leds av sötsnygge kaptenen Niklas Sundström som varit på väg sakta utför i flera år. Nu är det den nittiometersbacken i Holmenkollen som gäller. Under säsongerna händer det ibland att man får för sig att han lägger mer tankemöda på den kommande golfsäsongen eller på skäggstubben än på sin egen insats på plan. Förvisso har han djupa rötter i domargnällets huvudstad i världen, men nu har han slagit över i en parodi på sig själv. Jag ger mig f-n på att han skulle kunna tänka sig att skylla stormen Sandy på elitseriedomarna.
  Lagets tränare ser alltmer ut som en mantelbabian som försöker lösa Rubiks kub. Han har inga andra lösningar än att skrika och skälla ännu mer. Det är tveksamt ifall det kommer hjälpa till att motivera hans legoknektar att faktiskt skärpa sig.
  Målvakterna är rätt värdelösa men man kan ändå inte vara särskilt besviken på dem. Vad hade ni väntat er? Alsenfelt har inte bevisat något i elitserien och trodde ni verkligen en spelare man kan förväxla med ett attribut som hör hemma på instrumentpanelen i en vråltrimmad chevrolet impala skulle vara något att hålla i handen?
  Modo överpresterade när Steen kom in. Man var humlan som inte förstod att den inte kunde flyga. Det har sina sidor att ett helt lags väl och ve vilar på en spelares axlar. Blir kämpigt ifall den spelaren tappar form eller blir skadad. Förstås är man ändå bättre än vad man visat de senaste matcherna. Det finns ju ändå kapacitet i flera av spelarna. Nu är det bara frågan ifall Samuelson har hjärna nog att få fram det. Annars riskerar ju botten gå ur fullständigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *