Underbara uppehåll

Tisdag betyder ju i vanliga fall att man känner sig rätt taggad för match men idag känns det rätt skönt att det är landslagsuppehåll så att man slipper se den produkt som stavas Modo Hockey.

Jag valde bort matchen mot Timrå men får väl se 3-0 som ett bättre resultat målskillnadsmässigt än de 6-1 som jag tippade.

Nu under uppehållet åker tyvärr rätt många spelare iväg vilket sabbar lite träningsmöjligheterna för att nöta in spelsystem och träna avslut. Men eftersom man inte verkar ha ägnat ens 10 minuter åt detta på hela försäsongen så kanske inte en vecka i november hjälper. Dessutom kan det ju vara positivt att få åka iväg och spela för ett lag som gör mål ibland.

Själv sitter jag och hoppas på att de små framstegen i lockouten bara är tillfälliga och att diskussionerna mellan spelarfacket och ligan rasar ihop fullständigt. Som jag kanske skrev i något inlägg tidigare så var jag innan lockouten rätt positiv till truppen och trodde att Modo skulle gynnas av att NHL kom igång. Nu har jag reviderat den åsikten och tror att klubbens enda räddning för att nå slutspel är att man ställer in säsongen borta i Nordamerika helt och att vi lyckas få hem Sedinarna.

Visst skulle andra lag också kunna förstärka med NHL-spelare men faktum är att det inte längre direkt är ett välfyllt smörgåsbord att plocka av, särskilt inte då de flesta klubbar fyllt upp sina transatlantkvoter och sisådär 130 europeiska spelare redan valt klubbar i Europa. Då är tvillingarna ruggigt starka kort då båda dessutom blir relativt billiga att försäkra.

Ett rykte som rullar på Twitter är att Modo skulle vara intresserade av Viktor Fasth. Var detta rykte kommer ifrån är lite suddigt. Någon säger att det var en kommentator på Timråmatchen som fått ett SMS om att Modo borde värva Fasth medan andra kopplar det till hans tidigare samarbete med målvaktstränaren Masken. Hur som helst så behöver Modo en tät målvakt som kan vinna matcher även en kväll när försvarsspelet inte fungerar 100%.

Slutligen får vi hoppas på att Uffe och Peter Prilla kör biosittning med de spelare som är kvar i Övik och spelar upp de matcher där vi spelmässigt bara körde över motståndet och lirade en hockey som vi i Övik inte sett sen Jofa 390:ns dagar.

Publicerat av

drhockey

5 reaktioner till “Underbara uppehåll”

  1. Bra skrivet och jag håller med! Vore så sjuuukt kul att få se sedinarna i elitserien!

    Hoppas innerligt att modo får igång det snabba spel de visade upp matcherna innan kollapsen kom!

  2. Tack för berömmet. Under uppehållet glömmer vi den dåliga trenden och hoppas på drömhockey under nästa vecka!

  3. Du är en frisk fläkt, och även som Timråit tycker jag det är skoj att läsa din blogg jag gillar att du vågar vara kritisk. För många på Allehanda som sitter i knät på föreningen MoDo och bara smörar.

    1. som om s-tidningen skriver mycket om modo?det heter tidningen ångermanland och då skriver man om modo utan att sitta i knäna på någon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *