Välförtjänt i Växjö?

Nja, inte känns det väl som att samtliga smålänningar där nere håller med om detta. Vad som är skönt för oss Modoiter är att vi tog två poäng trots att vi inte spelade bra, en egenskap som vi hade under fjorton underbara omgångar men som den senaste tiden varit som bortblåst.

Inledningsvis var det faktiskt så bra spel från Modo att man glömde bort hur illa det sett ut. När dessutom Possler sätter 0-1 känns det ju som att aftonen kan bli riktigt trevlig.

Kedjorna

Just kedjan med junisarna och Müller kändes som riktigt intressant. Istället för att tävla i Siljasvängar med Nagy så kunde tysken istället jobba lite mer med fart och tyngd.

Den andra positiva kedjan bestod av Madsen, Lusefoppa och Pöperg som hade bra snurr i de första bytena. Dessutom stod Forsberg för matchens behållning när han (till synes lekande enkelt) fångar en pass på blå, släpper den för långt ifrån sig, och sedan gör någon slags reversed Foppadragning mot en ”slajdande” Norrena som visade upp målvaktsagerande a´la 1990-tal.

Den sämsta kedjan för dagen fann vi i Kempe, Skröder och Ritola där vår gode norrbagge såg väldigt långsam ut och där Ritola just nu verkar åka runt och fundera på vilken kroppsdel han ska tatuera härnäst.

Nästan lika usel var dagens finast komponerade kedja där Spina stod för farten med huvudet under armen, Sundström för missade passningar och dåligt markeringsspel och Nagy för…ingenting…

Backarna

Precis som kedjorna så var det mycket missar och lojt spel från backarna. Ahnelöv och Regehr (rejält mål!) får godkänt men är absolut inte prickfria. Lehtivuori har numera den unika förmågan att vänta ut sina skottlägen så att han istället kan lägga ner pucken i rundeln och Byström har det ibland rätt tufft i egen zon. Cumiskey la ett vackert pass upp till Leif Boorks naturlige målskytt på 1-2 men släppte också bland annat igenom Robert Rosén vid ett par tillfällen. Till sist kan ju Nicklas Torp ta åt sig av tipset att skippa gnället på domaren när man varit isens sämsta spelare så långt i matchen.

Målvakt

Det positivaste beskedet gav vår ifrågasatte Bernard. Det är riktigt starkt att spela upp sig och vara så här stabil i en match där försvarsspelet inte direkt var New Jersey under Stanley Cup-slutspelet 1995.

Slutligen Doktorns tre stjärnor:

Bernard Starkbaum – Inte en vägg men i alla fall inga inkastade mål efter 34 sekunder

Kristian Forsberg – Man trodde knappast att man skulle säga detta men, se och lär av Kfops avslut Nagy

Gustav Possler – Del i en pigg kedja och dessutom den som klarade av det inga killar med 20 gånger hans lön lyckats med på drygt 10 perioder.

Nu laddar vi inför torsdag och SAIK. Kolla in bloggen under torsdagen för Doktorns recept kring hur Uffe och laget ska nå framgång.

Publicerat av

drhockey

11 reaktioner till “Välförtjänt i Växjö?”

 1. Om du anser att Torp var sämsta spelaren ska du nog byta sport till någon du begriper dig på. Att du kommentera hockey över huvud taget med så dåliga kunskaper är bara löjligt. Det var bra många som var sämre än honom. Men det kanske är något personlig , eller? Sen är det Nichlas o inte Nicklas.

  1. Varför stavar man sitt namn med ch? Effektsökeri, som den gode Patrik Larsson i MNK skulle ha sagt. Själv tycker jag doktorns analys är ganska klockren, rolig o läsvärd. Vad anbelangar hockeykunskaper så framgår det tämligen tydligt för alla som har lite blick för hockey att Torp är en back som hör hemma i Timrå då han bästa egenskap är taskig timing o liknar en dålig kopia av en avdankad Pierre Hedin. En som var sämre ikväll var Ritola som inte får ut ett skit o är mest intresserad av att dribbla o leta svåra passningar o ge bort pucken. Den mannens hockeyspel har i år befunnit sig i fritt fall likt statsfinanserna i Grekland. Att diesel-Skröder är totalt beroende av en framspelare av rang som Susse visste vi o detta framgick med all tydlighet denna kväll. Svart på vitt!

 2. Rätt bra sammanfattat, förutom det där med Torp. Tycker faktiskt han var en av topparna.
  I övrigt väldigt skön blogg att följa med roliga inlägg.

 3. Fattar inte hur ni kan tycka torp var bra idag ? slog han en passning rätt ? Han fortsätter fimla med pucken och sätter sig själv och dem andra i dåliga lägen.
  Tänk om han bara kunde börja spela pucken snabbt istället för att göra allt så svårt…

  1. Roligt att ni kommenterar. Alla får naturligtvis ha sina åsikter, även om Torp. I första perioden var han enlig min mening bedrövlig. Nichlas (rätt ska vara rätt) är ingen kille som ska göra något elegant utan slå sarg ut, något han sällan gör. Dessutom slarvar han vid Växjös kvittering. Sen tar han också en riktigt onödig utvisning (även om motståndaren faller lätt) och sätter laget i trångmål.

   Sett till hela matchen var han inte sämste back och det skrev jag ju inte heller Jonne, Anders och Rabatolas.

 4. Håller inte med om att Torp va bedrövlig. Inte i 1:a perran heller. 1-1 är ett flytmål. Tycker Modo spelar smartare hockey igen. Bra målvaktsspel. Avslutar med ett bra pp. Fortsätter vi med en klok defensiv kommer offensiven också förbättras. Det kommer behövas mot Saik.

 5. Tycker att Torp har varit en av våra bästa backa defensivt, han får ta mycket skit han inte förtjänar. Utvisningen vart en ren diving. Torp kämpar varje match något många spelare skulle ta efter.

 6. Bra sammanfattning. Håller med om att Skröder ser riktigt seg ut, han glider klart mer än vad han är aggresiv i sin åkning. Jag är trött på att se honom på det sättet. Tycker också Torp känns klumpig och fumlig i sitt spel med puck. Kul att Cumiskey är tillbaka, en fröjd att se hans åkning. Ang. Rittola börjar man bli orolig, han skapar förvånansvärt lite…

 7. Skröder gör en bra match enligt mig.
  Han var skridskostark och gav bra pass, dock så kunde ju inte medspelarna förvalta dessa. Kolla bara på målet som Regehr gör, vem står framför mål och skymmer….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *