Äntligen 3 poäng

För första gången sen nån gång i mitten på oktober så får Modo med sig tre poäng från en elitseriematch. Detta efter en väldigt fint genomförd insats nere i Kållerado.

Bortaspel

Det bästa med den här matchen var att Modo lyckades spela ett konsekvent bortaspel i 60 minuter. Det är så mycket trevligare att se spelare lägga djupt och ligga på rätt sida pucken istället för att kasta fjärren i väggen när forwards fipplar på offensiva blå och motståndarna får komma med fart mot slutkörda backar.

Kollektivet

För några dagar sedan skrev jag om Modospelarnas ovilja att hjälpa varandra genom att ta någon annans uppgift. Idag kändes det som att man ville samma sak och försökte underlätta för sina lagkamrater.

Frölundas offensiv

Till skillnad från oss Modoiter så var det nog rätt många goa gubbar och gummor som slet sitt hår i förtvivlan över lagets oförmåga att göra mål. Duchene trollar ibland men har med sig spelaren som ser ut som en annons för landstinget (Brunström) och världens ofarligaste Sjöström. Vidare hade fysiske Joel en tung afton och Kahnbergs hängnacke tydde på att han gått på en hermodskurs i självförtroende hos Salle.

Idag var det många om budet men här är ändå Doktorns tre stjärnor:

 • Bernard Starkbaum – fortsätter att göra mustaschen rättvisa. Idag var han riktigt stabil och är alert matchen igen.
 • Ritchie Regehr – är en av seriens bästa värvningar. Verkar tåla mycket speltid och kan slå det snabba uppspelet. Dessutom mer fysisk än vanligt.
 • Kyle Cumiskey – visar att han är mer än bara snygga skär när han (hjärnskakningarna till trots) offrar sig för att få ut puckarna ur zonen istället för att fega in i duellerna.

Så, det blev en lite kort och torr analys idag men det har sin enkla anledning i att taxin till flyget kommer tillsammans med tidningsbudet imorgon. Amsterdam och Ajax-Dortmund i Champions League gör tyvärr att jag sitter på flyget på torsdag när HV ska besegras. För nu ska vi väl starta en streak?

Publicerat av

drhockey

18 reaktioner till “Äntligen 3 poäng”

 1. ”Det är så mycket trevligare att se spelare lägga djupt och ligga på rätt sida pucken istället för att kasta fjärren i väggen när forwards fipplar på offensiva blå och motståndarna får komma med fart mot slutkörda backar.”

  Av just denna anledning hoppas man ju att Spina får kvista ett tag framöver för han har ju en rent jävulsk streak på huvudlösa diagonalare i närheten av offensiv blå med farlig kontring som resultat. Han verkar tro att han lirar i P10.

 2. Nu kanske grabbarna är på G igen men varför släpper vi inte fram fler juniorer…Hägg,Hedberg & vart har Erik Nyström tagit vägen ?
  Vi måste släppa fram dom så vi inte tappar dessa talangfulla spelare.
  Låt Linus stå på Lördag !!
  Men vår coach är förmodligen för feg för att ställa undan ,Torp,Skröder tex….
  Så trampa på ikväll,sätt högpress på HV:s långsamma backar så kammar vi hem 3 pinnar ikväll !!

 3. HÄRLIGT med ännu 3 points! Tichonov, RR o MM trampade förbi de sega HåVä:backarna. Erik N är nu utlånad, kanske rätt för honom? Hoppas han inte lämnar MoDo för gott!! Gunnarsson är ju en frisk fläkt.

 4. Pingback: Kobe Bryant Shoes
 5. Pingback: nike blazers sale
 6. Pingback: cheap lebron shoes
 7. Pingback: foamposites

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *