9 poängsvecka

Inför den här veckan sa jag att jag skulle vara nöjd med sex av nio möjliga poäng. Nu blev det istället full pott efter en lekande lätt seger mot Rögle.

Enkla matcher

Jag ska dock erkänna att jag alltid är lite nervös inför den här typen av ”enkel” match. Anledningen till detta är naturligtvis Modos fantastiska förmåga att antingen köra all in med huvudet under armen eller ställa ut skridskorna samtidigt som hjärnan redan siktat in sig på att ta emot lyckosignaler från de öl som ska passera strupen på O’learys efter matchen. Därför var det glädjande att se hur disciplinerat laget fullföljde matchen och aldrig gav Rögle en chans att känna vittring.

De tre musketörerna

Även om dagens seger var en laginsats vill jag lyfta på hatten för våra tre mustaschprydda herrar Öberg, Forsberg och Madsen som tillsammans jobbade ner Röglespelarna och dessutom satte de två första målen. Från att ha varit ofarligare än Kristina Lugn på valium så har dessa tre hittat kemi som skapat en producerande kedja som dessutom kan plocka ner motståndarnas bästa linor.

Backspelet

Vad är det som är rött, har nr 49 på ryggen och ser ut som en medlem i Village People? Jo Elitseriens bäste back, Ritchie Regehr. Tillsammans med Kyle Cumiskey har Modo fått två oerhört skickliga backar som inte bara kan lägga snabba uppspel men också ta 30 minuters speltid utan att för den delen hänga över klubban som Håkan Åhlund efter en rush under line-upen.

Idag var dessutom resterande del av backbesätningen riktigt bra. Lehtivuori återgick till att spela med marginaler. Ahnelöv täckte skott och gjorde kloka avvägningar. Torp satte matchens tackling med sin open ice i tredje och Ludde Byström vågade hålla i pucken med ett helt annat lugn än tidigare.

Doktorns tre stjärnor:

 • Ladislav Nagy – Det är som jag sa inför säsongen. När Nagy är på humör så finns de få spelare i serien som är bättre. Idag hade den gode slovaken vaknat på rätt sida och hade han dessutom kalibrerat haubitzen bättre så hade det lätt kunnat bli ett hattrick.
 • Morten Madsen – Hur kommer det sig att en kille som under 20 omgångar mest sett vilsen ut och åkt runt i sirap nu flyger fram på skridskorna och har flyt i det mesta han gör? Naturligtvis självförtroende och bra kedjekamrater. Eftersom ansiktsbehåring ger en ökad respekt (naturlag) så blir naturligtvis självförtroendet bättre. Med 3x musch så hoppas vi att november pågår för evigt.
 • Ulf Samuelsson & Peter Andersson – Med tre av elitseriens bästa centrar borta pusslar Uffe och Peter ihop kedjekombinationer som fungerar väldigt bra. Det tog ett tag att lägga detta 12-bitars pussel men nu verkar alla bitar ha fallit på plats.

Publicerat av

drhockey

19 reaktioner till “9 poängsvecka”

 1. Word!!
  Äntligen börjar det hända saker. Börjar nästan grina över coolheten hos Regehr! T-shirts med Richies face å texten YMCA, någon?
  Framförallt det taktiska ska hyllas, tre tunga centrar borta å vi vinner relativt enkelt.
  I övrigt, ser att vi är inbokade på sammaevenemang i Växjö i januari. Då ska låda hållas, jävlar i min själv!

 2. Att ansiktsbehåring är lika med respekt nu bekräftats som naturlag känns helt rätt!

  Att Modo vinner med tre nyckelspelare skadade är otroligt viktigt. Frågan är: vad gör vi med Sedinarna i Januari? =)

 3. Man blir verkligen glad när man ser de olika Modolagens framfart i serierna…J18 etta…J20 tvåa (med häng på ledande Skellefteå)…damlaget etta… Dessutom har man ett ledarskap som imponerar med kunskap, fingertoppskänsla och auktoritet. Modo Hockeys framtid ser ljus ut! 🙂

 4. Pingback: cheap oakleys
 5. Pingback: jordan retro
 6. Pingback: ugg black friday
 7. Pingback: oakleys sunglasses
 8. Pingback: jordan 4 bred
 9. Pingback: ray ban wayfarer
 10. Pingback: burberry outlet
 11. Pingback: Adidas Zx Flux XX
 12. Pingback: tBEIYDSH

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *