Med hedern i behåll

Så var äntligen tisdagens match mot Skellefteå slut och Modo kan sätta sig på bussen utan att behöva skämmas för sin insats. Med tanke på vilka spelare som var borta ikväll och på vilka positioner dessa spelar så har inte laget något att hämta i Schtaaan.

Grundspelet

Om det är något jag är avundsjuk på så är det Skellefteås grundspel och hur samtliga killar på isen kan falla tillbaka på detta. Det är också därför som de kan rulla på fyra kedjor utan att motståndarna egentligen märker någon skillnad. När Uffe försvinner så ser jag gärna Anders Forsberg i Modobåset.

Bill och Bull i kommentatorsbåset

För det flesta av oss så var det här en match i den 27:e omgången. För de båda herrarna med mikrofoner så var detta en sjunde och avgörande SM-final mellan Skellefteå och Skellefteå. Jag kan förstå att Cmore inte kan lägga alla mina pengar på kommentatorer då man jobbar så hårt med bildkvaliteten på sina websändningar…men nog måste väl pengarna ha räckt längre än till SAIKs klack?

Roligast var väl ändå att kommentatorerna mellan sina vrål, stönanden och ”dä ä så älägant” kom på sig själva och lade in ett par ”Jag älskar Cumiskeys skridskoåkning”, ”Skröder är en tung pjäs” och ”Hedberg är en ny trevlig bekantskap”. Nackdelen var att de verkade ha en begränsad kapacitet i arbetsminnet för dessa komplimanger upprepades sedan i stort sett ordagrant under hela matchen.

Resten av veckan

I övrigt finns inte så mycket att säga om den här matchen annat än att Modo fick förvånansvärt många lägen som man inte lyckades utmyttja. Nu kändes det ändå som att det inte hade spelat så stor roll ikväll då Skellefteå var ett snäpp bättre. Istället tänkte jag sätta kraven för de återstående matcherna den här veckan.

På torsdag är det ju dags att ta emot finbesök i form av Per Hallin och resten av gänget från Byggare-Bobladan där längs efter motorvägen. Förhoppningsvis är i alla Sundström och Forsberg tillbaka till den matchen så att vi får en OK centerlinje. Kan Modo bara studsa tillbaka efter kvällens match och dessutom få ett tidigt mål på Timrå så kommer det sluta i dur. Här ska det vara 3 poäng.

På lördag är det sedan dags för Modos näst största boogey team, i form av Färjestad. Här vore det lägligt att få in Steen i lagupställningen, om inte annat för att se exakt hur jättemegaarg Färjestads pressansvarige blir och hur Håkan Loob sedan får gå med mössan i hand och be GM Näslund om ursäkt.

Jag tjuvkikade lite på Färjestads match ikväll mot Växjö och man imponerade inte nämnvärt. Om bara Modo kan hålla sig disciplinerade och inte ge bort för många chanser finns definitivt 1 poäng inom räckhåll.

Avslutningsvis måste ju kvällens tre stjärnor delas ut:

 • Edwin Hedberg – Det är fantastiskt kul att se hur Hedberg inte bara jobbar hårt utan dessutom verkar riktigt bra taktiskt skolad (något som faktiskt gäller de flesta av juniorerna).
 • Linus Ullmark – Jag tycker att det var ett klokt val att lyfta ut Starkbaum då vi har två matcher till den här veckan. Dessutom ett perfekt tillfälle att spela in Ullmark i en match som de flesta redan sett som avgjord.
 • Morten Madsen – När det saknas folk så är det skönt att Madsen går in och visar vägen. I tredje perioden tog orken slut men sättet han jobbar och sliter på gör att han får med sig laget.

Publicerat av

drhockey

25 reaktioner till “Med hedern i behåll”

 1. Jag hade det tvivelaktiga nöjet att behöva lyssna på sr:s websändning av den första perioden och kommentatorerna var exakt lika partiska där. Enda skillnaden var att i radion hyllade man ”Kumminskey” för sin skridskoåkning.

 2. Bara att hålla med Anders Forsberg borde GM Näslund i princip redan gjort klart med enligt mig, annat vore tjänstefel

 3. Varför är det ingen som tar upp det här med tekningar??
  Tränar vi inte på det?
  helt horribelt många avgjörande tekningar vi förlorar, kolla tex, Holloways mål!. Sedan om vi slår iceing och grabbarna är slutkörda så är det av yttersta vikt och vinna tekning så att man inte hamnar i underläge direkt i försvarszon med trötta ben!!
  Tekningar!!!

  1. Håller med. Det är ruggigt hur dåliga Modo är på att teka. Särskilt om man ser till taktiken vid tekningar. Många går på ren vinst i försvarszonen istället för att låsa m.m.

 4. Pingback: cheap nike free
 5. Pingback: Jordans for sale
 6. Pingback: Skate Shoes

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *