En lektion i gladhockey…

…var det verkligen inte tal om i afton.

Jag minns när vi som juniorer mötte Brunflo borta och vann med 1-2 efter att ha slagit ca 400 icing och maskat vid varje tekning. Efter matchen kom domaren fram till vår lagkapten och sa att det var den tråkigaste match han dömt under sina 35 år som domare.

Riktigt så illa var det inte ikväll men ni som valde bort matchen för att märka upp säkringar eller rensa ur strumplådan missade inte särskilt mycket. Här följer dock en liten analys:

Alexander Steen

Visst kändes det skönt att ha Steen tillbaka. Idag är han inblandad i båda målen och trots att han ingalunda dominerar får motståndarna en kille att hålla ögonen på. Är dessutom unik i Modo eftersom han kan vinna en tekning.

Konsten att bjuda upp en Timråit

Att få med en Timråspelare i en dans är numera svårare än att komma i tid med SJ. Så här tungraggat var det inte för ett par år sedan och även om Modo numera oftast står som segrare i derbyna så har de verkligen urvattnats. Ifjol berodde det på att Timrå helt enkelt inte var tillräckligt bra och dessutom slarvade. I år känns det som att Montén till varje pris vill undvika att släppa in några mål, även om detta innebär att man heller inte göra några själva.

Slarv och slöhet

Ni var säkert flera med mig som svor åt Modos uppträdande under de sista 8-10 minuterna. Det är egentligen otroligt hur spelare som Madsen, Ahnelöv och Regehr går ifrån att spela hur lugnt och städat som helst till att plötsligt ha 380 volt i handlederna och snömos i skallen. Nu hade Modo tur att den siste utposten höll huvudet på skaft i 60 minuter.

Doktorns tre stjärnor

 • Bernard Starkbaum – Som jag nämnde nyss, Starkbaum är oftast alert matcherna igenom och de mål som kommer sker inte på grund av ouppmärksamhet utan för att han stått fel eller blivit överspelad. Ikväll får han hålla nollan och jag ser det som en självklarhet att mustaschen är kvar även på lördag i Karlstad.
 • Ludwig Byström – Ludde börjag mer och mer likna en storback i sitt agerande. Där han tidigare varit lite valpig och slagit bort puckar i panik väljer han numera att hålla i och lugna ner. Näst intill felfri ikväll.
 • Mattias Ritola – Säga vad man vill om Ritola men han jobbar vidare trots att puckarna inte studsar med honom. Man vill så gärna tro att det snart vänder för masen och vi får se några magiska dragningar som avslutas med en puck upp i taket.

Publicerat av

drhockey

19 reaktioner till “En lektion i gladhockey…”

 1. Bra att göra sig av med Stehlik, släpp fram vår nästa export: Robert Hägg!!
  Låt honom få mer speltid så har vi en back som både producerar framåt samt är säkerheten själv försvarsmässigt.

 2. Pingback: jordan 6 infrared
 3. Pingback: cheap oakleys
 4. Pingback: cheap jordans
 5. Pingback: lebron 9
 6. Pingback: Cross Fit
 7. Pingback: UhtgiYXO

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *