Extrapoäng i Linköping

Surt sa räven. ”Heart of hockey? Yeah right”, och ”gnälligaste laget i Sverige” säger Linköpings sportchef proffsigt sisådär en halvtimme efter matchslut.

Det är av sådana anledningar det alltid är lite extra skönt att vinna mot klubben utan kultur. Ett lag i en stad som bryr sig lika mycket om hockey som Robert Döme bryr sig om lightprodukter.

Här följer några reflektioner från kvällen:

Saida

Ni som läste mitt inlägg inför matchen såg att jag tippade vinst 1-4. Av det blev det ju bara skit. Däremot är jag nöjd med att jag prickade in 4 av 4 på Modos målskyttar under ordinarie tid, dessutom att Madsen skulle sätta den i box play.

Domarinsatsen

Domarna i afton var, för att uttrycka sig snällt, horribla. Jag brukar tycka att det är OK om domarna i alla fall är jämndåliga åt båda hållen och håller samma kassa nivå matchen igenom. I kvällens match kändes det som att det från början var en omöjlighet att åka ut för spelförstörande moment om man var klädd i blått medan det för bortalaget räckte med några knuffar för att åka ut för cross checking.

Senare i är det helt plötsligt OK att både tackla i rygg (Linköping) och ge igen med armbågstacklingar (Modo). Som tur var så lyckades inte domarna blunda när Johannes Salmonsson och Sebastian Karlsson tillsammans åker på Starkbaum. I det efterföljande PP:t hade LHC ultraflyt när både Steen, Regehr och Skröder brände chanser men när till slut Cumiskey satte den så kändes det som att rätt lag tog extrapoängen.

Stolpskotten

Man brukar prata om att ha marginalerna emot sig. I Modos fall så har det här med ramträffar blivit något av en tradition. Ikväll hade Regehr ensam två i virket och sen var det ett par lägen till där Andersson tog hjälp av stolparna för att freda sig. Det är då extra starkt av laget att vinna dessa matcher där det riktiga flytet saknats.

Publiken

Medan sportchefen Helber gör sitt bästa för att skämma ut det lilla anseende han och klubben har genom idiotiska inlägg på Twitter så gör Linköpings trogna inteallsmedgångspublik sitt bästa för att aspirera på titeln Sveriges gnälligaste. Idag var det nästan komiskt hur det buades och visslades varje gång en blåklädd spelare ens vacklade till. Men man kanske inte ska skylla på publiken. Kanske är det så enkelt att man kör med inspelat publikljudi Cloetta Center precis som man gjorde i gamla Stångebrohallen för 10 år sedan?

Att komma tillbaka

Under de senaste åren har det inte direkt varit ovanligt att Modo tappat ledningar och sedan torskat redan under ordinarie eller i sudden/på straffar. Därför är det så skönt att se hur laget i år börjar visa upp ett annat go när man tappar i matcherna.

Lee Goren

Alla barn gick ut OBS-klassen förutom Lee för han Gor en. Det är inte utan att det blir lite komiskt när Mike ”vi satsar bara på juniorer och Modo är bara legoknektar” Helber plockar in en 35-årig transatlant som, när han inte hotar att köra näven ner i halsen på supportrar, antingen skickar iväg fula crosscheckingar och muckar bråk eller agerar Rivaldo på isen. Helber gnäller på Steen och fuskiga Modo. Själv tycker jag att det är betydligt roligare att se Steen dominera i elitserien än att kolla på en kanadick som är här för att hämta ut sin lönecheck.

Till sist, Doktorns tre stjärnor,:

 • Alexander Steen – är Elitseriens bästa spelare. Dominant i spelet och elakare än katten Måns, Gargamel och den stora stygga vargen tillsammans.
 • Morten Madsen – är så formtoppad att det är äckligt. Har fart under skridskorna och ett självförtroende som gör att den kedjan är riktigt kul att skåda.
 • Ritchie Regehr – skulle ha legat på 10 mål i serien om det inte vore för att Sveriges målburar bestämt sig för att njuta av klang i stolpar och ribbor. Dagens första direktskott från blå var så förbannat hårt så att man fick TV-spelsvibbar av det!
Det fanns flera spelare som aspirerade på platserna bland stjärnorna och det bådar gott inför mötet mot gladhockey-Luleå i helgen. Men nu väntar vi på Hockeykväll och lite reprisbilder på om det inte det var så att LHC:s fjärde mål föregicks av en tydlig offside.

 

Publicerat av

drhockey

18 reaktioner till “Extrapoäng i Linköping”

 1. HAHA, humorn i att alla modoiter tar det Helber skriver på allvar…! Att ni inte fattar att han driver med er! Det roligaste av allt är att ni svarar honom på exakt det sätt han väntar sig och på det sättet ger honom ännu mer att driva med… Lite kul att han vet att det sitter en stor hop Modo-fans och bara väntar på att han ska skriva nåt som de kan hugga på och tjuta över.

  Dessutom, att du kommenterar publikens visslande och buande är rätt stor humor det med, eftersom man tycker du borde vara van vid det från gnällnästet nr 1, Fjällräven Center… Ni modoiter är nog de enda i hela Sverige som inte är medvetna om hur enögda och gnälliga ni är. Lite gulligt faktiskt att ni är så blonda.

  Tack för mig, och tack för poängen…

  1. Ja inte för att det är nåt fel med att bli kallad elitseriens gnälligaste fans, men det verkar som att käre Helber aldrig besökt Skellefteå kraft arena…

  2. Oavsett om det var ett skämt eller inte, vilket det inte var. Kan man lungt påstå att det osportsligt och oproffsigt. En sportchef som kör twitter i samma mängd som en liten skolflicka. Har karln inget bättre för sig på dagarna? Ni fick med er en poäng idag PGA slarv och vad som mest troligt var en offside.

  3. Nu twitter-tjafsar ju visserligen Helber inte bara med Modo-supportrar, så den meta-teorin känns ju lite desperat.

 2. Ja du ”S”, det måste kännas bra att ha en sportchef som bara sitter å väntar på vad en annan klubbs fans ska skriva om honom. Är så glad att vi har en proffsig GM som har annat för sig än att twittra om andra klubbar och deras fans.
  Mäkta irriterande att ge bort en poäng på slarv, måste bli resolutare framför mål! Söderberg, en av alla dessa LHC-fostrade spelare, fick komma för lätt in på mål. Ahnelöv var för mjuk där hela matchen, inte ok.
  Bättre kamp runt eget mål så tar vi Lapplands IF på lördag!

 3. Eftersom du nu tycker Helber håller en låg nivå så gör du ju bort dig rejält genom att hålla en ännu lägre nivå själv. Grattis.

 4. Att LHC-supportrarna nu försöker få det hela till att Helber bara är på sitt skojfriska humör och att MoDo-supportrarna är puckade som inte förstår det, gör såklart det hela ännu roligare.

  Det är lite som om Fredrik Reinfeldt skulle kommentera Israel-Palestina-konflikten med ”Judar är gnälliga. Både här och i Israel” och att moderater ute i stugorna sedan skulle dumförklara alla som menade att det var ett opassande uttalande med motiveringen ”Hajar du inte att han bara skämtar? Han har så skön humor, vår gode Fredrik”.

 5. Professionellt av en sportchef att skriva som Helber gör i vilket fall? Knappast. Vet inte om det är värre om han skriver för att driva eller sitter på den positionen men att hissen ändå inte går ända upp.

  Tacka domarna för poängen istället, de som är värda all cred från LHC. Håller med DrHockey om att det gör mindre när domarna är okonsekvent åt bägge håll än när de favoriserar ex hemmalaget. Det har hänt för Modo med, men det är ändå störande när man inte lyckas hålla med kompetent personal i hockeyns högsta liga.

 6. Jag vet inte om jag börjar bli mosig på gamla dagar men mitt hjärta värker när jag ser Björn Svensson kämpa, kämpa och kämpa. Han åker skridskor, försöker vara konstruktiv och klok men det vill sig helt enkelt inte… :/

 7. Kan det vara så att den gode Helber är förtjust i Modo? Faktiskt gör det hans agerande förståeligt, kan man inte få det man vill ha måste man projicera en sämre variant av objektet (Modo). Han verkar ju tämligen intresserad av hockey och alla som är intresserad av hockey, speciellt på andra sidan Atlanten, känner till och förundras över Modo och Övik. Vi får nog se en lösning på Palestinakonflikten innan det görs en internationell dokumentär om hockeyn i Linköping t ex.
  Sen irriterar det mig deluxe att inte Modo skiter i Loob å Helber och tar in Bröderna Koppartak ändå! Hur lång tid hade det tagit för förstnämnda duo att hävda att det är för Hockeyligans bästa att ta in NHL-lirare om den senare doun varit fostrade i LHC/FBK? Antagligen snabbare än man hinner säga Lee Goren…

 8. Du kan ju börja med att ha rätt fakta. Mike Helber är klubbdirektör, inte sportchef. Sportchef i LHC är Johan Hemlin, vilket är samma person som varit sportchef i 7-8 års tid. Dessutom är det ett faktum att stora av LHC:s trupp är fostrade i klubben från start, alternativt via hockeygymnasiet. Att Linköping dessutom är det hockeygymnasium som får flest ansökningar per år måste svida lite i själen för er från Ö-Vik.

  Skämmes tamefan!

  1. Ajdå, ber om ursäkt för att jag missade med titlarna. Att Helber är klubbdirektör gör det ju knappast mer passande för honom att vräka ur sig saker som han sen säger att han inte har sagt eller vågar stå upp för.

  2. Jag tycker ni ska hålla käften när det kommer till egna/värvade spelare -07 när ni tog silver hade ni TVÅ spelare som hade LHC som moderklubb Modo hade då 6-7 stycken från egna ledet, runt 10-12 totalt med ö-Vikfostrade… Ska man sedan se till fostrade i juniorlaget blir det ju några fler..

  3. Nu gör väl Helbers titel saken värre så det argumentet slog mest tillbaka på dig själv

   Sen är det 5 Ångermannlänningar i Modos lag + Peter Öberg som är ett gränsfall och 3 av dom är Ö-vikare så Helbers geografikunskaper är på samma låga nivå som hans övriga beteende, men vad ska man begära av en amerikan, jag har stött på amerikanska ungdomar på östsidan som inte vet vilket land Los angeles ligger i

 9. Verkar ganska uppenbart att just LHC, VLH och FBK har en agenda att driva opinion mot Modo och Frölunda. Otroligt låg nivå på deras uttalanden, något man kanske kunde förvänta sig på något supporterforum men inte från en klubbs ledning! Sen behöver inte vi dras ned till deras nivå: Don’t argue with idiots because they will drag you down to their level and then beat you with experience. —Greg King

 10. Klockren analys av matchen men jag måste tillägga en sak angående publiken. Sveriges tystaste publik är nog inte den i Gävle numera utan Linköpings. I Gävle köpte man in handklappor för att få en ljudkuliss, tyvärr låter det som en myggsvärm men låter gör det. I Linköping var det så tyst igår så man kunde höra Modoklacken till och med när enbart en av våra kära Sydare valde att ropa Heja heja Modo. Kanske Helber ska använda Gorens lön till att köpa harskramlor åt publiken istället.

 11. Pingback: Anonym

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *