Inför Linköping borta

Hej och hå! Då har man tagit sig in till jobbet trots Kung Bores envisa ältande.

Som jag utlovade igår så kommer här en liten ”inför matchen” och ikväll är det Linköping som står på tur.

Efter att ha följt Twitterflöden under gårdagen och nu på morgonen så verkar det ju faktiskt som att det finns en chans för spel i NHL i hyfsad närtid. Då känns det riktigt bra som Modoit att det bara är två matcher kvar innan jul, kvällens kamp mot Linkeboda och  lördagens hemmamatch mot Luleå.

Steen

Det som skulle kännas lite extra skönt är väl om Alexander Steen skulle vara dominant ikväll och avgöra matchen. Det skulle garanterat få Linköpings sportchef Mike ”Jag vill bara det bästa för Hockeyligan” Helber att gråta floder. För er som följt debatten som Helber för på bland annat Twitter kan sägas att han inte direkt har svart bälte i retorik.

Påhlsson

Det andra positiva med att det snart är uppehåll är det som ÖA rapporterat om kring Samuel Påhlsson, vars comebackplan verkar hålla och som ska vara redo för spel på annandagen. Kan dessutom Sundström få ordning på kroppen så har Modo en bra centerlinje även om Steen hunnit dra tillbaka till St Louis.

Calle Söderberg

Om vi då går in på kvällens match mer i detalj så kan väl sägas att Modo behöver hålla rätt bra koll på Calle Söderberg som är inne i ett sånt där äckligt flyt med målskyttet. Förutom förstalinan har inte LHC så mycket att komma med men eftersom Patrik Zackrisson gör efterlängtad comeback i cluben så lär säkert laget som helhet vara lite extra taggade.

I övrigt gäller det som vanligt för Modo att ligga på Linköpings backveteraner som inte direkt är Dave Spina på rören.

Förutsägelsen

För er som vill dryga ut julkassan så ska jag redan nu ge er matchen och resultatet.

Första perioden: LHC startar piggt och har bud på 1-0 redan i första bytet. Sedan lugnar spelet ner sig lite och det är inte förrän Ritchie Regehr åker ut för en puck över sarg som hemmapubliken får jubla när comebackande Zackrisson sätter 1-0 på ett direktskott i Brett Hull-läge efter 16:12.

Resten av perioden kommer Modo tillbaka och skapar några ströchanser men närmare än ett bränt friläge av Kempe kommer man inte.

Andra perioden: I mittenakten kliver Modo ut med högre fart och intensitet och det lönar sig också när Mange Johansson tvingas åka vattenskidor efter Steen. Redan efter 23 i PP sitter kvitteringen när Cumiskey lägger in pucken på mål och Skröder trycker in returen. Tid 06:13.

Sedan följer en tiominuterssekvens där lagen byter chanser och där spelet bitvis blir riktigt tufft och intensivt. En som naturligtvis har svårt med detta är Lee Goren och efter 17:45 så väljer han att göra sin patenterade döende svan när vinddraget från en klubba bara är en halvmeter från hans ansikte. PP till Linköping och alla medgångssupportrar vädrar nytt hemmamål.

Istället blir det Modo som tar ledningen i BP när LHC-back skjuter på benskydden på den framstörtande Morten Madsen, dansken, som i friläge drar långa backhanden a´la Mats Sundin och sätter pucken i taket. Tid 18:56.

Tredje perioden: I slutperioden försöker LHC att trycka fast Modo men med en storspelande Starkbaum och ett fungerande styrspel så blir det inte mycket till målchanser. Närmast kommer Eric Himelfarb som missar i princip öppet mål efter en kontring 2 mot 1.

Istället blir det istället Modo som avgör matchen när Alexander Steen serverar Nagy i en spelvändning och Nagy hittar femte hålet på Andersson i LHC-kassen. Tid 14:30.

De sista fem minuterna får hemmalaget ett par halvchanser att reducera och Roger Melin väljer att rycka keepern redan efter 17 minuter. Weinhandl får ett bra läge att skjuta men väljer istället att försöka frispela Söderberg och detta läser Ahnelöv som bryter och pucken snappas upp av Kempe. 1-4 i tom kasse, tid 18:02.

Så, nu kan ni där hemma sitta lugna framför TV:n och njuta istället för att behöva knapra på nagelbanden.

 

 

Publicerat av

drhockey

8 reaktioner till “Inför Linköping borta”

  1. Pingback: Sandales LV France
  2. Pingback: cheap lebron 11

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *