Halvtidsutvärdering del 1: Målvakter

Då kör vi igång med en liten utvärdering av våra spelare så här efter 32 spelade omgångar.

Betyget på Doktorns skala från 1-7 där 1=klapprutten, 2=dålig, 3=underkänd, 4=godkänd, 5=bra, 6=mycket bra och 7=KHL/NHL-klass.

Vi börjar med målvakterna:

Bernard Starkbaum: 6

Det känns verkligen roligt att kunna sätta en sexa i betyg åt det trevligaste som Österrike producerat sen Toni Polster. När jag satt och såg Starkbaum i säsongens första träningsmatch mot AIK så undrade jag vad Macke och Co sett i den vilt flaxande figuren som försökte rädda nån puck då och då.

Nu några månader senare förstår jag vilken oslipad (läs: otränad) diamant man funnit nere i Villacher. Äntligen har vi fått en burväktare som räddar även de riktigt svåra lägena. Visst, Tellan var bra ifjol men är också lite som en kall Pripps Blå. Släcker törsten men utan att direkt bjuda på en övernaturlig upplevelse.

Slutligen har ju Bernard också fått den mest fantastiska tvåpinnars-flaggan på läktaren med en Wunderbaum och historien bakom denna kan ni läsa om på en helt annan ÖA-blogg :-).

Oscar Alsenfelt: 2

Lika positiv överraskning som Starkbaum har varit, lika negativ överraskning dök det upp från Växjö. Det var många experter som inför säsongen sa att Modo gjort ett klipp i Alsenfelt som ju egentligen var bättre än Gerber men för oprövad och därför inte fick chansen ifjol.

När det gäller säsongen ifjol kan jag egentligen inte uttala mig då jag bara kan minnas att jag såg Alsenfelt i en match, den där Modos straffskyttar hade lekstuga på bortaplan. Däremot minns jag honom med fasa från kvalserien där han var lite som en petflaska, tog allt men spred returer.

I år fick ju Oscar en start som skulle ha knäckt även den bäste. Framför allt verkade den knäcka honom. Flera matcher med svaga ingripanden och när väl chansen kom (och Starkbaum/laget var ur form) så verkade det som att Alsenfelt fått brytningfel. I två raka matcher lobbade motståndarna in en ledningspuck efter några sekunder. Att sedan laget hade förtvivlat svårt att göra mål gjorde ju att dessa baklängeskassar exponerades maximalt.

Nu hoppas vi alla på en bättring när Alsenfelt varit utlånad till Allsvenskan och lilla Grekland. Där gjorde han tre bra matcher och kan han nu bara få en bra start på nästa match så kanske synapserna som styr hjärntrollen kan ta en paus till nån gång i maj.

Anton Forsberg: 5 och Linus Ullmark: 4

Vi får inte glömma att det ju faktiskt finns ett par till målvakter i föreningen. Av Anton Forsberg har jag bara sett någon period men 92,5 i räddningsprocent och 2,18 i GAA imponerar i ett Södertälje som aldrig varit kända för att täta igen defensiven.

En sak man fortfarande undrar över är ju dock hur Modo tänkt att locka Forsberg till ett nytt kontrakt nu när man lånat ut honom under det sista året på gällande avtal?

Ullmark har under säsongen fått spela både J20 och Allsvenska och fick även spela i Elitserien nu senast. I Mora gick det OK med en räddningsprocent på 90,4 och mot Luleå visade Ullmark att det kanske inte blir en hel säsong i Modo för Alsenfelt. Detta underströks när Modo valde att krita på ett nytt avtal med 19-åringen.

I nästa del av utvärderingen kör vi vidare med våra backar.

 

Publicerat av

drhockey

22 reaktioner till “Halvtidsutvärdering del 1: Målvakter”

  1. Väntar spänt på nästa del för att se om någon får betyget ”klapprutten” ;P

    Skämt å sido, jag håller jag med om dina betyg till målvakterna. Du tog orden ur mun på mig med att Alsenfelt är en lika stor negativ överraskning som Starkbaum är en positiv en.

    Kan säga att man hade hjärtat lite i halsgropen och trodde återigen att det skulle bli som tidigare säsonger, när vi inte haft någon målvakt som kunnat göra det där lilla extra för att vinna matcherna, när det stod klart att Alsenfelt inte höll måttet som han spelade då. Att Starkbaum skulle växa fram och bli så pass bra var inget jag trodde på eller vågade hoppas.

  2. Pingback: cheap Kobe Shoes
  3. Pingback: reebok outlet
  4. Pingback: YEkDaDrD
  5. Pingback: ボールペン

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *