Halvtidsutvärdering del 3: Forwards

Nu när vi klarat av målvakterna och backarna så har det i den sista delen av utvärderingen blivit dags att kika på våra centrar och ytterforwards.

Ni börjar kunna skala nu, 1-7 där 1=klapprutten, 2=dålig, 3=underkänd, 4=godkänd, 5=bra, 6=mycket bra och 7=KHL/NHL-klass.

Alexander Steen: 7

Jag börjar med att langa ut det högsta betyget på en gång. Det har varit en fröjd att som soffcoach sitta hemma med en kortburk och njuta av hur stor skillnad det är mellan elitserien och NHL. Även om Steen hade en svacka innan han blev skadad så har hans offensiva tacklingar, skridskoåkning och (oftast) raka spel fungerat som kryptonit på motståndarna. Nu är tyvärr Steens framtida medverkan mitt uppe i gnället kring Marknadsdomstolens utlåtande så vi Modoiter kan bara hoppas att slanten nån gång trillar ner hos några av dem som utger sig för att se till svensk hockeys bästa.

Ladislav Nagy: 4

Sett till sin egen kapacitet kan jag tyvärr bara ge en 4:a till den gode slovaken. Sex mål på 32 matcher är för dåligt för Nagy men samtidigt så har han tagit ett helt annat defensivt ansvar än vad jag hade förväntat mig. Doktorns tes är att Nagy, när serien börjar dra ihop sig, kommer att vara ett vasst vapen i jakten på bra placeringar. Om det dessutom skulle bli lockout där borta känns det ju rätt lockande med en kedja bestående av Sedin-Sedin-Nagy.

Marcel Müller: 4

Hade den här utvärderingen skett efter 10 omgångar hade Müller varit uppe och nosat på toppbetyg. Nu har han istället hamnat så långt ner i hierarkin att en bänkning säkert inte är allt för långt borta. Av den powerforward vi sades ha fått har vi sett väldigt lite. Istället är det en småduttande men lite finurlig häffaklump som ändå verkar ha ett sinne för vart pucken ska hamna. Är dock en typisk spelare som blir bättre av en bra omgivning men som inte själv nödvändigtvis gör sin omgivning bättre.

Kristian Forsberg: 4

Det var många (inklusive jag själv) som undrade vad Modo höll på med när man skrev nytt kontrakt med Foppa. Den här säsongen har det dock visat sig vara en fullträff då kedjan med Madsen-Foppa-Öberg varit en ledande lina, särskilt när man jobbade sig ur höstsvackan. Forsberg själv är redan nu bara en poäng bakom sitt personbästa för en hel säsong och jobbar sig upp mot ett högre slutbetyg i vår.

Peter Öberg: 4

Precis som Forsberg hamnar Peter Öberg på en godkänd nivå. Trots avsaknaden av sitt klassiska halsskydd (som troligen deponerats Forsmark) har Öberg visat att han bidrar med något även på elitserienivå. Skridsoåkningen, passningsspelet och målsinnet är väl alla sisådär men viljan och förmågan att anpassa sig till sin roll i laget är klockren.

Morten Madsen: 5

Madsen, dansken, går emot ett personbästa vad gäller antal mål (14 från 10/11). Hade det inte varit för den dåliga plusminusstatistiken och det faktum att han, under de första 15 omgångarna, åkte runt i sirap, så hade det här betyget höjts ytterligare ett snäpp. Just nu är det en fröjd att se Madsen spela hockey och för er som är intresserade av idrottspsykologi så ser ni ett typexempel på hur ändrade mentala bitar såsom förbättrat självförtroende direkt kan kopplas till fysisk prestation.

Niklas Sundström: 4

Även om åren börjar komma ikapp Susse så kan nog ändå det största problemet med årets säsong stavas Nicklas Danielsson. Med honom och Skröder bar Susse laget under förra säsongen och därför fanns dessa höga förväntningar även i år, trots att tredje länken numera heter Spina. Det som oroar mig med Sundström är dock inte att kemin med tredjelänken inte ska infinna sig utan att han under den här säsongen för första gången visat rejäla brister  i defensiven. För oss Modoiter känns detta lite som att se ens pappa förlora i armbrytning. Det ska inte kunna vara möjligt. Förhoppningsvis är det en laddad och mer skärpt Sundström som återkommer efter sitt skadeuppehåll.

Dave Spina: 4

Hur man än vänder och vrider är det svårt att ge sämre betyg än godkänt till en spelare som snittar över en halv poäng och dessutom är +2. Det är bara så att jag inte blir klok på den här Spina. Han har en skridskoåkning som Mike Gartner men spelsinne som Forrest Gump! Personligen tycker jag att han passar bättre i de formationer han spelat i på sistone där han slipper tänka en annorlunda hockey tillsammans med långsamma sänken i form av Susse och Skröder utan istället kan lira lite tuta och kör med huvudet under armen.

Per-Åge Skröder: 5

Redan de gamla grekerna brukade säga ”den som räknar bort Skröder räknar alltid fel”. Efter de första 10-15 omgångarna hade jag tilldelat den gode norrbaggen fler svordomar än SJ:s talsvarsautomat. Men som vanligt skulle jag ha suttit lugn i båten och sakta sett hur produktionstakten ökar ju längre in på säsongen vi kommer. När omgång 55 är spelad sitter han där med dryga 40 poäng i statistikkolumnen.

Mario Kempe: 4

Mario Kempe är lite grann som en spelare på typ NHL 2004 när man från EA Sports sida gick stenhårt på att formtopp och formsvacka var som natt och dag. Nu är detta ju inte helt osant (lex: Madsen) men att som Kempe blanda allstar-moves med juniormissar från match till match är nästan unikt. Det som glädjer mig är att stabiliteten början komma även detta leder till att topparna blir lite trubbigare. Om vi väl går till slutspel i vår så sätter jag Kempe som den stora jokern.

Mattias Ritola: 3

Ojojoj vad nära det var att Ritola blev godkänd. Den uppryckning han gjort under de senaste 10 omgångarna är i sig värda en 5:a men den katastrofala inledningen gör att han inte riktigt är där ännu. Den stora skillnaden jämfört med i fjol är att fjolårets Ritola kombinerade snurrspel så att han kom in på mål. I år finns detta snurrspel kvar men slutar allt som oftast nere i hörnet efter en ”dra pucken bakom egen rygg och hoppa”-fint.

Björn Svensson: 2

Det är nästan så att man tycker lite synd om Björn Svensson. När han dök upp ifjol och direkt producerade poäng tömde vi Modoiter långtidsminnet på Björn Svenssonminnen ifrån Timråtiden. Tyvärr gjorde GM Näslund detsamma och gav honom ett flerårskontrakt. Just detta kontrakt är just nu det enda som håller honom kvar i föreningen. Svensson är egentligen inte en så dålig spelare men besitter heller inga verktyg som räcker till för att hålla andra bakom sig i ledet. Får vi hoppas på en skilsmässa innan fönstret stänger?

Janos Hari: 2

Haris debutsäsong ifjol gjorde knappast någon besviken. Var det så att vi fått en ny spelmotor som dessutom inte verkade ha några mentala spärrar utan spearade, tacklade och snackade med motståndare oavsett storlek. Tyvärr verkar det som att den killen inte längre är med oss. Istället har en liten ängslig kille smugit på sig tröja 62 och han verkar inte veta riktigt hur han ska spela. Mycket av denna förvirring får tillskrivas tränarparet då det sannerligen inte kan ha varit lätt för Hari att hitta sitt spel i de konstallationer han placerats i. Kan förhoppningsvis lyfta sig efter gästspelet i Djurgården.

Övriga juniorer: 4

En av de roligaste sakerna med årets säsong är att juniorerna inte bara är tillbaka i Modo utan även visar att de kan vara med och tävla på den här nivån. Spelare som Gunnarsson (liten men spelskicklig och bra på att teka), Possler (allround och med snipertendenser) och Hedberg (tunn men med bra skridskoåkning och energi) har alla visat att de kan gå in och fylla luckorna när ordinarie spelare är ur form eller skadade.

 

 

Publicerat av

drhockey

12 reaktioner till “Halvtidsutvärdering del 3: Forwards”

 1. Äntligen ett nytt inlägg!
  Jo nog har den gode Skröder utlöst ett och annat vansinnesutbrott men etta på den listan är ändå tysken… Maken till nonchalant hybrisspel var det länge sen jag skådade! Vissa situationer kunde jag se innan han fick pucken att han kommer tappa den på offensiva blå. Mücket riktigt! (kunde inte låta bli…)
  Den stora grejen närmsta dagarna, Jesus får ursäkta, är ju ändå hur Modo kommer ställa sig till Steens vara eller icke vara. Låt Samme bli 100% i lugn och ro anser jag, och håll den linje Macke satte från första början!

 2. Pingback: nike free run 3.0
 3. Pingback: jordans shoes
 4. Pingback: Cheap Carmine 6s
 5. Pingback: kobe 9
 6. Pingback: Nike Hyperdunks
 7. Pingback: Jordan shoes
 8. Pingback: Casual

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *