7600, Samme och Susses slagga

Oj vad skönt att börja med en seger efter ett uppehåll som känts lika långt som en Göran Persson pausering. Extra fint var det att se hur Modo var laddade direkt från start och inte åkte runt med julmaten halvvägs upp i halsen.

Inför matchen hade då jag hoppats få höra Black Sabbaths ”Iron man” i lineupen för första gången på över tio år men då Påhlssons lina inte fick börja matchen rånades man på konfekten. Hoppas på ändring till nästa match.

Själva matchen var en rätt trevlig historia i tre akter där Modo var det spelförande laget men där AIK, ledda av linan med Pirnes, Stuart Little och Huselius var giftiga. I andra perioden fortsätter Modo att spela fartfylld hockey och AIK hade rätt stors problem att hinna upp i banan innan det var dags att vända ner tillbaka mot Daniel Larsson. Modo sätter också 1-0 när Lehtivuori slänger in en puck på mål som hamnar perfekt hos den just nu stekhete Per-Åge som bara behöver sätta bladet på gummit. I tredje kommer AIK upp bättre och får lite längd på anfallen men riktigt farligt blir det inte ens när man får läge i PP med fyra minuter kvar. Istället avgör Niklas ”Brett Hull” Sundström med ett direktslagga i krysset.

Doktorns tre stjärnor:

 • Niklas Sundström – Det var Påhlsson som fick uppmärksamheten men Susse som visade upp spelet. han åkte skridskor och vann närkamper som aldrig förr under säsongen och när han dessutom punkterar matchen med ett SLAGSKOTT i krysset är det nästan så man får nypa sig i armen.
 • Bernard Starkbaum – håller sin femte nolla för säsongen och agerar fortsatt fruktansvärt säkert i kassen. Häng en tunna med sprit runt vår Sankt Bernard så kommer han fortsätta rädda oss även under lagets ibland lavinartade formsvackor.
 • Mattias Ritola – när Påhlsson fått några matcher inbenen kommer kedjan med Nagy som tredjelänk att bli vass. Jag tycker att Ritola passar bäst på en kant och idag visar han flera gånger upp ett snabbare och mer vägvinnande spel än tidigare. Fortsätt så!

Avslutningsvis måste Doktorn dela ut en extra guldstjärna till er 7600 personer som stöttade laget i eftermiddags. Härligt med lapp på luckan!

Publicerat av

drhockey

21 reaktioner till “7600, Samme och Susses slagga”

 1. så skönt att se susse på sin rätta nivå igen. något måste ha rört till sig i huvudet på honom inledningsvis.
  Måste även säga att Cumiskey är det… vackraste! (spelmässigt) jag sett på backplats i Modo under min levnadstid. Helvete vilka bra beslut den människan tar, och att han sedan åker skridskor som

 2. Vi kan inte ha sett samma match !! Susse var mycket bättre än han varit i någon match så här långt, men han hänger inte med, han är för sen i väldigt många situationer. Nä, bänka han ett tag och lägg in några veckors ren intervallträning
  (väldigt korta, men extremt maxade, typ 30-50 m) så kanske han piggnar till i benen, men just nu så lever han BARA på gammla meriter.

 3. Pingback: longchamp bag
 4. Pingback: Retro Jordans
 5. Pingback: nike 5.0
 6. Pingback: discount ugg boots
 7. Pingback: lebron 7
 8. Pingback: Lacrosse
 9. Pingback: burberry outlet
 10. Pingback: MfKljikf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *