När fan blir gammal…

sägs det att han blir religiös. I så fall ligger vår allas vän Leif Boork fortfarande kvar i kuvösen. Snart mer om honom, Gozzi och andra snedseglare men först lite om gårdagens vinst.

Modo tar en fantastiskt fin 3-poängare mot ett för dagens något tafatt Luleå. Första perioden hann jag inte se mycket av men jag har i efterhand fått se den periodens behållning när Nicklas Torp sätter en rungande open ice på en puckfipplande Abbottbrorsa.

I andra perioden glider Modo ifrån och efter sniperskott av Müller och en fantastisk prestation av planens bäste spelare Cumiskey där Skröder sätter 1-3 så känns matchen rätt död.

I tredje spelar Modo tätt och Luleå tillåts egentligen aldrig komma riktigt nära.

Doktorns tre stjärnor:

  • Kyle Cumiskey – det känns som att nr 15 är inne på isen non-stop och hur han gör detta utan att tröttna är mäktigt. I en klass för sig!
  • Per-Åge Skröder – började säsongen med att åka runt som en skadeskjuten flodhäst men ser nu rapp och vaken ut. Dessutom börjar de här sköna medstudsmålen att slinka in.
  • Niklas Sundström – Om det är det svulstiga skägget eller rehaben efter skadan som gör Susse så bra har jag ingen aning om. Det vi vet är att den där pucksugande bläckfisken är tillbaka. Tack för det!

Koorkade uttalanden

I en krönika i Expressen för några dagar sedan skrev Leif ”jag har bott under en sten hela säsongen” Boork att han trodde att Modo tog bort Alexander Steen till matchen mot AIK beroende på marknadsdomstolens beslut och att han inte alls köper förklaringen som Trollsås gav kring att han ersatt en skadad spelare.

På Twitter idag kvittrar han sedan vidare kring att det aldrig har funnits någon överenskommelse gällande ersättande av skadade nyckelspelare med korttidskontrakt när det gäller lockoutade NHL-spelare. Vad den gode Leif glömmer att nämna är ju att det inte heller fanns någon överenskommelse kring att lockoutade spelare INTE fick ersätta då ju lockouten ännu inte var ett faktum. Det var först när Modo sa att man skulle ersätta Påhlsson med Steen som Hockeyligan fick fnatt och bestämde sig för att man minsann inte fick göra detta.

När det gäller uttaladet att Trollsås skulle ha gett en efterhandskonstruktion så räcker det ju med att länka till Modos pressklipp från den 25 september där man säger att man använder en disponibel spelare för att ersätta en skadad nyckelspelare, något som GM Näslund också har sagt vid säkert ett tiotal tillfällen under säsongen men som tydligen på något märkligt sätt passerat under Boorkens radar.

Vidare säger Boorken idag på Twitter att det aldrig har varit några problem med korttidskontrakt utom för NHL-lockoutade spelare och att AIK:s Kris Beach därför inte berörs av den frågan. För er som är intresserade citerar jag några delar ur marknadsdomstolens protokoll här nedan. Åt dig Leif så har jag dessutom markerat några ord med fet stil. Protokollet i sin helhet hittar ni här 

”Av utredningen framgår att Hockeyligan under flera säsonger tillämpat beslut om att som huvudregel inte tillåta korttidskontrakt, utan att kontrakt med spelare måste tecknas för resten av säsongen”

”Hockeyligans nu i frågavarande beslut – ”att tidigare beslut om att endast kontraktera spelare för en hel säsong står fast, det innebär att korttidskontrakt med NHL-spelare vid en ev lockout inte är aktuellt” – innebär enligt sin ordalydelse ett generellt förbud mot s.k. korttidskontrakt, oavsett om den tilltänkte spelaren är en NHL-spelare eller inte.

”Att det särskilt anges att beslutet omfattar NHL-spelare förändrar således inte lydelsens allmängiltiga innebörd.”

Lite extra kul blir ju detta när AIK:s sportchef och ex. smurf Anders Gozzi går ut i en artikel Aftonbladet och säger att ”Nej det är klart man får ta in spelare på korttid.”  

Lite extra skönt blir det ju också att Gozzi måste slänga in ett ”Jag vet inte vad den där jävla Kalle Bodén håller på med” , ett väldigt proffsigt uttalande från en person i hans ställning…

Till sist vill jag promota nästa insamling till barncancerfonden som jag kör igång på Twitter i eftermiddag. I samband med Modos hyllning av Per Svartvadet utmanar jag Modospelare och supporters att skänka 39:- per Modomål i matchen mot Färjestad till fonden. Då får desstom Tollefsen vila lite från den traditionella tacklingsbingon för den här gången.

Publicerat av

drhockey

18 reaktioner till “När fan blir gammal…”

  1. Samtidigt väntade ju Modo med att ta in Steen tills Konkurrensverket tog det interimistiska beslutet om att Hockeyligans begränsningar inte var tillåtna. Tror du verkligen Modo hade tagit in Steen om deras beslut varit det motsatta? Kalle Bodén var ju väldigt mån om att få detta beslut innan Steen skulle kunna spela. Jag tror aldrig att Modo skulle ha spelat Steen om inte Konkurrensverkets interimistiska beslut sågat Hockeyligans bestämmelser. Då hade det inte spelat någon roll om de ersatt en skadad nyckelspelare eller inte.

  2. Pingback: lebron 10
  3. Pingback: toms outlet
  4. Pingback: cheap jordan shoes
  5. Pingback: cheap nike shoes
  6. Pingback: kevin durant shoes
  7. Pingback: Walking Shoes

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *