En orgie i missar!

Ajajaj, återigen var det match mot Färjestad och det brukar ju nuförtiden innebära en mängd brända Modochanser och sen ett mål av världens räddaste Rickard. Så även idag.

Själva matchen var en fartfylld och rätt intensiv tillställning där domarna gick ifrån nivån med att plocka ut dubbelutvisningar för småpet till att låta exkapten Tollefsen veva klubban i ansiktet på Madsen och åka vattenskidor efter Modoiterna i BP.

Att göra mål på sina chanser

Visst är Alexander Salak en riktigt bra målvakt men man vinner inga matcher mot lag som FBK när man bränner så många lägen som Modo gör. Ikväll har man (lågt räknat) fem idiotlägen där det brukar heta att ”till och med min mormor gjort mål”. Nu är det ju inte nån mormor utan Skröder, Nagy, Ritola (avslutet i friläge kan vara det sämsta jag sett den här säsongen), Sundström etc.

Christian Berglund
Jag medger att jag är rätt less över att Modo inte vann den här matchen men mest less är jag över Christian Berglund och den skada han åsamkar Peter Öberg. Öberg sträcker sig efter pucken längs sargen och de flesta motståndare tar i det där läget chansen att hinna före Öberg på pucken. Jag har inget emot att gå på kropp i den situationen men att som Berglund hoppa/kasta sig uppåt in i tacklingen och bara satsa på huvudet är riktigt smutsigt, oavsett vad oraklet Boork i studion tycker och tänker. Det äckligaste är dock att Berglund sedan spenderar nästkommande sekunder till att försöka rättfärdiga sin tackling när Öberg ligger medvetslös på isen. Om Berglund hade brytt sig lika mycket om Öberg som om att försöka påvisa domarna sitt fina näsblod efter en livsfarlig handsktvätt i ansiktet av Påhlsson kanske jag skulle hålla mig lugnare. Tre matchers avstängning är ett givet straff för en av elitseriens allra fegaste spelare.

Doktorns tre stjärnor:

  • Kyle Cumiskey – har drygt en halvtimmes speltid ikväll och dominerar spelet fullkomligt. Det känns lite som när man hade den där superstjärnan i pojklaget som kunde hämta pucken bakom eget mål och åka runt som han ville!
  • Ritchie Regehr – gör 1+1 i matchen och hade haft ett par ass till om bara anfallarna lyckats sätta någon av alla returer som Salak släppte. Dessutom stabil i defensiven med ett par riktigt bra brytningar.
  • Mario Kempe – tillbaka efter sjukdom och visade direkt att han ska spela högre upp i kedjehierarkin. Vass på rören och intensiv i forecheckingen. Hade dessutom en stark inbrytning på mål i ett läge där de flesta väljer den enkla och mindre raka vägen. Lär kanske hamna in kedjan med Madsen och Forsberg om Öberg blir borta en tid.

Publicerat av

drhockey

5 reaktioner till “En orgie i missar!”

  1. Bara att hålla med i allt. Dock kan tilläggas om Regehr att han hade svårt att träffa mål ikväll. Ibland förstår jag mig inte på Boork. Han är bara tvärsöver bara för att. Det går ju bara inte att ifrågasätta matchstraffet på Berglund. Det är ju dessutom inte första gången han gör så där.

  2. Hoppa in tacklingen? Nu måste jag sett fel match igen. Jag tror Öberg och andra spelare med honom måste lära sig att det är andra på isen, att stirra på puck och åka feminint framlutad är ej att rekommendera.

  3. Pingback: Kevin Durant Shoes

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *