Inför kvartsfinalerna: Färjestad-Modo

Hej där alla hockeyälskare!

Äntligen är doktorn tillbaka. Efter att ha spenderat de senaste 2 månaderna med att prova på Fritzelinspirerat boende i källaren medan huset renoverats är jag nu mer taggad på slutspel än Christer Pettersson på en oöppnad pava Marinella.

Det här inlägget skriver jag på en konferens i London så jag hade tyvärr inte chansen att se varken avslutningsmatchen mot SAIK (där Modo väl i alla fall verkat stått upp OK?) eller slutspelsvalet där vi Modoiter får äran att möta Värmlands stoltheter Färjestad.

Den första reaktionen på att möta FBK var ”-fan nu åker vi ut direkt”. Men efter att ha tänkt på det lite närmare så känns den här motståndaren jäkligt rolig. Lite Timrå 2007-vibbar där det borde bli tufft och tätt spel. På pappret är Färjestad inte så skräckinjagande men man har en äcklig förmåga att alltid vara bra i slutspel och vi Modoiter har ju inte direkt en uppsjö av exempel att peka på där vi kört över Karlstadborna när grundserien varit avslutad.

OKT

Som många experter redan förutspått så kommer fokus i den här serien att hamna på vår gamle kapten Tollefsen. Mannen som till utseendet är en blandning av en Dressmanmodell och Bedrich Scherban har ju en förmåga att få spela lite extra fult när det drar ihop sig. Faktiskt så fult att vissa nordamerikanska spelare i Skellefteå nästan avled under fjolårets kvartsfinaler.

Vi Modoiter hoppades in i det sista på att januari skulle bjuda på en tung defensiv back som kunde agera Tollefsen men istället fick vi en rightfattad Brett Skinner som verkar se det som sin livsuppgift att lägga klubban längs isen i försvarsspelet och hoppas på att ingen i serien kan flippassa.

Just den värvningen (och uteblivna värvningen) kan bli  en av sakerna som avgör den här serien när Färjestads grötlirare som Bastiansen och Christian ”Sköldpaddan” Berglund köttar på.

En annan faktor är Modos både styrka och svaghet, nämligen de jämnt utspridda poängen. Vill man vara optimistisk kan man säga att vi har många spelare som kan producera. Tar man på sig den svarta hatten så ser man det istället som att vi inte har någon riktig spets.  Hur som helst krävs det att vissa vålnader slutar agera friåkare och snäpper upp.

Kvartsfinalens snackis: I match nummer 3 utbryter ett stort tumult i samband med en Färjestadsutvisning. Reprisbilderna visar att Leif Carlsson ämnat använda sin högerhand för att klia i mustaschen men att linjedomaren misstolkade de sex fingrarna och istället utdömer ett lagstraff för ”too many players” utan att ens ha räknat in spelarna på isen. Andreas Johansson agerar som vanligt lugnt och sansat i denna typ av situation och får spendera natten i häkte.

Seriens Claes Ericsson: Det är svårt att sia vem som blir kvartsfinalskungen i den här serien. Det känns dock som att det kan bli en kamp mellan backarna där Cumiskey och Regehr går förlorande ur striden mot Chris Lee.

Doktorns tips: Trots att det svider så tippar jag nyktert. Färjestad vidare med 4-2 i matcher

Publicerat av

drhockey

16 reaktioner till “Inför kvartsfinalerna: Färjestad-Modo”

  1. Pingback: jordan future
  2. Pingback: cheap kd shoes
  3. Pingback: lebron 8
  4. Pingback: cheap jordans
  5. Pingback: Parajumpers Donne
  6. Pingback: Tennis
  7. Pingback: fake oakleys

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *