Inför kvartsfinalerna: Luleå – Frölunda

Vi rullar vidare med tipsen för kvartarna. Nu har turen kommit till kustderbyt mellan Luleå och Frölunda. Näst efter Skellefteå – Brynäs så känns den här matchserien som den på förhand tråkigaste, men inte på grund av en överlägsen part utan snarare av Luleås superdefensiv mot Frölundas rätt trubbiga anfall.

Luleå

I Norrbotten hoppas alla att Jonas Rönnqvist ska ta laget förbi den där jäkla kvartsfinalen så att man slipper snacket om att vika ner sig. Nu verkar det dessutom som att Linus Klasén kommer tillbaka i spel och det ska göra att glada Luleå ska producera framåt. I målet har man stabila Gustavsson och Rautio och backsidan är lugn, stabil och dödstrist. För oss som inte bryr oss om den här serien så lockas man av tanken på att bröderna Abbott ska snedtända och få Bulan Berglund att åter sitta och lipa på presskonferensen.

Frölunda

I andra ringhörnan känns det som att Frölunda faktiskt ser bättre ut än på länge. Framför allt har Hudacek i kassen spelat stabilt och backsidan snyggats till med tillskottet av Brendan Bell och kanske framför allt Doug Lynchs sorti. Bland forwards krävs det att fysiske Joel och Olimb producerar och naturligtvis att en hårt arbetande karaktärsspelare som Dick Axelsson även vågar ta lite risker i spelet…

Kvartsfinalens snackis: När många tror att det ska vara Bulan, Abbottar eller kanske en återigen pånyttfödd Magnus Kahnberg som ska bli snackis blir förvåningen stor när det i stället är den timide Kenta Johansson som stjäl showen. Efter att laget sensationellt slår ut Luleå i en sjunde och avgörande match så går Kenta fullständingt Jonte Hedström pre-mediaträning. Efter att ha hånat Luleås oförmåga att göra mål och tröga skoterpublik fortsätter han med att köra tusen nålar på Roger Rönnberg innan han uppgivet konstaterar att Göteborg är för litet för honom.

Seriens Claes Ericsson: Många har numera glömt bort att den där killen som alla lag ville ha over there och som sedermera gjorde hattrick i sin NHL-debut faktiskt huserar i Lilla London. Även om han är överskattad, eller kanske just på grund av detta, så tror Doktorn att Fabian Brunnström blir rentungan på vågen i den här matchserien.

Doktorns tips: Alla andra tror på Luleå, sätt månadslönen på Frölunda i stället, 4-3 i matcher.

Publicerat av

drhockey

17 reaktioner till “Inför kvartsfinalerna: Luleå – Frölunda”

  1. Pingback: jordans for cheap
  2. Pingback: free run nike
  3. Pingback: coach outlet
  4. Pingback: kobe bryant 8
  5. Pingback: kobe 9 elite
  6. Pingback: jordans shoes
  7. Pingback: Uggs Boots
  8. Pingback: Casual Shoes
  9. Pingback: Marc Jacobs Men

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *