Inför kvartsfinalerna: SAIK – Brynäs

Den på förhand minst intressanta kvartsfinalen är lite ironiskt en repris av den rafflande fjolårsfinalen. Då gjorde Brynäs en fantastisk matchserie och Bergade guldet medels Silfver. I år ser ut som att man får titta på medan Holloway och hans buddies skrinnar 8-or kring dem.

Brynäs

I Brynäs gäller det att de tänkta toppspelarna som Järnkrok, Harju, Gunderson och Thuresson verkligen kommer igång och inte åker runt och kör solonummer för att få en schysst deal i KHL. Vidare är den vingklippta backsidan knappast något som skrämmer livet ur motståndarna men det är framför allt målvakterna som jag tror blir Brynäs fall i år. Honken är alldeles för svajig och gävleborna önskar nog att man haft ett nytt rahmavtal med Svedberg.

Skellefteå

I Skellefteå har man som vanligt redan tagit ut guldet i förskott och den här kvartsfinalen ska inte bli något annat än en eriksgata som det målet. Man har också all rätt i världen att vara trygga då laget består av riktigt vass spets i kombination med komplementsspelare, som till skillnad från i många andra lag, drar sitt strå till stacken. Detta gör laget till något av ett självspelande piano. Nu hoppas man på att Holloway, fransmannen, Jimmie ”Hollywood” Ericsson och försäsongs-Jocke ska bära hela vägen.

Kvartsfinalens snackis: Det stora diskussionsämnet i den här serien blir naturligtvis Bert ”lille skutt” Robertsson. I samband med en TV-intervju efter segern och avancemanget i match 4 storgråter Bert på ett sätt som får Helena Bergström att verka småsnyftig. I direktsändning drar han upp en förpackning Kleenex och den produktplaceringen får Hockeyligan att se rött då man endast får snyta sig i sin Trygg Hansa-polo.

Seriens Claes Ericsson: Med sina 143cm är Viktor Arvidsson inte någon att luta sig emot om det skulle börja blåsa storm men med sega Brynäsbackar hasande på lädret tror jag att Kusmarks finest kommer att se Tedenbysk ut på isen.

Doktorns tips: 4-0 i matcher till Skellefteå.

Publicerat av

drhockey

18 reaktioner till “Inför kvartsfinalerna: SAIK – Brynäs”

 1. God morgon Doktorn! Kan man göra en jämförelse mellan Skellhels -Kinas Mao där det enligt mitt tycke finns många likheter som att ingen får tycka annat förrän Föreningen (Lasseman) godkänt. (du ska inte tro att du är nåt`Typ) och som i Kina, partipiskan viner om man har annan åsikt än partiet.Lite Komunistiskt agerande som genomsyrar hela norra delen av vår avlånga landsdel. Var det någon från spelartruppen som blev tillfrågad om sparkandet av Anders Forsberg? läser man på Hockeykultur.com är man väldigt förvånad över åtgärden! munkavle på spelarna liknar mycket av vad man läser om det som händer i Kina. etc,etc……

 2. Det här med Forsberg.

  Är det inte så att A-Fop var med oss, Hockeykultur?

  Det här med Forsberg.

  Är det inte så att A-Fop var med oss, Hockeykultur?

  Inget machokör, en unik blandning av erfarenheter och en symbol för ett spel fjärran från tråkig mittzonsgegga. Därför blir fallet så mycket hårdare, vara det bara utanpåverk utan substans?

  Adjö Anders och tack. I mina ögon var du symbol för allt som vi ville att Aik skulle vara och också blev under din tid.
  _________________
  Eder etc,

  ”Not now James, we’re busy”
  Till överst på sidan

  Inget machokör, en unik blandning av erfarenheter och en symbol för ett spel fjärran från tråkig mittzonsgegga. Därför blir fallet så mycket hårdare, vara det bara utanpåverk utan substans?

  Adjö Anders och tack. I mina ögon var du symbol för allt som vi ville att Aik skulle vara och också blev under din tid.
  _________________
  Eder etc,

  ”Not now James, we’re busy”
  Till överst på sidan

 3. Pingback: flyknit chukka
 4. Pingback: nike air max lunar
 5. Pingback: Volleyball
 6. Pingback: lebron james 11
 7. Pingback: bred 11
 8. Pingback: Basketball Shoes
 9. Pingback: BTBHZqIf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *