Inför kvartsfinalerna: Hv71 – Linköping

Så har vi kommit till den sista kvartsfinalserien där HV71 tar emot svensk hockeys störste idealist Mike Helber och hans kulturgruva Linköpings HC.

HV71

OK, HV kanske inte ser fullt lika vassa ut i år som tidigare men man har fortfarande spelare som vet hur man lirar hockey. I målet bidrar Wesslau med trygghet och framför honom hittar vi lite tröghet i Mikko ”Silja Serenad” Luoma och evigt unge Petrasek. Framåt är det nog tänkt att Mackan Nilsson och jänkarna ska vara de stora poänggörarna medan Sveriges dyraste kalklass Johan Davidsson ska satsa på att sätta nån puck i tom kasse. Sen blir det intressant att se om Ledin och Jämtin hjälper eller bara stjälper.

Linköping

Precis som HV så har LHC en målvakt med riktigt bra siffror i år men nog känns Engstrand som ett osäkrare kort än Wesslau. På backsidan vill man inte vara snabbare än motståndarna och därför får Mange Johansson och Hävelid säkert rejält med speltid. Framåt kommer det, precis som under hela grundserien, att handla om Calle Söderberg och hans kedjekompisar. Bakom firma Söderberg, Arlbrandt och Hjalmarsson ser det dock väldigt tunt ut med en halvkrank Weinhandl och förstaårssenioren Rastislav Pavlikovsky.

Kvartsfinalens snackis: Givetvis är det, precis som under grundserien, inte spelarna i Linköping som får rubrikerna utan herrarna bakom skrivborden. Det dröjer inte längre än till 12:34 in i match 3 förrän händelsen inträffar som skapar debatt. Efter en avblåsning nere vid Wesslau petar David Petrasek Lee Goren i ryggen. Som en för honom naturlig reaktion på detta faller Goren ihop på knä i vad som närmast kan beskrivas som en sista kamp innan döden (se bild nedan).

Den efterföljande chocken blir när domaren väljer att ta ut Goren för diving istället för att stänga av Petrasek och dra upp fallet i civilrätt. Efter matchen kallar LHC till presskonferens där Anders Mäki och Mike Helber turas om att torka tårarna på varandra samtidigt som man försöker få media och hockeysverige att förstå att Lees agerande inte bara var det bästa för svensk hockey utan även det absolut bästa för svensk filmindustri.

Seriens Claes Ericsson: Efter två säsonger där alla journalister frossat i Järnkrokar och Silfverberg så känns det som att William Karlsson fått lite för lite tid i rampljuset. Efter att HV slagit ut LHC står Karlsson på 1+9 och utmanar Holloway i slutspelets poängliga. Då börjar hypen!

Doktorns tips: Trots en vass förstalina är Linköping för tunna för att ta fyra matcher mot HV. Därför slutar den här serien 4-2 till Vätterns vänner.

Publicerat av

drhockey

3 reaktioner till “Inför kvartsfinalerna: Hv71 – Linköping”

  1. En objektiv och välnyanserad beskrivning av mitt lag. Ja, man undrar hur coachen tänker ibland när det finns ”nyare”, och mycket troligt bättre, alternativ. Konservativ kanske?

    Tack för tipset!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *