Färjestad – Modo 4-2

Så blev det då precis som jag förutspådde i gårdagens Allehanda Live. Ett tidigt Färjestadsmål och några rejäla individuella missar som sänkte Modo. Men som jag också framhöll i websändningen, Modo har (sedan säsongen 93/94) gått vidare från kvarten fler gånger när man förlorat den första matchen än när man vunnit den. Därför bör ni inte plocka fram rakbladen där hemma riktigt än.

Kedjorna

Bortser man från misstagen gör Modo en rätt OK bortamatch i Karlstad. Dock får man inte ut max av kedjekonstallationerna. Jag förstår på något sätt att Uffe försöker att få fyra kedjor där inte någon är ren säkerhetsrisk bakåt. Samtidigt ger detta en rätt trubbig offensiv. Som jag ser det bör kedjorna på torsdag formeras så här:

Skröder – Sundström – Müller

Det bästa med gårdagen var att Skröder såg riktigt sugen ut och dessutom visade Tollefsen vem som kan vara den grisigaste norrbaggen. Även Sundström började piggt men mattades av och gjorde rätt många misstag under senare hälften av matchen. Müller verkar vara på gång och fick både göra mål och slarvsylta av en värmlänning. Därför ska också tysken in med pensionärerna istället för Dave Spina vars spelsinne inte riktigt räcker till utan mer påminner om en Forrest Gump på skridskor.

Ritola – Påhlsson – Kempe

Den här kedjan måste återuppstå för att få fart på Ritola. Att ha honom med Gunnarsson i en fjärdelina blir helt fel då masen mest snurrar runt sin egen axel som ett liggande pariserhjul. Kan han bara få tillbaka kemin med Kempe blir den duon giftig och verkligen ett offensivt hot.

Madsen – Forsberg – Öberg

Den  här kedjan började bra igår men fick problem när Färjestad stod upp bättre i banan. Hur som helst så får den bestå då ingen av de här herrarna skulle göra det bättre var för sig i en annan lina.

Nagy – Gunnarsson – Spina

Den här kedjan är väl det som Samuelsson är rädd för, potentiellt livsfarlig defensivt. Grejen är dock den att man måste offra Nagy som verkligen inte tillför något. Igår har han två riktigt bra lägen där en sniper måste nypa dit pucken. Istället träffar han plexit en halvmeter över den ena gången och benskydden på Salak den andra. Det håller inte!

Nu hoppas vi på bättring på torsdag. Minimera misstagen och våga spela med press så blir det roligare resultat då.

Publicerat av

drhockey

4 reaktioner till “Färjestad – Modo 4-2”

 1. Håller nästa med dig Dr om kedjorna men plocka bort Spina helt ur laguppställingen , nästan bättre att plocka in starkström Svensson.
  Återigen bevisar Uffe att han inte kan coacha …….hur kan man plocka ut Starky när det återstår 4 minuter & vi får pp ?? blir en osäkerhet som spelare att lira 6-4 när det återstår så mycket av matchen !!
  Katastrofalt i mina ögon….
  Sen då det gäller backsidan så måste Kousa bort, in med Torp som vågar smälla på & enda !! spelare som visar känslor.
  Hoppas på ändringar till Torsdagens match för då åker vi.

  1. Ja, det är nog lika bra att ta in Svensson, han kan ju i alla fall bidra defensivt.

   Håller med om Uffes coachning. Spelarna var så rädda för att tappa puck med 6-4 så att det bara blev pannkaka.

   Kousa tror att ingen i den här serien kan lägga ett flippass eftersom han glider runt och lägger stickan längs isen som sitt främsta försvar…

   Ja nu kör vi!!!

 2. Man fattar inte HUR Uffe tänker ibland som alltså, håller TOTALT med dig om hur kedjorna ska se ut.

  Nagy gör inget, så varför ändra på ett vinnande koncept och ta bort Ritola från en fungernade kedja med Påhlsson och Kempe? Bara för dom spelade kasst nån match.

  Spina gör inget, muller gör det bättre i slutspel, UPP MED HAN!

  Sen kan ju Uffe ta lite timeouts med när det behövs, spendera dom!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *