Nya tag på lördag

Så blev det då ännu en förlust. En onödig sådan. För till skillnad från i Karlstad senast så var Modo med i den här matchen. Därför är det tråkigt när vi slarvar bort vinsten som vi gör. Ett exempel är ju kring bevakningen av Chris Lee. Med sitt flyt just nu skulle Chris skrapa fram högsta vinsten på varenda lott han köper. Allt han lägger på mål går in. Därför är det verkligen prio att jobba ner honom i skridskoskaften istället för att han får det där extra utrymmet för att briljera.

Kvällens största misstag stod dock Ulf Samuelsson för när han valde att plocka keepern vid tekning i anfallszonen med en och halv minut kvar. Varför skulle Modo vinna just den tekningen när man knappt vunnit en enda tek i anfallszonen på hela matchen. Det naturliga hade ju varit att invänta sin femte kille och sedan rycka keepern i ett flygande anfall…

Nåväl, det var ju inte bara så att allting var kass. Tvärtom visade våra åldermän Sundström och Skröder att det är i slutspelet man ska spela sin bästa hockey. Dessutom var Ritola lite mer på G och Gunnarsson stabil. Det som måste bättras är Cumiskey och framför allt Regehr som båda måste upp i Lee-klass för att vi ska ha en chans att plocka någon match.

Slutligen är det väl för gulligt att Färjestads kommunikationsansvarige Jörgen Kalitzki tror att alla Modoiter bor i Övik. Efter förra matchen skrev han i sin krönika att han hoppades att jag skulle ha mod nog att träffa honom efter mitt ”påhopp” på honom och Färjestad i höstas. Ni som lyssnade på senaste Allehanda Live kanske hörde lite om hur den gode Kalitzki i höstas fick radera sin krönika om Modo och Looben dessutom gå ut och be Modo och ursäkt i pressen. Men vi ska väl inte prata om att kasta sten i glashus…

Efter gårdagens batalj skriver då Kalitzki att han inte är förvånad att jag inte hade ryggrad nog att komma fram och säga hej. Hade jag bara kunnat teleportera mig 55 mil norrut Jörgen så hade jag gärna kommit fram och bjussat på en våffla men nu satt jag hemma i Stockholm och då blir det lite svårt. Men det kanske är lättare i en klubb vars samtliga supportrar är samlade inom 5 mils radie?

Ja just det, imorgon blir det tyvärr tredje raka förlusten. 4-1, tröstmål av Madsen. Men låt mig gärna ha fel Påhlsson och Co.

Publicerat av

drhockey

2 reaktioner till “Nya tag på lördag”

  1. Uffe vet fortfarande ingenting om coaching,hur kan man plocka Starky i spel 4 mot 4 när vi inte har pucken under kontroll ,varför väntade han inte tills vi blev 5 utespelare innan han plockade Starky? Men det som upprör en gammal coach mest är allt pucktittande….vad gör Kousa vid Lee;s 1 mål? Fjollan Wallin får stå mitt framför kassen helt ensammen och skymma för skottet,ska kosta minst en framtand att stå där & vid Lee;s 2:a mål tittar alla 4 Modo-spelare på pucken & glömmer att det finns motståndare i våran zon ?
    Försvarsspelet MÅSTE bli 100 ggr bättre ifall vi ska ha en chans mot familjen från Karlstad.Skärpning nu gubbar ,dags att plocka fram stridsmoralen & visa var skåpet ska stå.

  2. Håller med Skröder till 100%. Försvarsspelet man visar upp håller på kosta Modo kvartsfinalen.

    Jag tror också att det knappt finns ett odds jag skulle lira på med Modo som vinnare. FBK har alldeles för bra försvar, målvakt och PP för det – samtidigt som Modo tyvärr har världens mest omständiga PP numera.

    Det är bara Ahnelöv och Torp som kämpar lite i deff… SE TILL ATT RENSA FRAMFÖR MÅL FFS!!! Och byt in Hägg istället för nervvraket Regehr som istället möjligen kan få hoppa in i PP.

    Men men. Kriga ordentligt nu så man slipper skämmas ögonen ur sig med 4-0 till FBK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *