Fortsatt konstgjord andning?

Så var det då åter matchdag och efter måndagens bragdartade insats känns det som att mycket mod ingjutits i oss Modosupportrar. Kvartsfinal 4 finns det ju inte så mycket kvar att skriva om som inte redan skrivits. Att Modo börjar katastrofalt, kommer igen, tappar kommandot, kommer igen, och segrar. Hade laget bestått av lite fler överviktiga snickersmöckare, glasögonormar och allmänt nördiga kompisar så hade Mighty Ducks-referensen varit total.

Inför kvällen känns det faktiskt som att mycket tryck ligger på Färjestad. Även om journalister och tyckare unnade Modo segern sist så är ändå snacket att Färjestad bara leker hem detta och att måndagens torsk var nån slags bra karma för att det inte skulle gå för lätt. Jag tror att just detta blir värmlänningarnas fall i afton.

Folk pratar om att Färjestad vunnit utan att spela på topp. Jag undrar snarare hur mycket mer som finns att plocka ur den jämngrå massan. Kan man bara hålla pucken från Chris ”jag skulle sätta samtliga bollar i minsta hålet på lilla sportspegeln”  Lee så är inte laget så där äckligt fyllt av självförtroende som man brukat vara tidigare. Kan dessutom Salak släppa ett par enkla puckar så finns all chans att få till en sjätte match.

För Modos del handlar det om att fortsätta på den inslagna vägen men återigen, försöka att minimera antalet misstag. Ett enkelt sätt att göra detta är genom att placera Kousa på en testcykel men eftersom detta inte är troligt får vi sätta hjärtat i halsgropen ett 10-tal gånger ikväll.

I mål verkar Ullmark få chansen och det känns väl ganska naturligt eftersom Starkbaum verkat nervös och överarbetat de flesta situationer. Nu gäller det bara att utespelarna hjälper till och håller ut Färjestad mot kanterna.

Framåt såg det bättre ut senast med mer trafik på kassen. Nu när dessutom Nagy fått lite självförtroende törs vi kanske hoppas på ett snipermål i PP?

Kvällens tips är optimistiska 2-4 till Modo efter mål av Müller, Regehr, Nagy och Ritola.

Tyvärr hinner jag inte vara med på dagens Allehanda Live då det krockar med ett lunchmöte men jag hoppas vara tillbaka med en analys inför den sjätte kvarten!

Nu kör vi! 

 

Publicerat av

drhockey

2 reaktioner till “Fortsatt konstgjord andning?”

  1. Pingback: xjPuaAZv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *