Slut för den här gången

Jaha…då sitter man här med en massa fritid över på kvällarna framöver och hjärnkapacitet frigjord för att tänka på annat än hockey. Just i stunden säsongen tar slut (med undantag vid SM-guld) känner man alltid den där tomheten som sedan direkt övergår till någon slags pusslande kring vilka spelare som lämnar och hur fan det här ska gå nästa år.

Säsongen som helhet

Man kan prata om svackor, toppar och felaktiga beslut men det viktigaste av allt i år var ju faktiskt att man rätt tidigt kunde återgå till den där känslan man blivit bortskämd med under åren, nämligen att det blir slutspel.

Men ska man plocka fram ett ord som egentligen beskriver Modos säsong så är det väl OMTANKE. Från ett tidigare sköt dig själv och skit i andra så fick vi nu nya samariter i form av såna som Mike ”Moder Theresa” Helber och Anders ”Tourettes” Mäki, personer som från att främst fokuserat på sina egna klubbar nu plötsligt började oroa sig om hur Modo och hela Hockeysverige skulle överleva när Alexander Steen klev in och stal viktig speltid av juniorerna. Därför var det extra skönt att se hur både Mäki och Helber verkligen värnade om svensk hockeys framtid genom att själva inte alls värva in avdankade tjecker och kanadicker utan rakt igenom satsade på en sund återväxt från de egna leden…

Koncentrerar vi oss på Modos spel så känns ojämnheten som den röda tråden. Förluster, vinstsviter, nya förluster, kanonhockey, div 4 gäng, uselt, jävlar! Det vi supportrar kan vara stolta över är att vi har haft ett lag som under topparna faktiskt varit det enda lag som kunnat utmana Skellefteå i fart och spelskicklighet. Det lite mer negativa är ju att samma lag också sett ut som Rögle under långa stunder.

Slutspelet

Jag har redan skrivit mycket om lagets insatser under slutspelet. För att summera kan vi väl säga att Modo faktiskt skakade Färjestad rejält och att vi bara var en tjeckisk stortå från att spela en sjätte kvartsfinal i morgon kväll. Det som därför grämer mig lite extra är att laget inte kom upp i rätt standard tidigare i matchserien. Hade vi legat på lika hårt på Färjestads backar och spelat så tight i mittzonen som igår så hade värmlänningarna fått problem med sitt förstapass och den där låååååånga diagonalaren i mittzonen som man så gärna vill ha till. Då tror jag också att vi kunnat sno en av de första två matcherna och tagit den här serien till 7.

Coachningen

Ulf Samuelsson fick idag den finaste komplimangen man kan få i hockeysverige då Leif ”jag vet allt så det är lite konstigt att jag inte vunnit så mycket” Boork i sin krönika säger att Uffe inte var så jäkla kass. Personligen tycker jag att Uffe gjort ett stort jobb i Modo genom att ta med den nordamerikanska noggrannheten i förberedelser till Övik och för att han lyckats ta klubben till två raka slutspel. Ska man se till det negativa så anser jag inte att Samuelsson lyckats få ut det mesta av alla spelare och att sammansättningen av kedjorna lämnat mycket att önska. Dessutom tycker jag att coachningen och besluten många gånger varit märkliga, något vi fått ett par exempel på i slutspelet när det gäller att ta målvakten.

Spelarbetyg

I nästa inlägg kommer Doktorn att göra sin stora sammanställning av säsongens prestationer. Som en liten teaser kan jag redan nu släppa betygsskalan:

1 = Borde ha lämnat in rören och tagit första bästa flyg, 2 = underpresterat rejält, 3 = underpresterat, 4 = i linje med förväntningarna, 5 = lite bättre än förväntat, 6 = mycket bättre än förväntat, 7 = borde han ens ha spelat i den här ligan?

 

 

 

Publicerat av

drhockey

20 reaktioner till “Slut för den här gången”

  1. Pingback: lebron 8
  2. Pingback: nike lebron 11
  3. Pingback: Cheap Michael Kors
  4. Pingback: lebron 11 shoes
  5. Pingback: jordan 11 for sale
  6. Pingback: Retro Jordans
  7. Pingback: Golf outlet
  8. Pingback: burberry outlet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *