Utvärdering och framtid: Del 2 – Backarna

Då kör vi vidare med Doktorns utvärdering av säsongen av tankarn inför vad som komma skall. Ni kommer ihåg betygskriterierna:

1 = Borde ha lämnat in rören och tagit första bästa flyg, 2 = underpresterat rejält, 3 = underpresterat, 4 = i linje med förväntningarna, 5 = lite bättre än förväntat, 6 = mycket bättre än förväntat, 7 = borde han ens ha spelat i den här ligan?

Ritchie Regehr – 5

I halvtidsutvärderingen låg Regehr på en 6:a och visst levererade rightbacken i PP fram till att Ulf Samuelsson verkade bestämma att man inte längre skulle satsa på backskott utan istället förlita sig på tama pass mellan forwards de gånger man ens lyckades ta sig in i zonen. Regehrs Kousaliknande uppträdande i slutspelet drar dock ner betyget till en ändock rätt trygg 5:a.

Kyle Cumiskey – 6

Visst hade man hoppats på att den där skadedrabbade killen som skulle vara grym på skridskorna skulle vara ett tillskott. Men, i ärlighetens namn, hur många hade trott att en kille i dagens elitserie kunde sväva ifrån motståndarna som Mike Gartner bland sengångare. Cumiskeys fart och coola agerande i anfallszonen kommer att saknas. Däremot är vi nog inte så många som sörjer virrpannan i egen zon. Just denna avsaknad av backegenskaper i egenskapen av back gör också att slutbetyget hamnar en pinne kort från full pott.

Jonas Ahnelöv – 5

Precis som ifjol så var Ahnelöv segstartad som GW Persson på ett friskispass. Ju längre säsongen gick desto bättre presterade dock Stockholmaren och i slutspelet drog han ett enormt lass när övriga backar valde det klassiska alibispelet. Kommer att saknas i höst.

Joonas Lehtivuori – 3

Efter att ”experter” i media börjat haussa Lehtivuori som tokunderskattad valde den gode finnen att spela på ett sätt han absolut inte behärskade. I höst får Joonas troligen en än större roll än förra säsongen och då gäller det att steppa upp spelet så att vi slipper Mikko Kousa-värvningar innan fönstret stänger.

Hägg och Byström – 4

Vi klumpar ihop dessa gubbar då två juniorer ju blir en senior (gammalt Leif Boork-talesätt). Jag tycker att båda dessa gjorde stabila framträdanden under den mesta delen av säsongen. Inför nästa säsong hoppas vi på att Hägg spelar i Anders Forsbergsk trans. Vad gäller Ludwig är en flytt till Karlstad straff nog för att lämna Modo.

Nichlas Torp – 4 

Torp verkar vara född in i ett tredje backpar. Så var det under fjolåret och så lär det bli i år. Kan han bara mumsa i sig lite betablockerare och tagga ner i egen zon så känns det stabilt. Sköt dessutom ett slagskott med ett knä i isen i vintras a´la Ovechkin, stilpoäng!

Rickard Stehlik – 2

Citerar halvtidsbetyget då det inte blev fler matcher:

”När det gick för fort för Richard blev han LikStehl. Tyvärr hände detta lite för ofta. Vår slovakiske jätte hade det inte så enkelt med tempot och var också -5 innan han fick packa trunken och sätta sig på flyget. Dessutom skulle Stehlik bidraga med rejäla proppar och generera allmänt fysiskt illåmående hos motståndarna. På de 22 matcher han spelade var det bara Marcus Nilsson som fick räkna revben i den enda tackling Stehlik satte.”

Mikko Kousa – 1

Herrrrrrregud! Med facit i hand och 5,7 mille minus känns det som att den barmhärtige samarit som värvade Kousa hade fått bättre utdelning av att lassa in pengarna på Modos konto och sedan låtit Hasse Andersson dra på sig rören (där hade han dessutom gjort minst skada). På Eliteprospects.com går att läsa följande om den gode Mikko:

En liten, allround back med snabb skridskoåkning. Spelar smart efter sina begränsningar.”

Antingen gick det bara riktigt snett i Modo eller så är det Ray Charles som gjort den bedömningen. Att sedan en spelare som inte klarar av att slå en tremeterspassning till stillastående gubbe och vars enda försvarsvapen var den klassiska ”lägga klubban längs isen och hoppas på att ingen kan lägga flippmackor” dessutom blev uttagen till finska landslaget är inget mindre än ett mysterium.

Inför hösten:

Inför hösten finns i dagsläget Regehr, Torp, Hägg och Lehtivuori kvar i truppen. Dessutom har gamle bekantingen Oscar Hedman, unge Viktor Lööv och amerikanen Sean Sullivan anslutit. Jämfört med ifjol känns detta som en försvagning men ändå inte helt klappkass, förutsatt att Sullivan har lite offensiva verktyg i lådan. Gissningen så här i juni är att man ställer upp så här:

Sullivan – Regehr

Hedman – Hägg

Lehtivuori – Torp

Härnäst, våra forwards. Bis dann!

Publicerat av

drhockey

119 reaktioner till “Utvärdering och framtid: Del 2 – Backarna”

 1. Pingback: OlhyPGUw
 2. Pingback: hermes bag
 3. Pingback: chanel sale
 4. Pingback: chanel bags
 5. Pingback: Gucci Wallet
 6. Pingback: Chanel Bags
 7. Pingback: Hermes Handbags
 8. Pingback: Chanel Handbags
 9. Pingback: Gucci Wallet
 10. Pingback: hermes birkin
 11. Pingback: GUCCI OUTLET
 12. Pingback: Celine Handbags
 13. Pingback: herve leger dress
 14. Pingback: GUCCI HANDBAGS
 15. Pingback: chanel handbags
 16. Pingback: Chanel Handbags
 17. Pingback: chanel handbags
 18. Pingback: Chanel Handbags
 19. Pingback: Herve Leger Dress
 20. Pingback: chanel outlet
 21. Pingback: GUCCI BAGS
 22. Pingback: hermes handbags
 23. Pingback: gucci handbags
 24. Pingback: Hermes Birkin
 25. Pingback: chanel handbags
 26. Pingback: GUCCI HANDBAGS
 27. Pingback: HERMES HANDBAGS
 28. Pingback: gucci wallet
 29. Pingback: Chanel Outlet
 30. Pingback: HERVE LEGER DRESS
 31. Pingback: hermes birkin
 32. Pingback: gucci outlet
 33. Pingback: CHANEL BAGS
 34. Pingback: Chanel Bags
 35. Pingback: Chanel Bags
 36. Pingback: HERMES BAG
 37. Pingback: GUCCI HANDBAGS UK
 38. Pingback: GUCCI HANDBAGS
 39. Pingback: CHANEL OUTLET BAGS
 40. Pingback: Gucci Belt
 41. Pingback: Chanel Bags
 42. Pingback: HERMES HANDBAGS
 43. Pingback: gucci outlet
 44. Pingback: CELINE HANDBAGS
 45. Pingback: Chanel Outlet
 46. Pingback: GUCCI OUTLET
 47. Pingback: gucci bags cheap
 48. Pingback: Gucci Handbags
 49. Pingback: Chanel Handbags
 50. Pingback: Hermes Birkin
 51. Pingback: chanel bags
 52. Pingback: dc shoe
 53. Pingback: EQnRLMGR
 54. Pingback: butaisiyome
 55. Pingback: UBmjGqKO
 56. Pingback: Hermes Bag
 57. Pingback: scrapebox
 58. Pingback: CHANEL OUTLET
 59. Pingback: gucci outlet bags
 60. Pingback: gucci outlet
 61. Pingback: Chanel sale
 62. Pingback: rolextokeija.com
 63. Pingback: Gucci Outlet Store
 64. Pingback: HERMES HANDBAGS
 65. Pingback: CHANEL HANDBAGS
 66. Pingback: HERMES BELT
 67. Pingback: chanel handbags
 68. Pingback: CHANEL HANDBAGS
 69. Pingback: Hermes Bag
 70. Pingback: chanel sale
 71. Pingback: Chanel Sale
 72. Pingback: Gucci Outlet
 73. Pingback: scrapebox
 74. Pingback: chanel handbags
 75. Pingback: chanel bags
 76. Pingback: gucci outlet
 77. Pingback: chanel outlet bags
 78. Pingback: Chanel Outlet
 79. Pingback: gucci outlet store
 80. Pingback: hSVyazFN
 81. Pingback: chanel handbags
 82. Pingback: gucci outlet bags
 83. Pingback: CHANEL SALE
 84. Pingback: CHANEL HANDBAGS
 85. Pingback: GUCCI OUTLET
 86. Pingback: Chanel Outlet
 87. Pingback: カメラ
 88. Pingback: cheap nike shoes
 89. Pingback: cheap Skate Shoes
 90. Pingback: Uggs on Sale

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *