All in i Jönköping

Först och främst vill jag be om ursäkt för utebliven blogg efter helgens förlust men då min bredbandsleverantör med tyskklingande namn valt att klappa ihop som LHC i en SM-final så lyckades jag nätt och jämnt traggla mig igenom matchen via 3G.

Lite kort om Färjestadsmatchen kan väl sägas att Modo var dåliga och Färjestad dåliga. Bra så.

När det gäller gårdagen kan den summeras så här:

 • Äntligen några anfall: Kanske är det för att HV spelar ett omodernt spel för dagen kombinerat med lite desperation men för första gången den här säsongen fick vi i omgångar se lite prov på hur Modo ska spela med den höga pressen och snabba spelvändningarna.
 • Huvudet under armen 1: Även om båda varianterna innebär förlust så ser jag hellre ett kämpande lag med huvudet under armen och fart än ett segt kollektiv med några pigga inslag. Därför var det skönt att se hur Modo i underläge 4-1 bestämmer sig för att gå all in och det var inte långt ifrån att en kvitteringspuck ramlade in.
 • Huvudet under armen 2: Sen går det naturligtvis inte att komma ifrån att det är en bra idé att spela disciplinerat och följa spelplanen så att man slipper tokköra i underläge 4-1.
 • Målvaktsspelet: Han har skämt bort oss tidigare och igår kändes det som det naturliga bakslaget kom för Ullmark. En jättetavla vid ställningen 2-1, lite slappa returer och några blockeringar för mycket gjorde att vi glömmer den här kvällen.
 • Powerplay: Var inte lika uselt som tidigare även om Modo naturligtvis lyckades tappa in ett mål i PP. Spinas strut efter klappklapp gör att man ändå vågar hoppas på mer.
 • Kedjorna: Forsberg, Finnen och Frillan hade gjort rejält med ändringar i linorna och det kändes som att det gav resultat.

Till sist, Doktorns tre stjärnor:

 • Per-Åge Skröder: Ser fortfarande seg ut men fick bra mycket bättre fart med Påhlsson och Possler som kompisar. Dessutom viktiga 1+1 som bränsle i den segstartade norska motorn.
 • Dmitri Timashov: 17-åringen gjorde ett vackert assist men också många missar. Men det är just det sköna med det ”nya” Modo. Att 17-åringar går in och vågar misslyckas i sin vilja att verkligen hjälpa laget och inte bara alibispela 3 minuter utan att ha puck.
 • Ritchie Regehr: Vimsar visserligen runt lite väl mycket i egen zon men passningen till Spina i PP är av den kvalitén att den givetvis räcker till en plats bland stjärnorna.

Ja just det, var är Ritola? Day to year?

Publicerat av

drhockey

3 reaktioner till “All in i Jönköping”

 1. Bara man gör mål eller ass så är man värd en stjärna. Men de som verkligen sliter o offrar sig får aldrig något possitivt om sig. Ta Hedman och Torp som ex. Deras inställning är guld värd. Men de får bara ett omnämnande när de gör ett misstag.

  1. Stjärnorna får man ta med en nypa salt. Ibland delas de ur för hårt arbete och ibland för något lite extra. Ibland delas de ut till en frisyr. Du har dock helt rätt kring Hedmans och Torps inställning. Hade alla spelat så i de inledande 7 omgångarna hade Modo garanterat haft lite fler poäng.

 2. Dom här juniormålvakterna får göra många misstag utan att det skrivs
  något negativt om det. Starkbaum var betydligt bättre anser jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *