Brända lägen mot Brynäs

Håhåjaja, det var en sån där kväll…

Hade Modo haft lite självförtroende och kyla i avsluten hade det kunnat stå 6-3 efter två perioder. Nu blev det istället en klassisk strafförlust med riktigt tama avslut. Några tankar:

Cumiskey: Det känns inte helt fel att ha en kille på väg in som kan lyfta 25-28 minuters speltid och därmed marginalisera spelare som idag spelar för mycket. Det gäller både sådana Sean Sullivan som just nu framstår som den sämsta transatlantiska backvärvningen sen Greg ”Slagskottet” Johnston, Niclas Torp som känns lite som en smörklick i en het stekpanna, och Ritchie Regehr som igår spelade så mycket att han till slut fick Per Djoos att framstå som Mike Gartner.

Effektiviteten: Eller snarare avsaknaden av den. Modo lyckades bränna det mesta i chansväg och hade inte Mario Kempe till slut lyckas sprätta upp en puck i öppet mål så undrar jag om han inte slagit nytt nordiskt rekord i antal brända lägen.

Viljan: Det som talar för att vändningen är på väg är hur Modo aldrig ger upp i matcherna utan reser sig och bara kör. Mot Brynäs tycker jag att detta personifierades av Dave Spina som alltid går utsida trots att han väger marginellt mer än en nyfödd Cockerspaniel. Uppåkningen innan Kristian Forsbergs (HALLELUJA) sniperskott var ren j-a vilja.

Domarna: Lärking och hans kumpan tyckte att två och en halv period av de nya reglerna räckte, sen fick Brynäs köra sin klassiska ryggsäckshockey utan att nån zebra lyckades andas ut i pipan.

Doktorns tre stjärnor:

Edwin Hedberg: När Hedberg sätter fart ser det ut som att övriga spelare står stilla. Jag är fruktansvärt imponerad över Hedbergs sätt att kunna kombinera sin speed med tråcklande på små ytor. Lägger han bara på sig några ärliga ”inför NHL”-kilon blir han en stjärna.

Anssi Salmela: Hoppas verkligen att spritskandalen sabbade Salmelas chanser att få nytt kontrakt i Ryssland. Känns väl dock som att just Ryssland skulle vara det sista landet där detta överhuvudtaget skulle ses som ett krux. Lex Jeltsin!

Gustav Possler: Spelar i Viking Line-kedjan med Skröder och Påhlsson och lyckas med konststycket att få bättre fart på dinosaurierna och dessutom pytsa i 6 raka matcher.

Slutligen måste en extra stjärna utgå till den man i publiken som så tydligt hördes i TV-sändningen. En sann supporter som struntade i hur rösten skulle kännas i morse och istället gick all in Cromagnon!

Publicerat av

drhockey

2 reaktioner till “Brända lägen mot Brynäs”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *