Fullt ös i Örebro

Så fick vi då äntligen åter smaka på lite segersötma när Modo plockar extrapoängen mot Conny Klack och hans kära Örebroare. Några tankar:

Possler: Tipset i alla matcher är att ge Possler pucken. För tillfället är han inne i ett sånt där stim som man hatade Magnus Kahnberg för för ett par hundra år sedan.

Modopubliken: Jag har under många år åkt till Karlstad där vi de allra flesta gånger varit max 15 personer om man räknar in Tollefsens pappa. Att få åka till Örebro och uppleva en fullsatt bortasektion lyfte upplevelsen. Tack flr stämningen!

Ritola: Han gjorde visserligen en indianare av Sitting Bull-klass blev segare än en lövbit på Gröne Jägaren ju längre matchen gick men vad kul det var att se Ritola tillbaka på isen. Med några matcher i benen får lagets anfallsspel en ytterligere dimension och det kändes som att Mario Kempe trivdes lite extra bara av att se rödskägget på skridskor.

Conny Strömberg: För oss som är uppväxta med alla de legendariska berättelserna om Conny och var på plats i Kempis när han lade straffen är det lite extra kul när det går bra för honom. I Örebros förra match var han bänkad. Den gamle Conny hade nog bemött detta med en karatefylla men den nye Conny knöt näven i fickan, jobbade hårt och gjorde 1+1 idag.

Slutligen Doktorns tre stjärnor:

Nicklas Torp: Det är en spelare som kommer att ha lite ondare än övriga på bussen hem i natt. Torp hade en sån där match där det smäller i varje byte och såg ut som en karaktär i Fight Club när han hasade mot båset. Många hade vikt ner sig eller tagit det lugnare men istället är det just Torp som lägger upp pucken till Salmela för det matchavgörande målet.

Anssi Salmela: Det märks när en spelare är lite bättre än övriga på isen. Så var Salmela idag (undantaget de byten där han hade syra upp i hårbotten). Två mål och ett lugn i spelet som även smittar av sig på en sådan som Hägg. Om någon trollar fram pengar till en förlängning har vi med Cumiskeys intåg två av seriens absolut bästa backar.

Samuel Påhlsson: Han är fortfarande för slarvig i defensiven men Påhlsson är verkligen på rätt väg. När han dessutom börjar dela ut sina patenterade ”andas ut och mosa”-tacklingar blir Samme en mardröm att möta. Hade med lite flyt kunnat sätta ett par puckar i afton.

 

Publicerat av

drhockey

En kommentar till “Fullt ös i Örebro”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *