Småtrevligt mot Skellefteå

Ännu en hedersam förlust…

Men idag ska jag försöka att fokusera på det positiva. Först och främst är det väldigt kul att Anders Forsbergs spelidé börjar falla på plats. Igår kom laget gång på gång rätt i sina uppspel och dessutom lyckades man sätta den höga press som krävs för att Skellefteås backar ska spela fast sig själva. Det hör verkligen inte till vanligheterna mot det här motståndet men igår var Modo det mer spelförande laget och dessutom ”värda” fler poäng sett över 60 minuter. Innan eventuella läsare från Schtaan går Jonas Fahlman över denna kommentar så vill jag säga att ja, jag vet att SAIK inte gör någon toppmatch och att man ändå tar med sig 3 poäng.

Nu några övriga tankar:

 • Jeff Tambellini – Det var väl en väldig tur att Oscar Möllers dramatiska stapplande på isen inte var värre än att han kunde spela i bytet efter…Jag blir så förbannad på Möllers filmande och domarnas inkompetens att det gör ont i hela kroppen. För det första, stå för helvete inte och snurra runt din egen axel i mittzonen med blicken nerborrad i isen, det finns risk för tackling. För det andra, om du ändå får en tackling, dråsa inte ihop som om du vore döende. För det tredje, domarna, det är tillåtet att tackla en puckförande spelare, särskilt när tacklingen inte ens tar i huvudet. Pinsamt. För övrigt så gjorde Tambellini sin kanske bästa insats i Modotröjan så här långt, framför allt innan han fick sitta och kallna i 12 minuter.
 • Spela klart perioderna – den här gången var det Salmela mfl. som antog att man inte behöver spela de sista 30 sekunderna av en period. Jag väljer att stödja detta agerande och föreslår en regeländring men referens till Rickard Wallin och tacklingsförbud för avgjorda matcher.
 • Torp och Lööv – För er som spelat NHL-spelen vet ni jag talar om när dessa två herrar spelar ett backspel som man själv gör när man vill släcka ljuset för motståndarna på TV-spelet. Man laddar på och väljer ut en gubbe redan när motståndarna hämtar puck i egen zon och sen kör man fullt ut gasen i botten.
 • Ritola – vad händer? Spelar lite, spelar inte, spelar kanske.
 • Publiken – Knappt 5000 orkar masa sig iväg till hallen en tisdagkväll. Debatten går om dålig produkt, dyra priser, äcklig korv, osköna säten, felaktigt utformade pissoarer bla bla bla. Kanske är det också bara så att folk i Övik inte längre är lika intresserade av hockey som förut. När jag växte upp så var i princip varenda kompis, dennes pappa, syrra, farbror etc. alltid på Kempehallen. Nu när jag pratar med bekanta i Övik så är det knappt en käft som orkar söka sig ner till hallen och heller inte se matcherna på C-sports.

Slutligen, Doktorns tre stjärnor:

 • Oscar Möller: För sin tolkning av döende svanen. En fantastisk prestation som hänförde samtliga i juryn.
 • Per-Åge Skröder: Har fått mycket kritik här i bloggen men gjorde igår sin bästa match för säsongen. Jag tror att Skröder och Påhlsson gillar det här med att nyttja sina kilon tillsammans i checkingen.
 • Mario Kempe: Det är inte mycket som går rätt för Kempe just nu. Ändå tar han åkningarna och utmanar motståndarna. Igår räknade jag det till fyra rejäla tacklingar som Mario tar emot utan att gnälla. Den inställningen gör att det vänder snart.

Publicerat av

drhockey

14 reaktioner till “Småtrevligt mot Skellefteå”

 1. Pinsamt att du kritiserar Möller. Kolla på reprisen framifrån så ser du att tacklingen tar klockrent på käken. Finns på SHL play. Borde inte vara så svårt att kolla upp tycker man.

  Gör om, gör rätt.

  1. Det måste ha varit ”vinddraget” som du ser (och Möller kände…) för det kan inte finnas någon annan förklaring till att han i ena sekunden tror sig vara halvt död till att i nästa gå in på isen och köra igen som att inget hade hänt…

  2. Håller med dig Bosse. Riktigt pinsamt när man dessutom vet att Möller är en tuffing som spelar trots smärtor.

   1. Smärtor till trots, vem kan förklara att Möller först ramlar omkull som Hannu Pikkarainen på en lagfest för att i nästa byte vara pigg som en mört?

  3. Jag tittar och tittar men kan då inte se att den tar klockrent på någon käke. För mig ser det ut som att tacklingen går axel mot axel men att Tambellinis axel fortsätter upp mot huvudet på Möller. Vidare kan vi konstatera att den inte är blind side, att Tambellini glider in i tacklingen, att han inte siktar mot huvudet, att inga armbågar skickas ut, att inga skridskor lämnar isen, etc. etc.

  4. Pinsamt att kritisera?!? Sedan när är det pinsamt att kritisera någon för att filma? Det är snarare pinsamt att försvara någon som filmar.

   btw. Det är inte första gången Möller kör med döende svanen för att sedan spela bytet därpå.

 2. Oscar filmade inte men det var inte heller någon checking to the head. Träffade i axeln men blev en whiplash effekt. Han fick massage i båset under resten av matchen, då han inte var på plan alltså.

  Rätt ska vara rätt

 3. drhockey: Det förklarar saken. Du är alltså synskadad. En klar ”checking to the head”, inget snack om saken. För övrigt den förmodligen sämsta match jag sett på väldigt länge. Ö-Viks borna som missade denna match missade helt enkelt inget. Trevligt dock att se det nya Modo (istället för det gamla gnälliga) under Anders Forsbergs ledning. Det här kan nog bli något stort så småningom.

  1. Om det här var en av de sämsta matcherna du sett på länge så gratulerar jag dig för att få vara bortskämd med många roliga fighter. Själv har jag inte haft turen att få se alla dessa utan fått lida igenom trista tillställningar utan fart och finess.

 4. Krävs ju inte direkt hjärnkirurgi för att få fram bevis på var tacklingen träffade: http://img69.imageshack.us/img69/959/j0yd.png
  Rätt uppenbart utifrån den bilden att tacklingen tar i huvudet på Möller.

  Också rätt uppenbart att Möller inte fejkar skada för att få ut Tambellini, eftersom han långt innan domarna har diskuterat färdigt drar sig loss från Holloway när den sistnämnde hjälper Möller mot båset. Möller åker därefter en liten vända för egen maskin innan han sätter sig i båset. Hade han velat fejka så hade han väl för helvete legat kvar, eller åtminstone inte dragit sig loss för att åka en vända. Det faller ju på sin egen orimlighet! Domarna bedömde det inte heller som skada, utan tog minsta möjliga straffet för en checking to the head – 2+10 minuter.

  Visst, han lägger sig ner i mittzonen efter tacklingen, men blir man inte groggy efter en sån smäll mot huvudet så vet jag inte vad. Är förmodligen rätt svårt att hålla balansen i det läget. Det har vi ju sett flera gånger tidigare efter hårda smällar, även av en tackling är helt ren kan spelaren bli groggy och halvt stapplar, halvt kryper ut mot båset, utan att för den skull vara skadad.

  1. Om man nu blev tacklad i huvudet. Hur kan han fortsätta spela då? Groggy är inte samma sak som att tappa luften. Är man så pass ”groggy” att man inte kan stå på benen, ska man inte tillbaka på isen heller!

   1. Du tror inte att Skellefteås läkare/sjukvårdsteam kollar upp symptom på hjärnskakning? Bara för att man blir groggy vid smällen innebär ju inte det att man blir skadad. Du har uppenbarligen aldrig spelat någon kontaktsport, för i så fall hade du vetat att man kan få ordentliga smällar, bli yr en stund, och sedan går det över. Är man riktigt yr är det svårt att stå upp, men det behöver verkligen inte betyda att man blir skadad eller att det är någon risk att fortsätta spela därefter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *