HVilken plånbok

Chris Campoli blev igår den sista(?) delen i HV71:s ihopvärvade förstafemma. Tillsammans med Salmela ska han vara spets bakom Rajala, Christensen och Beach (som ju inte direkt varit spets hittills).

Det roligaste kring detta är att HV kommer undan med denna enorma värvningshets genom att man ”har råd med det”. Från att ha skrivit domedagsprofetior har nu landets ledande ”journalister” börjat varna för HV i slutspelet och prisat deras sätt att ta tag i problemet. Det här gör också att en sån som Fredrik Stillman lyckas lura hela mediasverige och flytta fokus från sig själv innan skiten träffar fläkten.

Visst, jag kan hålla med om att det helt är upp till HV att värva hejvilt för att undvika kvalspel. Samtidigt är det nästan snuskigt att se hur mycket pengar man plöjer in i en produkt som uppenbarligen inte mår bra, en slags konstgjord andning. Som en liten notis kan ju sägas att klubben vann guld i J20 ifjol men knappt luftat en spelare ur det laget.

Roar man sig med lite gissningar kring spelarlöner på truppen just nu så lär HV vara totalt överlägsna alla andra lag i att sätta sprätt på stålar. Delat på några lönekategorier torde det se ut så här bland toppspelarna:

Sjukt bra betalt (>300.000/mån):

David Petrasek

Anssi Salmela

Jason Krog

Johan Davidsson (dock långtidsskadad)

Riktigt bra betalt (200-299.000/mån):

Gustav Wesslau

Mattias Karlsson (dock långtidsskadad)

Eric Christensen

Andreas Jämtin

Marcus Nilsson

Toni Rajala

Brett Sterling

Välbetald (125-199.000/mån):

Elias Fälth

Kyle Beach

Riley Holtzapfel

 

Slutsatsen man kan dra av detta är väl att HV mycket väl kan ha den dyraste truppen i SHL/Elitseriens historia (bortsett nån lockoutsäsong) och att man satt ribban på en helt ny nivå vad gäller begreppet ”värva sig ur krisen”.

Nu är det bara att hoppas att hela bygget fallerar, att HV får kvala och att klubben vid bokslut redovisar den största förlusten i mannaminne :-).

 

 

Publicerat av

drhockey

3 reaktioner till “HVilken plånbok”

  1. Framgångsreceptet för HV kunde man tydligt se i matchen mot Skellefte i måndags. Man ser helt enkelt till att alla åkdueller sköts av kapten Petra-seg (när han han nu inte är utvisad för Petra-check, en variant av cross check som riktas specifikt mot ryggraden). Då kan man ligga på försvar och kontra och det går ju bra eftersom man har en kanontrygg målvakt.

  2. Pingback: jordans for sale

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *