Viktiga veckan och lite disciplinnämnd

Just nu är det inte så svårt att vara Modoit. Laget presterar och även om jag missade det mesta av Luleåmatchen på grund av egen hockey så har jag förstått att det var en rejäl festtillställning.

Nu är det dock dags att glida in i en av de svåraste perioderna under säsongen, novemberlunken. Och denna tjuvstartar redan ikväll med en batalj nere i Scandinavium mot ett Frölunda som jag tycker har överpresterat rejält under den inledande fjärdedelen av serien.

Denna match följs av en bortamatch mot seriens bästa förstalina nere hos hockeyidealisten Mike Helber och hans Linköping för att sedan på söndag avsluta veckan med att ta emot det barskrapade HV71 hemma i Fjällräven Center.

Baserat på Modos spel den senaste tiden ska man kunna förvänta sig poäng i dessa fighter men samtidigt börjar det trilla in skador som stör i formationerna. Därför väljer jag att ge följande betyg för veckan.

MVG: 2p mot Frölunda, 1p mot Linköping, 3p mot HV: Totalt 6p

G: 1p mot Frölunda, 1p mot Linköping, 3p mot HV: Totalt: 5p

IG: 1p mot Frölunda, 0p mot Linköping, 2p mot HV: Totalt: 3p

Disciplinnämnden

I dagens Expressen skriver urmodoiten Sanny Lindström en läsvärd krönika om disciplinnämnden: http://www.expressen.se/sport/kronikorer/sanny-lindstrom/lindstrom-lagg-ner-disciplinnamnden/

Det Sanny och många andra dock glömmer bort är den ekonomiska biten. Det skulle vara en enorm kostnad att ha en NHL-inspirerad lösning där ett team ska sitta och kolla upp tveksamma situationer. Lägg därtill det föreslagna War room som så många tyckare vill ha till och man har en personalkostnad som skjuter i höjden.

Så ett konkret råd till de journalister som faktiskt i grunden (förhoppningsvis) har en utbildning med fokus på kritiskt tänkande. Ta reda på vad dagens måldomare och disciplinnämnd egentligen kostar. Ta sedan reda på vilken bemanning en så välsignad NHL-lösning skulle kräva och gör sedan en jämförelse kring kostnaderna. Eller om ni inte orkar det, betala mig så gör jag det på fritiden…

 

Publicerat av

drhockey

2 reaktioner till “Viktiga veckan och lite disciplinnämnd”

  1. ja ett war room nhl styke kanske kostar sjuka pengar,vi får väl köra nån lagom sverige version. men man kan ju börja med att alla matcher granskas så att alla händelser anmäls….. som nu senast mot luleå har Hedman 2 tacklingar som bör granskas varav den på Spina borde rendera i avstägning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *