Kempegrejt

Det finns få saker som är skönare än tvåla dit Frölunda nere i Scandinavium mitt framför nosen på Dj Denny (ojojojojojojojojojoj), Goa Gubbar och Fysiska Joel. Än skönare är det ju att göra detta trots att laget egentligen gör en skräpmatch och rånar fiskarbröderna på 3 pinnar.

——-

* Huvudet under armen: Vad än Forsberg, Frillan och Leende Janne hade sagt om taktiken så verkar det som att de som skulle följa den hade slagit till dövörat. Visserligen började Modo helt ok under de första 3-4 minuterna men efter detta så satt man mest och inväntade hjärtinfarkten hemma i soffan.

——-

* Misstagen: Det är taskigt att hänga ut enskilda spelare i enskilda situationer men eftersom jag i övrigt är en sån genomtrevlig och sympatisk människa känner jag att jag kan ge lite negativ feedback utan att behöva riskera att återuppstå som skalbagge i nästa liv. Igår var det många spelare som inte riktigt var klara i tanken men vissa saker stod ut. Ta bara Albin Carlssons och Kyle Cumiskeys backspel på Frölundas mål. Jag kan köpa att en back går bort sig i hörnet, följer med runt egen kasse eller misslyckas med att rensa framför kassen men frågan är om inte duon Carlsson och Cumiskey slog svenskt rekord i underligt beslut när man väljer att stöta och lämna Anton Forsberg lika ensam som Per Ledin på en retorikkurs.

Vidare hade Edwin Hedberg en tung kväll med mycket pucktapp och felpassningar. Oscar Hedman uppträdde veligare än vad vi vant oss vid och Samuel Påhlsson var tillbaka i gamla defensivmissarsynder. Dessutom gjorde inte Per-Åge Skröder direkt sitt livs match i egen zon.

——-

* Att vinna ändå: Trots alla dessa misstag och ett undermåligt spel är det en fantastisk styrka av laget att gå och vinna en match mot ett Frölunda i bra form och som dessutom lyckats locka tillbaka lite publik till Kålleseum. Mycket av detta måste tillskrivas lagets förmåga att kämpa på även när inte spelet funkar prickfritt. För något år sedan hade det här varit en typisk tappa-match där raset hade varit totalt.

——-

Doktorns tre stjärnor:

* Adrian Kempe: Lillebror har i tidigare matcher bara glimtat till några enstaka gånger men annars sett ganska seg ut. Igår slog det fullkomligt gnistor kring Kempe och han visade upp den där kraftfulla skridskoåkningen och drivet som vi väntat på. Ett snyggt mål och ett snyggt assist därtill och man är givetvis med bland Doktorns tre.

* TJ Hensick: Hensick fortsätter att spela bättre och bättre. Även om gårdagens match inte var den rakt igenom bästa så känns det numera riktigt bra när TJ och Tambellini är inne. Många ”neutrala” tyckare säger att Frölundabacken säljer sig för billigt på Modos 2-1 mål och visst är det så, men det förringar inte Hensicks insats. I ett läge där 98% av SHL-spelarna hade sökt ett pass eller första avslut väljer Hensick att vara kall och dessutom dra med sig keepern i sidled för att sedan distinkt sätta dit den. Gött mos!

* Anton Forsberg: Det är egentligen helt sjukt hur bortskämda vi Modoiter är på målvaktssidan. Igår kändes det som att Frölunda kunde mata på hur mycket som helst utan att det blev riktigt farligt. Och visst känns det väl som så att Forsberg är en av seriens allra främsta när det kommer till att vara tät på skott från blå med folk framför mål?

——-

Slutligen…Det må vara filmning och filmningar är ett otyg MEN det är ingen som direkt tvingar Andreas Jämtin att markera med armbågen på Kapstad och ens ge honom chansen att dra nytta av situationen. Att sedan David Petrasek ännu en gång står och gör åtlöje av sig själv i en intervju gör bara situationen i Jönköpingslaget än mer bisarr. Hade jag varit HV-supporter hade jag, milt sagt, inte direkt varit nöjd med det sätt som lagets lagkapten skämmer ut sig och resten av varumärket.

Publicerat av

drhockey

10 reaktioner till “Kempegrejt”

 1. Dessutom har Modo flera spelare på skadelistan vilket gör det till en riktig bragdmatch.

  Man ser också vilken skillnad det gör om man kämpar och åker skridskor och gör livet surt för motståndarna. Även om man gör lite fler misstag än vanligt så tar man poäng till skillnad för några år sedan när halva laget kallades för primadonnor med all rätt.

  Grymt skön seger. Inte helt rättvist kanske och med en potionspåse tur. Men samtidigt har bra lag tur och när dessutom målvakterna är bland de främsta i SHL så är man ett tufft gäng att möta. Detta gäller särskilt med medvind och självförtroende i ryggen.

  Kungligt!

  1. Ja, det känns som att vi i år tar det där extra skäret i närkamperna som många bekväma inte gjort tidigare.

 2. Man blev inte ens förbannad när Kempe Jr tog den föga genomtänkta utv med 1:30 kvar! Riktigt syntes hur sugen han var på å sätta dit trean. Kul!
  Men visst fanns det individuella misstag i överflöd. Blir TOKIG när forward, eller back för den delan oxå, vänder hemåt i egen zon och blir av med pucken…

 3. Håller helt med i omdömet om Petraseks uppträdande. Att t.ex. Samuel P. eller någon ledare i klubben skulle komma med liknande uttalanden känns helt uteslutet…och det är ytterligare en källa till stolthet över Modo Hockey… 🙂

  1. Exakt! Petrasek låter sina egna tillkortakommanden gå ut över klubben, det kanske är ok en gång men är just nu mer en vana.

 4. Pingback: viagra
 5. Pingback: YjWsoBEJ

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *