Är Hen Sick of it all?

Ja vad ska man säga? Det var ju inte så illa att få stryk med uddamålet i en match där Modo såg ut som det lag Uffe Samuelsson coachade. Felbeslut, slarv, huvudet under armen etc etc. Inte riktigt det vi vant oss med i år. Några korta reflektioner:

——-

T.J. Hensick: Hensick retweetade ett citat på Twitter efter matchen igår som lyder

”In this life, you don´t have to prove nothin´to nobody but yourself”

Nån bör nog påtala för den gode amerikanen att detta inte gäller i Övik. Igår slog Hensick någon ny form av rekord i antal missade passningar, slöa ingripanden och korta skridskoskär och till slut kunde in Petter Rönnqvist hålla sig ifrån att ta fram stora sågen i kommentatorsbåset. Precis som Pelle Hägglund skriver i sin krönika så anser jag nu att det är dags att dra ner på både truppens kostnader och BMI genom att släppa iväg T.J på en andra bröllopsresa.

——-

Formationerna: Nog för att det är kul att testa nya saker men Anders Forsberg byter komponenter i kedjeformationerna oftare än Bert Robertsson byter dialekt. Det känns som att det är dags att hitta lite stabilitet och trygghet i kedjorna så kanske killarna dessutom vet vilka de har med sig på isen i nästa byte.

——-

Powerplay: Det är nästan patetiskt att man ska behöva ta upp detta ämne efter varje match. Igår var man återigen mer optimistisk till ett Modomål när man spelade i numerärt underläge än i PP. Särskilt gäller detta då den så kallade andra PP-formationen bestående av fem forwards som står längs med sargen och drar puckar i rundeln tills dess att den åker ur zonen. Att det ska vara så förbannat svårt att förstå för både tränare och spelare att det enklaste sättet när det låst sig grande, vare sig det är SHL eller korpen, är att GÖRA DET ENKELT FÖR SIG OCH VRÄKA IN PUCKEN PÅ MÅL MED TRAFIK FRAMFÖR!!! Så, nu fick man upp blodtrycket lite här på morgonkvisten.

——-

Frölunda: Visst gör Modo en plattmatch men man måste ändå berömma Roger Rönnberg och Frölunda för det bortaspel man presterar. Farten, presspelet och sättet man håller linjerna imponerar.

Slutligen brukar jag ju dela ut Doktorns tre stjärnor. Tyvärr var det inte många som gjorde någon särskilt bra igår men här är några som var lite mindre dåliga än övriga:

 • Linus Ullmark – Håller siffrorna nere och gör att vi i framtiden kommer att läsa resultatet och lura oss själva att det var en jämn match.
 • Niklas Nordgren – Syntes inte så mycket men försökte att skjuta direktskott en gång i PP och det räcker för att komma in på den här listan.
 • Edwin Hedberg – Hade (precis som alla andra) en dag där ingenting studsade rätt. Skillnaden var att Hedberg ändå fortsatte att jobba på och kämpa i 60 min.

Publicerat av

drhockey

21 reaktioner till “Är Hen Sick of it all?”

 1. PP. Sorgesagan. För i hvete! Skit i den 5’e utespelaren. NU!

  Spela 4 mot 4 i PP! Det är den snabbaste och bästa lösningen. En spelform man är bland de bättre i SHL sett till statistiken.

  Jag lovar att vi skulle gjort minst dubbelt så många mål på chanserna… Lätt…

 2. Även om vi ska hålla på att klanka ned på PP så har vi ändå fått ett trendbrott, vi har ju gjort PP-mål 3 matcher i rad!!

  Gällande själva PP-uppställningen så har den andra med 5 forwards ingen som helst struktur, ingen vill ta skott och ingen vill in framför mål, när det väl tas skott så är det från tekningscirklarna eller närmare förlängda och pucken går i rundel och ut ur zon.

  Anledning till de massa omkastningarna i formationerna så berodde det väl på att A.F. försökte matcha in 3-4 spelare som varit borta ett tag: Nordgren, Possler, Skröder och Spina.

 3. Pingback: nike free
 4. Pingback: Jordan11
 5. Pingback: lebron shoes 2014
 6. Pingback: cheap Running
 7. Pingback: Leather Ugg Boots
 8. Pingback: mont blanc pens
 9. Pingback: fIOQmdLl
 10. Pingback: ugg australia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *