Dyster daladans ska bli sola mot Karlstad

God eftermiddag!

Som vanligt valde jag att inte skriva det här inlägget direkt efter avslutad match igår då man inte bör agera i affekt. Särskilt inte när man vill köra upp till Leksand och Max Cavalera-vråla laget rakt i ansiktet.

——-

Inställningen – Man kan förlora mot bättre motstånd men man ska inte förlora på att ha en inställning som gör att man som supporter skäms hemma i soffan. Under framför allt de 20-30 första minuterna såg Leksand ut som Sovjet under primetiden på 70 och 80-talet. Samma Leksand såg i tredje perioden ut ungefär som HC Wettern i division 3 Östergötland när Modo väl kom på tanken att börja kämpa.

——-

Powerplay – Efter att laget tog till sig kritiken kring att skjuta mer (man hade säker 3 skott mot mål i PP igår) så ska jag komma med ett till tips helt gratis. Säg till Regehr eller Tambellini att det är helt OK att åka skridskor när man hämtat upp pucken vid egen förlängda. Tro det eller ej men åker man skridsko tvingas även motståndarna göra det och då öppnar sig ytor man inte trodde fanns!

——-

Presspelet – Det som egentligen sett risigast ut vid sidan av PP de senaste 10 omgångarna är hur Modo jobbar med att sätta press. Igår var det inte förrän i tredje som man faktiskt jobbade som ett lag och vann puck högt i banan. Annars ser det mest komiskt ut när tre kamikazesniglar kör ett varsitt eget race, blir överspelade med en passning och motståndarna kan komma 3 mot 2.

——-

Jag har ändå lyckat skrapa ihop tre spelare som får ingå i Doktorns tre stjärnor:

 • Nichlas Torp – Var den ende spelare på isen som satte en tackling igår. Jobbar dessutom alltid hårt och agerar inte flamingo när motståndarna laddar slagga.
 • Viktor Lööv – Världens lyckligaste målskytt och dessutom den som vid sidan av Torp vågar använda kroppen i närkampsspelet.
 • Mattias Ritola – Den här stjärnan är verkligen på gränsen eftersom den 1,5 minuten av matchen var en Ritolsk uppvisning i slöhet. Dock går det inte att komma ifrån att Mattias är den spelare som vågar lite extra och skapar lägen.

——-

Och nu är det ju så att Modo inte behöver vänta särskilt länge på att få vinna tillbaka fansens förtroende. Redan idag står Färjestad för motståndet i Fjällräven Center. Ett Färjestad som sparkat andretränaren Andreas Johansson pga för bra engagemang och som nu åter kan skicka in tröga föredettingar som Christian ”Ser jag siffran på ryggen så vågar jag gå in i närkampen” Berglund och Rickard ”Beredd i 60 minuter” Wallin utan att nån tränare hakar upp sig på skitsaker som prestation och inställning…

——-

Doktorns tips landar på 3-3 vid full tid innan Mario Kempe sätter game winnern med en trixig backhanddragning. Heja!

Publicerat av

drhockey

19 reaktioner till “Dyster daladans ska bli sola mot Karlstad”

 1. Pingback: kevin durant shoes
 2. Pingback: adult video
 3. Pingback: mcm bags
 4. Pingback: nike outlet
 5. Pingback: oakleys sunglasses
 6. Pingback: ugg clearance
 7. Pingback: kevin durant shoes
 8. Pingback: Uggs Outlet
 9. Pingback: TXmHcKzj

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *