Hovnarrarna

Såja, då har man fått sova på saken och kan ge en lite mer nyanserad analys av gårdagens debacle i huvudstaden. Hur pass nyanserad den blir är dock upp till er läsare att bedöma.

——-

INSTÄLLNING – Jag passade på att ta med mig en kompis på gårdagens match. Det kostade oss 275:- per biljett. För det priset får vi se ett lag som stundtals agerar som ett gäng bortskämda äckelbarn som får sin veckopeng trots att de varken bäddat sängen, städat sitt rum eller lagt smutstvätten i tvättkorgen. Det är pinsamt hur spelare glider 15 meter till byten, nonchalant slarvar med uppspelen och ständigt sätter sina lagkompisar i usla situationer. Igår var ju ett fantastiskt exempel när en oattackerad back spelar upp en puck på en Per-Åge Skröder lika pigg som GW Persson efter ett spinningpass istället för att ta hem pucken och låta norrmannen byta.

——-

Powerplay – Modo gjorde ett nytt trick i PP denna match. Istället för att bara vara loja och ta usla beslut så passade man nu på att dessutom dra på sig utvisningar i eget PP. Regehrs tripping i slutminuten är så fruktansvärt usel så att man vill peta ögonen ur sig med ett bältesspänne!

——-

Målvaktsspelet – Oj vad vi varit bortskämda med stabilt målvaktsspel och oj så många poäng det har bidragit till. Nu när våra burväktare visar upp sig från den mänskliga sidan blir det inte längre några pinnar. Utan att vara en katastrof såg det dock stundtals ut som att Ullmark hade stoppat in nån annans linser då han kändes svajig placeringsmässigt och lämnade returer på enkla skott.

——-

Tränaransvaret – Nu är det fem raka nollpoängare i bagaget och Anders Forsberg säger att matchen var helt OK. I ärlighetens namn har inte Modo gjort en enda bra match sen man torskade hemma mot HV strax efter kristi födelse. Man undrar ju om det är en lång formsvacka eller om det är så här dåliga Modo egentligen är? I vilket fall så vill jag se lite mer jävlar anamma från tränartrion. Dessutom får media se till att ligga på lite och ställa obekväma frågor kring hur det kan komma sig att laget under långa stunder spelar så lojt att man som supporter behöver skämmas på läktaren eller framför TV:n?

——-

Kedjetombolan – Modo måste i år ha slagit någon form av rekord i antalet provade kedjekombinationer. Detta tror jag också är en av anledningarna till att spelet inte alls fungerar. Igår blev det nästan skrattretande när två forwards åkte identiska bågar i uppspelet vilket gjorde att man snubblade på varandra vid offensiva blå. Ni som spelar/spelat hockey vet hur svårt det kan vara att anpassa sig till olika kedjekamrater då dessa spelar olika typer av hockey. Även om Anders Forsberg vill omstöpa samtliga spelare till att passa hans filosofi kan vi ju ganska enkelt säga att det skiljer lite i exempelvis ytterforwardagerande mellan Skröder, Hedberg och Kempe…

——-

På något sätt måste jag slutligen skaka fram Doktorns tre stjärnor:

 • Mattias Ritola – är en av få spelare som inte alla gånger lobbar pucken rätt i bröstet på målvakten.
 • Kempebröderna – Adrian tar för sig rejält och är enligt mig självskriven på fyra kedjor. Mario är, trots hans totala oförmåga att göra mål och hans personliga jakt på att bli seriens mest tacklade spelare, en förebild i sitt sätt att inte vara bekväm utan våga gå in och ta smällarna.
 • Killen med långt hår och keps på läktaren – Förutom den något övertände gänglige herre som fick frispel efter 17 minuter i första perioden är minnet av denna match Hellacopters-Nicke look-a-liken som levde om bland Modosupportrarna. Hade killarna på isen haft den entusiasmen hade AIK knappt kommit ur egen zon.

 

Publicerat av

drhockey

15 reaktioner till “Hovnarrarna”

 1. Snacka om att man gapade när AF efter matchen säger att ”vi gör en helt okej bortamatch och det är bra att vi kan läggain en växel till efter deras ledningsmål”! Finns så många moment som är direkt kassa, och då menar jag inte ens det totalt haverade PP.
  Regehrs tripping där, fanstastisk. Undrar om han har slipat så han bara kan stå på hälarna? Den utvisningen satt man annars bara och väntade på, såååå given när väl PP hade börjat och ingen ville eller kunde föra spelet.
  Man blir faktiskt oroad på riktigt nu, var det bara våra keepers som gjorde att vi tog poäng där ett tag? Förutom LHC borta kan jag inte erinra mig någon match där vi haft kontroll på händelserna en hel match. Så tvärtom AF, så ser det INTE bra ut!

 2. En mycket bra analys det var nog många som gapade av förvåning när AF direkt efter matchen säger att han tycker Modo gör en bra bortamatch.
  Det är mycket som inte fungerar just nu i Modo hockey och det är fritt fall i tabellen modo sjunker som en sten.

 3. nonchalansen i försvarsspelet har stört mig oerhört mycket senaste matcherna: Regehr och även Cumiskey har glidit och gjort lite halvlätta dragningar för att sen tappa puck men ffa Regehrs försvarsspel är under all kritik, den sista utvisningen säger ju allt om vad han tycker om hockey just nu. Tyvärr verkar detta har speglat över sig på unge herr Hägg som oxå spelar otroligt nonchalant och tafatt, killen är junior förvisso men man hoppas ju då på att han ska göra allt ordentligt annars kanske Toronto funderar på varför de draftade honom för han blir inte långvarig därborta men senaste matchernas spel.

 4. Pingback: ray ban sunglasses
 5. Pingback: Kobe Bryant Store
 6. Pingback: cheap --none--
 7. Pingback: Casual outlet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *