SHL slår nytt idiotrekord!

Egentligen borde jag ju skriva en matchanalys efter gårdagens torsk mot Luleå men eftersom inte spelarna gjorde något försök att uträtta det man får hundratusentals kronor i månaden för att göra så tänker jag inte ödsla min fritid på dessa loja figurer som just nu skämmer ut sig i Mododressen.

——-

Istället ska jag uttala mig lite om det som fick upp mitt blodtryck på morgonen. Nämligen det Expressen skriver om kring SHL och deras framtida planer:

http://www.expressen.se/sport/hockey/shl/har-ar-planerna–som-kan-revolutionera-shl/

När man läser det här så vill man ju bara börja skratta, men sen inser man att de tomtar som faktiskt satt ihop förslagen gjort detta som ett seriöst förslag. Vi kan ta några godbitar:

——-

SLOPAD KVALSERIE
Man vill slopa kvalserien och från och med säsongen 14/15 spela en matchserie bäst av sju mellan jumbon i SHL och vinnaren i Allsvenskan.

Genom detta tar man ytterligare udden ur en 55 omgångar lång serie där man redan har stora problem att locka folk. Om nu bara jumbon riskerar att åka ur kommer många säsonger att vara avgjorda redan vid jul. Detsamma gäller Allsvenskan där endast ettan i serien har chansen. Sportsligt kanske detta inte är en helt huvudlös idé men rent ekonomiskt lär det bli en katastrof om lag blir avhakade eller drar ifrån i tabellen tidigt.

——-

”WILD CARDS”
SHL kommer att dela ut ”wild cards” till att spela i SHL och dessa kommer inte enbart kommer att baseras på sportsliga grunder.

Är det inte bara bättre (och ärligare) att säga att man kommer tilldela Malmö och Djurgården platserna eftersom dessa klubbar tydligen inte kan klara av att avancera genom sportslig framgång.

——

NYA KRAV PÅ SHL-KLUBBARNA
I framtiden ska klubbar få ansöka om att få spela i SHL. Detta ska innebära krav på ekonomisk stabilitet, storleken på arenan, klubbens varumärke och även storleken på orten som klubben kommer från.

Det här förslaget känns minst sagt lite SD-inspirerad. Den som ska vara med ska få fråga om det, ha rätt förutsättningar, ursprung och utseende. Mysigt värre!

——-

NYTT DISCIPLINÄRT SYSTEM
SHL ska ett så kallat ”war room”, som ansvarar för disciplinfrågor. 

Det enda vettiga i hela paketet med förslag. Man undrar dock hur ligan ska lyckas fumla till detta till en pajasnivå som det mesta annat. Jag undrar hur det egentligen går till när ett gäng inkompetenta muppar sitter och tar fram sina nya förslag. Kanske lite såhär:

 • Någon slår på TV:n och ser att NHL har reklamavbrott. Hurra! Vi instiftar ett powerbreak men nyttjar det inte till något alls.
 • Domarna i NHL förklarar regelbrott. Nu jävlar gubbar! Vi mickar upp vid utvisningsbåset och låter domarna säga samma saker som speakern brukar säga. Dessutom låter vi speakern upprepa det en gång till. Snack om mervärde!
——-

LÖNETAK OCH LÖNEGOLV
SHL vill  lönetak och lönegolv likt det i NHL.

Oj oj oj, inte innebär väl detta att vi kommer att få reda på vad spelarna tjänar? Hur ska det gå med den skyddade verkstaden kring pensionsutbetalningar, sign-on bonusar och annat göttigt. Och nåde den som lägger för lite pengar på sin spelartrupp!

——-

Summa summarum vore det inte en sån dålig idé att lura in de ansvariga för detta förslag i en städskrubb, låsa dörren och slänga nyckeln i sjön.

Publicerat av

drhockey

20 reaktioner till “SHL slår nytt idiotrekord!”

 1. Egentligen räcker det ju att läsa AB och se att både Tomas Ros och Niklas Skrikegård är för det här förslaget. Argumentationen kan stanna där. Allt som de två clownerna tycker är bra är ju per defenition dåligt.
  Redan årets serie är trist. Det är klart vilket lag som kommer vinna serien och det är givet vilka som kommer få kvala. Redan innan serien var det ju i stort sett klart att alla utom AIK och Örebro skulle få spela slutspel. Tycker förändringen man gjorde till i årets säsong, att man har möjlighet att kvala in till slutspel, är dålig och att den bara motiveras av penninghunger är helt uppenbar, även i fall det kläs ut i förklädnad av att den ska ”höja spänningen”. Att höja spänningen vore möjligen att lag 9-12 får göra upp om vilka två som får spela kvalserien. DET skulle höja spänningen i mitten av serien.

 2. ”wild cards” är ju rent horribelt, som du säger handlar det om att bevara hockeyn i storstäderna men vad betyder för egentligen för bättre klubbar från mindre städer (ex. Karlskoga som i 3 års tid varit bättre än både Malmö och Djurgår’n men förbises), de kommer förmodligen få ännu mindre pengar i sponsorer samt svårare att locka till sig spelare, vilket leder till att serien blir så gott som stängd.

  War Room är bara ett stort ÄNTLIGEN! Skulle vara kul om vi tv-tittare eller på plats oxå skulle få se en kamera uppifrån för att avgöra ex spelare i målgården och dyl.

  Önskar även att vi har ”Brendan Shanahan”-kopia i SHL som redogör avstängningar. Har inte helt kopplat om det är en kommitté som fattar beslutet och han framför eller hur det fungerar i NHL men skulle vara bra att ha. Sanny Lindström skulle jag vilja se då han verkar ha bra hockeytänk utifrån de studioavsnitt jag sett.

  Lönetak och lönegolv, ja varför inte? Det är på tiden att det slutas spekuleras i vad vissa tjänar utan bättre med pengarna på bordet och öppet för allmänheten att se. Man måste kunna ha krav på spelarna.

 3. Tomas Ros verkar i dagens ”krönika” dra paralleller mellan Malmö IF och Detroit Red Wings. Redan när man läst så långt i hans text börjar man ju leta i telefonkatalogen efter psykakutens journummer. Sedan upprepar han flera gånger det tydligen fruktansvärda hockeylaget Asplövens farlighet för svensk ishockey. Mannen är ett vandrande argument för alkolås på tangentbord och lyckas med den ganska svåra bedriften att underträffa Nyström i Expressen.

 4. Låt Djurgården och Malmö spela i KHL! Då slipper vi höra mer pajssnack från mupparna som styr SHL. Jag som modoit skulle inte sitta i soffan och se ex Djurgården- Dynamo Minsk eller Malmö- Metallurg Magnitogorsk och jag tror inte ex en Brynäsare tittar heller. Jag ser Hellre ex Asplöven- Luleå eller Färjestad- Karlskoga. Fler lag i SHL! Börja med 14 lag och efter ett år 16 lag. Dela in serien i Norr och Söder, fler derby matcher och mer publik och kortare resor för lagen. Sen att slopa Kvalserien känns delvis rätt, sista laget i SHL skall flyttas ner direkt och vinnarna av Allsvenskan ska ju givetvis gå upp direkt. Näst sista SHL laget skall möta 2an eller 3an i Allsvenskan i bäst av 5 eller 7 Matcher. Där 2an och 3an redan gjort upp i bäst av 3 matcher. Hur eller hur 1an i Allsvenska ska upp!!! Fatta detta nu HOCKEYLIGAN.

 5. En kommentar låångt i efterhand.

  Själva förslaget lämnar jag därhän. Det som var idiori har visat sig vara och erkänts som idioti.

  Vad jag funderar på är den organisation som genererar idiotier – SHL.

  – Hur går det till?
  – Alla SHL-föreningar påstås vara med. Är det så?

  Vi tror att det sitter vettigt folk i ledningen för SHL-föreningarna. I alla fall i några. Normalbegåvning borde stå att finna åtminstone i någon.

  Kallas dessa potentater till Sthlm, och får ett förslag presenterat och säger ja? Går det till så? Detta är i så fall helt otroligt. Varför sätter inte den normalbegåvade, om det nu bara är en, stopp för idiotin? Ofattbart!

  SHL är ju egentligen en enkel reklambyrå. I alla fall kanslifolket med VD i spetsen har inte intellektuell kapacitet för mer. När de kommer till jobbet på morgonen verkar de dock gå mycket nära en konvex spegel. De blir oproportionerligt stora, och allt annat bakom blir oproportionerligt smått. De har kort sagt fel självbild och tror sig vara storfinansens hjältar.

  Jag saknar oberoende granskning av sådana kolosser på lerfötter. Var finns journalisterna? Var finns de undersökande och grävande murvlarna?

  Sportjournalisterna äter tyvärr alla ur händerna på klubbarnas företrädare. En journalistik värd namnet kan man bara drömma om i sportens värld.

  Det tycker jag är tråkigt!

  1. Håller med. Journalisterna på Expressen gjorde ett bra jobb som avslöjade förslagen men sen är det alldeles för lite grävande kring bl.a. klubbarna.

 6. Pingback: Carmine 6s
 7. Pingback: toms outlet
 8. Pingback: lebron 11 shoes
 9. Pingback: cheap Volleyball

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *