Dags för slutspel!

Lagom till att Modo börjar socialisera i vad som väl bäst kallas åttondelsfinaler tänkte jag ta och göra en omstart med bloggen. Det är helt enkelt för roligt med slutspel för att jag bara ska kunna sitta tyst och hålla inne på tankar och känslor. Jag vill också passa på att tacka för uppmuntrande ord kring bloggen. Jättekul att så många uppskattar mitt svammel.

——-

Nu till själva hockeyn. Ni som varit med i några år vet att man inte direkt behövde skruva upp förväntningarna när det för 5-6 omgångar stod klart att Modo hade sjätteplatsen i sina egna händer. Några förluster senare var läget det omvända och det krävdes att Färjestad och Brynäs skulle torska ett par matcher. Vad gäller Färjestad så är man raka motsatsen till Modo i såna här situationer och löste naturligtvis uppgiften. Därför stod hoppet till ett Brynäs som jag på pappret fortfarande ser rätt mediokert ut men som spelar en hockey som enkelt gav dem topp-6 tillslut.

Nu ville naturligtvis inte Modo riskera att bli topp-6 även om FBK eller Brynäs skulle förlora. Därför valde man att ge bort seriens sista match till ett avsågat HV och därigenom dessutom låta Leksand glida förbi och sno sjundeplatsen, HV som motståndare i playin och Frölunda som kvartsfinalmotståndare vid seger. Modo å andra sidan fick ett forttoppat Linköping, och vid vinst får vi hoppas att HV tar Leksand för att kunna slippa SAIK.

——-

Cluben LHC

Linköping ja. Den här matchserien blir väl första gången sen finalerna 2007 som klubbarna möts i slutspelssammanhang. Även om jag gärna sett att Modo fått möta HV i bäst av tre så tror jag inte att man är helt chanslösa mot Cluben.

Nycklarna för att slå Linköping är ganska enkla. De har en ruskig offensiv och ett bra PP men samtidigt en darrig defensiv med riktigt tröga backar och målvakter som kan kasta in några puckar per match. Därför gäller följande:

* Inga onödiga utvisningar. Forsberg och Smith får hota med vad fan de vill, böter, brasiliansk vaxning eller att tvingas stå modell för nåt fantastiskt plagg i Modoshoppen. Det är inte OK att dra på sig tvåor för efterslängar eller onödiga hakningar. Extra försiktighet gäller naturligtvis kring Per Albrandt som näst OS-Jimmie är det närmaste vi kommer Pippo Inzaghi i SHL.

——

* Hårt på rätt spelare. Det finns några spelar i Cluben som inte gillar när man kommer lite för nära. Redan nämde Albrandt gillar inte tacklingar och Magnus Johansson tycker hockey är tråkigt när man fullföljer på honom i forecheckingen. Dessutom finns pseudotuffingar som Mattias ”Christian Berglund är min idol” Sjögren och Simon Hjalmarsson som behöver omild behandling längs sargen av firma Lööv och Torp.

——

* Lägg allt på mål: Ett av LHC:s största aber i vinter har varit målvaktsfrågan. Engstrand har varit lika stabil som den grekiska ekonomin men kommer troligtvis ändå att få stå då varken Högberg eller Idoff är beprövade i de här sammanhangen. Därför gäller det naturligtvis för Modospelarna att göra som man gjorde i 4-2 matchen mot SAIK. Lägg puckarna på mål och jobba hårt in på kassen från alla håll. 

* Våga slå icingen. Vi har alla förstått Anders Forsbergs tanke med att man ska spela sig ur krångliga situationer i egen zon. Det måste dock finnas undantag för denna regel. Just krånglet i egen zon är till stor del vad som kostat Modo en placering topp-6 den här säsongen och mot ett lag med Kolarik mfl. får man inte ge bort puckar när man har mjölksyra ända upp i tupén.

* Värdera situationerna. Lika usla som LHC är bakåt, lika vassa är de framåt. Därför gäller det att värdera de situationer när man sätter press. Modo har inte råd att gå bort sig med tre man och tillåta 3 mot 2:or mot det här motståndet.

——-

Slutligen, tipset inför kvällen: Alla experter tror på Linköping. Många Modoiter tror på Linköping. Även jag själv. Kanske är det just det som är vad som talar för Modo. Ingen press och ett motståndarlag som känner att man behöver anfalla. Ikväll blir det jämnt men tyvärr förlust med 3-4 i sudden.

 

 

 

Publicerat av

drhockey

3 reaktioner till “Dags för slutspel!”

 1. Jaaaa Dr´n är tillbaka!
  Då har man inte gått in här på sidan förgäves i alla dessa veckor för att få läsa en lysande matchanalys med dessa gobitar till kommentarer som… ”tvingas stå modell för nåt fantastiskt plagg i Modoshoppen” Hahahaha 🙂

 2. Prisa gudarna!
  Härligt, välkommen åter, som redan nämnts här så har man inte varit inne här i onödan nu då Dr är tillbaka!
  Cluben då närmast. Har ju tappat allt hopp jag hade efter den oerhört snygga viktorian mot just cluben borta innan jul. Då såg vi fantastiskt tighta å välspelade ut men nu är det ju rena tombolan att kolla på Modo. Det som verkar konstant är förmågan att släppa in mål när man inte behöver samt att målsättningen med PP är att spela noll noll.
  Dock, in Ullmark we trust och vi har ju målskyttar som ”bara” behöver hamna i zonen nu! Jag skulle må så dåligt å åka ut mot Helbers knektar…

 3. Säger som Fylking: Äntligen!

  Välkommen tillbaka doktorn, livet har varit mycket tristare utan din blog.

  Dags för fler syrliga passningar till den/de som förtjänar det 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *