Kramkalas i Karlstad

Så tar då Modo en efterlängtad seger och det efter en viktoria i Karlstad av alla ställen. En seger viktigare än vanligt i omgång tre då laget efter de två inledande matcherna sågats vid fotknölarna runt om i hockeysverige. Vi tar det lite kort:

  • Skröder – Hade inte sin bästa afton i kväll heller. Den tvåa för osportsligt som han tar och ger FBK två minuter i 5 mot 3 ska rendera bänken resten av matchen. Nu hade han lite tur eftersom Påhlsson sätter 0-1 i boxplay men det är ändå Skröder som sitter och sippar Gatorade när Färjestad kvitterar.
——-
  • Laget – Till skillnad från slakten uppe i Skellefteå senast så håller Modo ihop laget under 60 minuter. Man spelar uppoffrande (täcker skott med fyramålsledning och två minuter kvar) och vågar lita på att de andra gubbarna i kedjan finns där som backup.
——-
  • Powerplay – Minns ni när Modo senast satte tre strutar i PP? Finns det ens personer kvar från den tiden som kan berätta? Ikväll började spelet i numerärt överläge ändå lika trevande som vanligt där Ritola och Possler tävlade i vem som kunde dra ner tempot mest i 5 mot 3 och sen ge bort pucken. När de väl förstått att det är tufft att skjuta så ramlade även målen in.
——-
  • Fysiken – Modo har på pappret ett rätt litet och lätt lag men av det såg man måttligt i afton. I en lada där Färjestad brukar vara det tuffare laget var det ikväll bortalaget som stod upp bäst. Tydligaste exemplet är väl den gamle Modokaptenen Tollefsen som vid Modos 1-3 väljer att stå bekvämt bredvid Önerud när skottet kommer och sen kommer på att han ska vara tuff och rejäl när pucken ligger i målet och publiken satt kaffet i vrångstrupen.
Slutligen Doktorns tre stjärnor:
  • Gustav Possler – Gör sådär härligt fula mål som bara en supporter kan njuta av.
  • Albin Carlsson – Jösses vilken storback den här killen har chans att bli. Carlsson ägde banan i afton med kalla beslut, bra passningsspel och rejäla tag i sarghörnen.
  • Victor Öhman – OK, han syntes inte särskilt mycket i matchen men att som debutant smeka fram den där Gretzky-mackan till Jooooooonas räcker gott!

Nu gäller det för Modo att fortsätta på den inslagna vägen när det på lördag är dags för ett HV som ikväll rensade Frölunda totalt hemma i Jönköping. Då hoppas jag att Ullmark är tillbaka i målet, revanschsugen efter två halvdana insatser mot Örebro och Saik.

Publicerat av

drhockey

En kommentar till “Kramkalas i Karlstad”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *