Lördagsgodis!

Vilken lördag vi fick! Efter att ha tryckt kaffesumpen ner i strupen på Färjestad i torsdags var nog ändå fler än jag som trodde att ett formtoppat HV med den blankpolerade Andreas Johansson i båset skulle vara ett för stort hinder. På det svara Modo med att göra en ultrasolid insats där alle man från Reideborn i kassen till siste checkande forward. Lite kort:

Försvarsspelet – stabiliteten i backparen känns för andra matchen i rad riktigt bra. Hedman och Torp har studsat tillbaka och det känns som att Lehtivuori trivs bra ihop med Kauppinen. Sen har vi förstår gubben Roche men mer om honom lite senare.

——-

Styrspelet – ifjol var det många gånger så att Modospelarna störtade in i checkingen desperatare än en överförfriskad Casanova fem i tre på krogen. I år känns det som att spelarna generellt gör klokare beslut och trots något försiktigare checking från andragubben faktiskt jobbar fast pucken vid fler tillfällen istället för att bli överspelade.

——-

Powerplay – i flera år har jag fått haft med den här punkten som ett sorgebarn då powerplay oftast varit förknippat med mer svordomar och gråt än en godtycklig presskonferens med Bert Robertsson. Laget har verkligen förstått vidden av att använda den större isytan och dessutom förstått var såna som Önerud och Skröder ska stå placerade.

——-

Minimerade misstag – visst, HV:s mål var en miss i bytet men i övrigt är det HV som står för misstagen ikväll. En sån som David Petrasek (som för övrigt fyllde 106 år idag) gör själv fler misstag än hela Modolaget. När dessutom Andreas Johansson fortsätter att pungsparka sina målvakters självförtroenden blir det lite av öppet mål för Modo.

——-

Idag var det många som var riktigt värda en stjärna hos Doktorn men dessa tre får njuta av glansen lite extra:

 • Per-Åge Skröder – har blivit bättre på att förstå sin roll i spelsystemet och ser inte längre ut som en kylskåp snurrandes runt sin egen axel. När den gode norrmannen dessutom får lira med killar som tänker hockey ett steg längre är han åter ett offensivt vapen.
 • Travis Roche – en av dem som gör Skröder bättre är gubben Roche. Som jag skrivit tidigare på Twitter liknar Roche en gubbe i division 4 med sitt lobotomerat lugna spel, sitt sätt att vänta ut ivriga motståndare och sin förmåga att hitta extravaganta lösningar. Idag satt mackan till Skröder perfekt, mot Färjestad körde han ”vispen” på blå i PP, en fint som borde vara lika förbjuden som tittfinten.
 • Adam Reideborn – tar åter chansen och gör att vi på läktaren och i soffan inte behöver skrika oss hesa efter Ullmark. Idag är det Reideborn som i 3 mot 5 äger HV och efter det känns det lite som att smålänningarna ger upp.

——-

Nu har SHL:s fantastiska schemaläggare gjort att man får njuta av den här vinsten ända till fredag nästa vecka då det blir en tuff bortamatch mot Frölunda.

Publicerat av

drhockey

En kommentar till “Lördagsgodis!”

 1. Tjabba!
  Tror att jag får många rätt i min analys:)
  john:) säger:
  Klockan 10:06, 7 augusti, 2014
  Jag är inte så säker på att årets Modo-lag blir ett stryklag! Med en påtänkt klassback + en riktigt vass forward finns det en stor utveckling i detta unga lag.
  Vi har ju faktiskt en hel drös med landslagsspelare i olika junior lag som kommer att växa alltefter som.Finns mycket kvar att hämta ur # påhlsson,#Rittola,# Nordgren # Önnerud mfl och sedan har vi ju ett av SHL`s allra bästa målvaktspar. + att det gäller att få Skröder att spela slutspelshockey varje match jobba,jobba,jobba……………

  Kommer att ideligen återkomma med att modohockey -14…..-15 kommer riktigt högt i sluttabellen till våren………….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *